تاریخ انتشار :يکشنبه ۳ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۵
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان خبر داد:

آغاز پروژه ملی مالچ پاشی در زهک

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: پروژه ملی مالچ پاشی در سطح اراضی کانونهای بحران و تپه های شنی فعال حوزه شهرستان زهک از صبح روز گذشته آغاز شد.
عبدالباسط پاکزاد در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون افزود: این عملیات طی مدت 45تا50 روز در سطح 500 هکتار از اراضی شهرستان زهک در مناطق بحرانی دارای تپه های شنی فعال در شمال روستای محمد شاهکرم و محدوده زاهدان کهنه با هدف تثبت تپه ها وحفاظت خاک اجرا می شود.
وی ادامه داد: در راستای انجام وظایف سازمانی و نیز مبارزه با پدیده های گرد و غبار و تثبیت عرصه های بیابانی استان و با هماهنگی دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، پروژه مالچ پاشی همراه با نهالکاری در سطح 500 هکتار از عرصه های بیابانی شمال روستای محمدشاه کرم و زاهدان کهنه شهرستان زهک با اعتباری بالغ بر 14هزار میلیون ریال مصوب، آغاز شده است.
خاک‌پوش یا مالچ به انگلیسی(mulch) را می‌توان پوشش نازِنده نامید که برای هدف‌هایی مانند تثبیت شن‌های روان در اراضی بیابانی استفاده می‌شود.
 اصولاً در علوم جنگل خاکپوش به معنی پوشش سبک و نرم سطح خاک است که باعث حذف یا کاهش رقابت گیاهان علفی رقیب، مهاجم و ناخواسته می‌شود.
در کشاورزی کاربرد خاک‌پوش به این شکل است که سطح خاک را با لایه‌ای از کاه، خاک‌اره، برگ، ورقهٔ پلاستیکی، خاک سست وغیره  می‌پوشانند تا خاک یا ریشهٔ گیاهان کاشته‌شده از آسیب باران، سله‌بندی، یخبندان، تبخیر و فرسایش محافظت شود.
مالچ ممکن است طبیعی یا مصنوعی باشد، خاک‌پوش طبیعی، از جمله مالچ‌های طبیعی می‌توان به لاش‌برگ، بقایای گیاهی مثل گیاهان علفی بریده‌شده، کاه، خاک‌اره و برگ یا پوست گیاهان اشاره کرد.
خاک‌پوش مصنوعی، از جمله مالچ‌های مصنوعی که معمولاً دوام بیشتری دارند، می‌توان به مادهٔ چسبندهٔ گرفته‌شده از مواد نفتی، پوشش‌های ساخته‌شده از سلوفان (مادهٔ پلاستیکی با پایهٔ گیاهی)، پشم‌شیشه، فویل فلزی، کاغذ، خرده لاستیک، پلاستیک یا فیبر اشاره کرد.

انتهای پیام//
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcf0xdyyw6dxja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما