ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> برداشت 605میلیون مترمکعب بیش از توان سفره های زبر زمینی آب در استانمجهز شدن تمام چاهای آب به کنتور هوشمند تا پایان امسال | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۷
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: با وجود برداشت بیش از اندازه از 300چاه مجاز و برداشت آب در بیش از 300چاه غیر مجاز، در حال حاضر 605میلیون متر مکعب آب بیش از توان سفره های زیر زمینی استان برداشت داریم.
برداشت 605میلیون مترمکعب بیش از توان سفره های زبر زمینی آب در استان/مجهز شدن تمام چاهای آب به کنتور هوشمند تا پایان امسال
به گزارش عصرهامون، اتابک جعفری در نشست خبری با اصحاب رسانه در این خصوص افزود: 21هزار و 558 منبع آبی شامل چشمه، قنات، چاه و غیره در استان داریم اما به دلیل برداشت بی رویه، از 34دشت آبخوان، به جز هشت دست، مابقی در رده ممنوعه و ممنوعه بحرانی قرار گرفته اند.
وی با بیان این مطلب که امروز وضعیت آب در سطح کشور و استان بحرانی بوده و برای حل این معضل، یک کار فرهنگی می‌طلبد.
وی خاطرنشان کرد: بارندگی در استان سالانه صد و پنج میلیمتر است که این رقم نسبت به متوسط کشور کمتر از نصف و در دنیا کمتر از یک ششم است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تا آخر امسال تمام چاههای مجاز مجهز به کنتور هوشمند خواهند شد، افزود: بیشترین بهره‌بردار آب، بخش کشاورزی بوده و در بحث فرهنگ سازی باید با این بخش ارتباط بهتری داشته باشیم.
وی در پاسخ به سوال عصر هامون در مورد قیمت بالای کنتورهای هوشمند، اضافه کرد: سرمایه گذاری بخش خصوصی، ارائه تسهیلات کم بهره از بانک کشاورزی و پرداخت تنها 30تا40درصد از هزینه کنتور هوشمند از برنامه های این شرکت می باشد که هم اکنون متقاضیان با مراجعه به بانک کشاورزی می توانند برای خرید کنتور هوشمند تسهیلات خود را دریافت کنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این شرکت وظیفه تامین آب را بر عهده دارد و توزیع آب توسط شرکت آب و فاضلاب صورت می‌گیرد، ادامه داد: وجود چاه‌های غیرمجاز، حفر چاه‌های غیرمجاز جدید و اضافه برداشت از چاه‌ها از مهمترین مشکلات موجود در حوزه مدیریت منابع آب استان بوده و ضرورت دارد در این زمینه در استان فرهنگ‌سازی شود.
وی اضافه کرد: استان ما یک استان خشک محسوب می‌شود و ضرورت دارد در این شرایط برنامه‌ریزی بهتری برای استفاده از آب حاصل از بارندگی در استان صورت گیرد تا بتوانیم مدت بیشتری از منابع آبی حاصل از بارندگی استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 92 درصد آب مصرفی استان توسط بخش کشاورزی برداشت می‌شود، خاطرنشان کرد: در کل استان سالانه 120 میلیون مترمکعب آب شرب و 13 میلیون مترمکعب آب برای صنعت برداشت می‌کنیم که کمتر از یک درصد کل منابع مصرفی بوده و عدد بسیار پایینی محسوب می‌شود که نشان دهنده عدم رشد صنعتی سیستان و بلوچستان می باشد.
جعفری با بیان اینکه در حال حاضر  4 سد در استان در حال ساخت است، افزود: این چهار سد شامل سد مخزنی کهیر، سد تغذیه‌ای گوهر کوه،  سد ماشیکید سفلی و سد مخزنی شهرکور می باشد که با وجود اینکه نقدینگی در کشور کم است اما پول این پروژه‌ها نسبتا خوب بوده و پروژه ها درحال اجرا می باشند.
وی ادامه داد: سد کهیر امسال آبگیری می‌شود و با توجه به اینکه امسال 85 میلیارد تومان اعتبار برای اتمام پروژه سد شهرکور در نظر گرفته شده، این سد نیز  تا آخر سال آبگیری خواهد شد، برای ادامه پروژه احداث سد گوهرکوه نیز با وزارتخانه مکاتبه شده تا اعتبار بگیریم و پیش‌بینی می‌شود این سد نیز در 6 ماه نخست سال آینده به بهره‌برداری برسد.
مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان‌ در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر 8 پروژه آبیاری و زهکشی توسط شرکت آب منطقه‌ای در سطح استان در حال اجرا است، گفت: اعتباری 22 میلیاردی برای انجام پروژه‌های مطالعاتی مربوط به حوزه تامین منابع آب استان از دولت درخواست کرده‌ایم که در صورت تخصیص آن فاز مطالعاتی استان به اتمام می‌رسد.
جعفری به منابع تامین آب در 3 بخش شمال، مرکز و جنوب استان اشاره کرد و اظهار داشت: در منطقه سیستان واقع در شمال استان آب زیرزمینی نداریم و تنها منبع تامین آب آن آب رودخانه هیرمند است که منشا آن کشور افغانستان بوده و منبع آبی پایداری محسوب نمی‌شود، در زاهدان نیز منابع آب زیرزمینی داریم اما مقدار آن بسیار کم است و در جنوب استان بخشی از آب از طریق مهر آب حاصل از بارندگی سیلابی و بخشی نیز از طریق سفره‌های زیرزمینی تامین می‌شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcf1ed1.w6dtvagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما