تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۸
مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور گفت: سیستان و بلوچستان پر مصرف ترین استان کشور از لحاظ مصرف خون و فرآورده های خونی در کشور است.
سیستان و بلوچستان پر مصرف ترین استان کشور از خون و فرآورده های خونی/صادرات خون و فرآورده های خونی از کشور نداریم
به گزارش عصر هامون، دکتر علي اكبر پورفتح اله در حاشیه بازدید از اداره کل منطقه ای آموزشی انتقال خون استان، در جمع خبرنگاران افزود: هم اکنون نزدیک به یک سوم خون مورد نیاز سیستان و بلوچستان از سایر استان ها تامین می شود و علت این امر، پراکندگی جمعیت در استان، وجود بالاترین آمار تالاسمی و بالاترین تعداد تصادفات در این خطه از کشور بوده که عامل ازدیاد مصرف خون و فرآورده های خونی در سیستان و بلوچستان می شود.
وی با بیان این مطلب که با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته در کشور، در هیچ استانی ذخیره خونی و فرآورده های آن کمتر از 7روز نیست، تاکید کرد: ظرف ماه های گذشته به 90درصد درخواستهای بیمارستانی در استان سیستان و بلوچستان  پاسخ داده شده و خون و فرآورده مورد نیاز در اختیارشان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه بیشترین اهداء خون در استان سمنان است، تاکید کرد: علت این موضوع نزدیک بودن شهرها و کمبودن پراکندگی می باشد.
این مسئول اظهار کرد: درحال حاضر با توجه به اهداء 27واحد اهدای خون در بین هر هزار نفر در کشور، در زمینه خون و فرآورده های خونی کشور به خودکفایی رسیده ایم.
وی تصریح کرد: 400هزارلیتر پلاسمای مازاد بر مصرف را در کشور تولید می کنیم که تبدیل به داروهای مشتق از پلاسما با استفاده از ظرفیتهای خالی پالایشگر اروپایی می شود و داروها تولید شده در کشورهای اروپایی پس از تولید به کشور برمی گردد و مورد مصرف بیماران قرار می گیرد.
دکتر پورفتح اله با بیان این که فرآیند تبدیل پلاسما به دارو باعث کاهش یک سوم قیمت دارو شده است، گفت:  گزارشی که سازمان بهداشت جهانی سال گذشته منتشر کرد، حاکی ازاین است که سازمان انتقال خون با ارسال پلاسمای مازاد و تبدیل آنها به دارو، عامل کاهش 17میلیون دلار از قیمت دارو مشتق از پلاسما در کشور شده که دست آورد بسیار خوبی برای ایران محسوب می شود.
وی با بیان این مطلب که کشور ایران از نظر سلامت خون هم وضعیت بسیار خوبی دارد، اظهار کرد: سلامت خون در ایران، هم سطح کشورهای پیشرفته دنیا است، 2ونیم میلیون پلاسمای مازاد بر مصرف ما که به شرکت های پالایشگر اروپایی ارسال شده و در آنجا بررسی آزمایش ژنوم ویروس از نظر HIV، هپاتیتB، هپاتیت C، پاراویروس B19 و هپاتیت a صورت گرفته نشان داده و پلاسمایی که سازمان انتقال خون ایران تولید می کند، از نظر میزان شیوع عفونت، براساس آمار و اطلاعات موجود هم سطح کشورهای اروپایی و بهتر از کشور آمریکا است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور در ادامه خاطر نشان کرد: برنامه ریزی که سازمان انتقال خون دارد این است که  ضریب امنیت خون در کشور بهتر از کشورهای اروپایی شود، یکی از مسایلی که در انتقال خون داریم اهداء کنندگان بار اول است و  براساس گزارشی که داریم، ظرف سالهای گذشته، 25درصد اهداء کنندگان خون در کشور افزادی هستند که برای بار اول خون خود را اهداء کرده اند.
وی گفت: 75درصد موارد هپاتیتB، HIV و هپاتیت c در بین اهداء کنندگان بار اول رخ می دهد، براین اساس سازمان انتقال خون برنامه آزمایشی و غربالگری را برای اهداء کنندگان بار اول در 15استان کشور در سال جاری آغاز کرده و تا پایاپان سال این طرح را ادامه خواهد داد، در این برنامه، اهداء کنندگانی که برای بار اول به سازمان انتقال خون برای انتقال خون مراجعه می کنند اهداء خون انجام نخواهند داد اما همه مراحل آزمایش و همه مراحل انتخاب اهداء کننده را انجام خواهند داد و سه ماه بعد برای آزمایشات مجدد و اهداء خون در بار دوم فراخوان می شوند، براین اساس مطمئنا ضریب سلامت خون و فرآورده ای خونی کشور افزایش خواهد یافت.
وی با تاکید مجدد بر این نکته که خونی تولید شده در ایران یکی از سالم ترین خون ها در دنیا است، بیان کرد: یک و نیم میلیون اهداء کننده خونی که دومیلیون و صدهزار واحد اهداء خون را به کشورمان اهداء می کنند، یکی از سالم ترین خونهای دنیا را به بیماران هدیه می دهند، خونی که در کشور ما تولید می شود چه در تهران و چه دیگر نقاط کشور یک سان است.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور بیان کرد: صادرات خون از کشور را به هیچ وجه نداریم و پلاسمایی که از کشورما خارج می شود، با نظارت سازمان دارو و غذا داروهای مشتق از پلاسما به داخل کشور ما برمی گردد، در حال حاضر دنبال این هستیم که صد درصد داروهای مشتق از پلاسما رابا پلاسمای ایرانی تامین کنیم البته توی افق 1400برنامه سازمان انتقال خون این است که ما به ظرفیت یک میلیون لیتر پالایش پلاسما برسیم در این صورت می توانیم بخشی از نیاز کشورهای منطقه در خصوص داروهای مشتق از پلاسما را تامین کنیم سازمان بهداشت جهانی نیز برتولید منطقه ای داروهای مشتق از پلاسما دارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار عصرهامون در زمینه کمبود نیرو و خصوصا پزشک در استان نیز تاکید کرد: کمبود نیرو در همه نقاط کشور وجود دارد و مختص سیستان و بلوچستان نیست اما در سنوات اخیر تلاش شده تا این مشکل برطرف گردد و بخش از کمبود نیرو را مرتفع کرده ایم و به دنبال حل کامل این مشکل می باشیم.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcivpa3.t1azv2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها