تاریخ انتشار :جمعه ۷ تير ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۴۸
وزیر جهاد کشاورزی در سفری دو روزه به سیستان وبلوچستان علاوه بر بازدید از مزارع و مراتع مورد هجوم ملخ صحرایی از باغات موز و آناناس در چابهار نیز بازدید کرد.
9استان جنوبی کشور درگیر مبارزه با مهمترین آفت کشاورزی/هند و پاکستان میزبانان جدید ملخ های صحرایی هستند
به گزارش عصرهامون، هجوم ملخ های صحرایی به 14 شهر سیستان و بلوچستان و خساراتی که به مراتع و مزارع استان وارد کرد باعث شد تا وزیر جهاد کشاورزی در سفری دو روزه به این خطه از کشور از مکان هایی که مورد هجوم  قرار گرفته بازدید کند.

حجتی در بدو ورود به کنارک ابتدا از باغات موز و سکو شستشو موز بخش زر‌آباد این شهرستان بازدید و پس از آن به مزارع و باغات شهرستان های ایرانشهر و نیکشهر و همچنین اسکله صیادی و مزارع کشت موز و آناناس چابهار رفت.

 وی در بازدیدی که از کانون های آفت ملخ صحرایی در منطقه لاشار شهرستان نیکشهر داشت، با بیان اینکه امسال، هجوم گسترده ملخ صحرایی را در کشور داشتیم که در ۵۰ سال گذشته بی سابقه بود، افزود: شرایط اقلیمی و میزان بارش ها در شدت هجوم این آفت به کشور نقش اساسی داشته به گونه ای که هم اکنون در ۹استان جنوبی کشور بیش از ۷۰۰هزارهکتار از مراتع علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده و پیش بینی می شود این سطح به یک میلیون هکتار افزایش پیدا کند.

به گفته حجتی، قراراست هند و پاکستان میزبانان جدید ملخ های صحرایی باشند که در این صورت می طلبد همانطور که در کشور ایران مبارزه مطلوب با این آفت صورت گرفت این دو کشور هم مبارزه را به صورت جدی انجام دهند تا از احتمال هجوم برگشتی این آفت در ماه های پایانی سال کاسته شود.

غلام حیدر زورقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم به برخی از اقدامات انجام شده توسط این سازمان برای مبارزه هر چه بهتر با مهمترین آفت کشاورزی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 14 شهرستان  استان درگیر مبارزه با این آفت  بین المللی هستند که در این راستا۱۵۰اکیپ دولتی ومردمی، دیده بانی ومبارزه علیه این آفت در سطحی بیش از ۲۱۰هزار هکتار از مراتع و مزارع انجام شده که از این میزان ۱۰۱هزار هکتارملخ پوره و۱۰۹هزار هکتار ملخ بالدار بوده است.

وی بیان کرد: برای مبارزه با ملخ های صحرایی تاکنون از استان های قم، تهران، سمنان، خراسان رضوی وهمچنین تعدادی محدود از دستگاه های اجرایی استان خودروهای کمکی به مناطق آلوده اعزام کرده اند به گونه  ای که هم اکنون با بهره‌گیری از ۱۸۹دستگاه انواع سمپاش ومشارکت پنج هزار و 656نفر روز پرسنل اداری و هزار و ۹۵۶نفر روز نیروی مردمی، ۱۰۳تن سم در مناطق آلوده علیه ملخ صحرایی مهاجر مصرف شده است.

زورقی اما در این سفر از وزیر جهاد کشاورزی خواستار تامین سم مورد نیاز به میزان ۵۰تن و۱۰۰میلیارد ریال اعتبار  ریال برای ادامه مبارزه با ملخ صحرایی شد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchxxnz623nzkd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما