تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۳۲
مهدی حسینی، مدیر کل دامپزشکی سیستان وبلوچستان گفت: رواج پدیده قاچاق دام و عقیم ماندن سیاست های بهداشتی دامپزشکی در استان از جمله شیوع بیماری لمپی اسکین در برخی شهرستان‌های جنوبی یکی از چالش‌ها و تهدید‌های پیش‌رو است.
قاچاق دام تهدیدی جدی برای صنعت دامپروری است/ تحقق شعار سال با رفع ممنوعیت ورود دام به سیستان وبلوچستان
به گزارش عصرهامون، مهدی حسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه به ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت های دامپزشکی در راستای حفظ و تامین سلامت غذایی جامعه، کنترل و پیشگیری بیماری های استراتژیک دامی و مشترک بین انسان و دام، بحث واردات و صادرات فرآورده های خام دامی و نهاده های دام و همچنین توفیقات و توانمندی های دامپزشکی استان پرداخت و بیان کرد: دستیابی به پوشش بهداشتی و نظارت بر کلیه دام ها و فرآورده های خام دامی در استان، توانمند سازی نظام سلامت کشور، رقابت پذیری خدمات دامپزشکی با تکیه بر استانداردهای روز، دسترسی عادلانه اقشار مختلف مردم به خدمات دامپزشکی و توجه به استعدادهای استان در حوزه تولیدات دامی از جمله راهبردها و چشم اندازهای این مجموعه است.

وی افزود: عنایت ویژه مقام معظم رهبری و اهتمام دولت مردان جهت توسعه استان، وسعت استان تنوع اقلیمی وجود شرایط زیستی مناسب برای گونه‌های مختلف دام، مرزی بودن استان و داشتن بالاترین میزان واردات دام زنده از طریق مرزهای شرقی، وجود مراکز کشتارگاهی و بسته بندی گوشت قرمز در اکثر نقاط و دسترسی به آبهای آزاد دریای عمان و وجود اسکله های صیادی و مراکز متعدد پرورش میگو در جنوب استان از جمله نقاط قوت سیستان وبلوچستان در عرصه دامپزشکی به شمار می رود.

این مقام مسئول در ادامه رواج پدیده قاچاق دام و عقیم ماندن سیاستهای بهداشتی دامپزشکی در استان از جمله شیوع بیماری لمپی اسکین در برخی شهرستان‌های جنوبی را یکی از چالش‌ها و تهدید‌های پیش‌رو دانست و گفت: برای حل این معضل باید برخورد قانونی با دام های فاقد هویت و همچنین تسهیل روند واردات و کاهش هزینه‌ها توسط سایر دستگاه‌ها در دستور کار قرار گیرد.

وی کشتار غیر مجاز طیور و عرضه مرغ زنده را یکی دیگر از تهدیدها برشمرد و ادامه داد: هدایت سرمایه گذاران به سمت احداث کشتارگاه های صنعتی در مقیاس کوچک می‌تواند راه حلی برای این معضل باشد.

مدیر کل دامپزشکی استان در بخش دیگر سخنان خود به مانع زدایی و پشتیبانی در راستای تحقق شعار سال اشاره کرد و گفت: کاهش دوره قرنطینه دام‌های مرزی وارداتی از ۱۵ روز به حداکثر پنج روز، حذف آزمایش کرونا از شترهای کشتاری، خروج دام زنده بومی از استان به سایر استان‌ها، واردات دام زنده مرزی با عنوان مولد و پروار، رفع ممنوعیت ورود دام سبک به استان و تاثیر مستقیم بر قیمت دام زنده و گوشت در سطح استان از جمله این اقدامات است.

وی در ادامه به اقدامات دامپزشکی در بحران کرونا اشاره کرد و افزود: شهروندان باید از هر گونه خرید و فروش مرغ زنده به دلیل نامشخص بودن منبع تامین، مبدا ورود و عدم نظارت بهداشتی یا دوره پرهیز از مصرف دارو خودداری کنند، همچنین کلیه فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز از جمله گوشت و مرغ به صورت بسته بندی تهیه و پس از ضدعفونی در منزل بسته بندی شود،  هر گونه قطعه بندی گوشت و مرغ فرآوری و تهیه جوجه کباب بر و طعم دار کردن در مراکز عرضه ممنوع است.

به گفته این مقام مسئول،  شهروندان باید از خرید فرآورده خام دامی از اماکن روباز بازارچه‌های محلی، خودرو های سیار و دوره گرد ها خودداری کرده و فروشندگان نیز  از ماسک، دستکش، کلاه، لباس کار و پیشبند استفاده کنند.

حسینی در خصوص طرح کنترل، پیشگیری و مقابله با هاری اظهار کرد: هاری یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان بوده و در صورت اطلاع انسان مرگ حتمی است در این راستا تاکنون افزون بر هشت هزار قلاده سگ صاحبدار واکسیناسیون شده است.

در ادامه، عبدالرب گلدرزهی، رئیس نظام دامپزشکی استان نیز ضمن عرض تبریک هفته دامپزشکی، به ارائه گزارش عملکردی از خدمات و فعالیت های نظام دامپزشکی استان پرداخت و همچنین مسئولین ادارات دامپزشکی شهرستان نیز از طریق ویدئو کنفرانس به اهم اقدامات، عملکرد و گزارش اقدامات خود را ارائه دادند.

در پایان نشست، خبرنگاران و مدعوین جلسه، به بیان سوالات و مسائل مطرح در حوزه مرتبط با دامپزشکی پرداختند و مدیر کل و مسئولین دامپزشکی استان با صبر و حوصله به تک تک مسائل مطرح شده در حوزه تخصصی خود پاسخ دادند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaaun6i49nyu1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما