تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۰
رئیس اداره نهضت سوادآموزی شهرستان خاش گفت: طبق آخرین اطلاعات و بررسی انجام شده، 5 هزار نفر بی سواد در این شهرستان وجود دارد.
به گزارش عصرهامون،  ابراهیم شهدادی در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار کرد: مدارس به دلیل ثبت اطلاعات دانش آموز مهمترین منبع شناسایی اولیای بیسواد است به همین دلیل طرح “یک قدم مانده به صبح “از مهرماه سال جاری در شهرستان اجرا شده تا بتوانیم با شناسایی اولیای بی سواد یا کم سواد آمار بی سوادی را به صفر برسانیم.

وی تصریح کرد: براساس این طرح تاکنون اطلاعات اولیای دانش آموزان مدارس پالایش شده که در این مدت تعداد بسیاری بی سواد شناسایی شدند و جذب کلاس های نهضت سواد اموزی شده اند.

شهدای با بیان اینکه 43 نفر آموزش دهنده آزاد و 60 معلم نهضتی در این شهرستان هستند، افزود: 915 سوادآموز در دوره های مختلف سوادآموزی اعم از انتقال و تحکیم تحت پوشش قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه 40 درصد افراد بیسواد این طرح را مردان تشکیل می دهند، ادامه داد: 5 هزار بی سواد در شهرستان خاش وجود دارند که هر سال یک هزار نفر با کلاس های نهضت سواد آموزی، با سواد می شوند.

شهدادی گفت: نهضت سواد آموزی برای ایجاد و ارتقاء انگیزه سواد در بین سواد آموزان اقدام به برگزاری کلاس های مهارت آموزی و فنی و حرفه ای کرده است و از طرفی نیز نهضت برای کمک به سواد آموزان مبلغ ۱۳۴ هزار تومان به سواد آموزبه عنوان پاداش ومبلغ ۶۸۰هزار تومان حق الزحمه به آموزش دهنده پرداخت می کند.

رئیس اداره نهضت سواد آموزی آموزش و پرورش شهرستان خاش با بیان اینکه ریشه کن کردن بی سوادی در جامعه نیازمند یکسری برنامه های انگیزشی قوی است، خاطرنشان کرد: دولت باید با در نظر گرفتن وام های خوداشتغالی و یا افزایش مبلغ یادگیری برای حضور بیسوادها که صرفا به خاطر مشکلات اقتصادی حاضر به شرکت در کلاس های آموزش نیستند انگیزه را افزایش دهد.

وی افزود: مشکل مهمی که نهضت سواد آموزی با آن مواجه است آمار واقعی تعداد بیسوادان است در سرشماری سال ۹۵ افراد به دلیل ترس از قطع یارانه خود را در سامانه به عنوان فرد باسواد معرفی کرده اند که با مراجعه کارشناسان نهضت به مدارس و توجیه دانش اموزان برای معرفی اولیای بیسواد مشخص شد که تعداد بیسوادان از آمار ثبت شده در سیستم بیشتر است.
 
شهدای یادآور شد: نهضت سواد آموزی با گرفتن نامه ای از افراد بیسواد مدارک آنها را به وزارتخانه ارسال می کند تا برای سال های آینده برای باسواد کردن آنها اقدام کند.
 
رئیس اداره نهضت سواد آموزی شهرستان خاش گفت: این اداره فقط افراد ۱۰ تا ۴۹ سال را تحت پوشش خود قرار می دهد. البته افراد ۱۰ تا ۱۶ سال را که شرایط ثبت نام در مدارس روزانه داشته باشند به دلیل حضور با هم سن و سال های خود و اینکه شرایط پیشرفت بالاتری نسبت به نهضت سواد آموزی دارند با هماهنگی آموزش و پرورش و تامین امکانات تحصیلی رایگان به مقطع ابتدائی معرفی می کند.

وی گفت: این دیدگاه که نهضت سواد آموزی آنچنان که باید کارآیی ندارد نادرست است اینکه گفته می شود از فعالیت نهضت سواد آموزی ۲۵ سال می گذرد اما چرا هنوز بیسوادی به صفر نرسیده است دلیلش مشکلات اقتصادی خانواده ها می باشد که سبب شده دانش اموز که باید در سن مشخص برای تحصیل وارد مدرسه شود به عنوان نیروی کار مورد استفاده قرار می گیرد و از آموزش باز می ماند .

وی افزود: نهضت سواد آموزی برای ریشه کن بیسوادی و کم سوادی کلاس هایی را در سه قالب سواد؛ انتقال و تحکیم برگزار می کند و در کنار این کلاس ها نیز یکسری مهارت های زندگی؛ آموزش همسر داری برای جلوگیری از طلاق؛ نحوه استفاده از تلفن همراه؛ زبان انگلیسی و نحوه استفاده از کارت های بانکی را با استفاده از کارشناسان مرکز بهداشت و اساتید به سوادآموزان آموزش می دهد.

شهدادی با بیان اینکه کاهش درصد بی سوادی در مقایسه با قبل از انقلاب از ثمرات تاسیس نهضت سوادآموزی است، گفت: تبلیغ و ترویج و نشر و گسترش فرهنگ اسلامی و دینی، آگاهی دادن به اقشار آسیب پذیر جامعه و کاهش فاصله باسوادی و بیسوادی در جامعه از دیگر برکات تشکیل نهضت سواد آموزی است.
 
وی بر نقش تاثیرگذار شخصیت‌های مذهبی، ائمه جمعه و جماعت و بزرگان علمی، اساتید و رسانه‌ها در اجرای برنامه‌های سوادآموزی تاکید کرد و ادامه داد: بیشترین دلیل فرمان حضرت امام راحل(ره) ریشه‌کنی بی‌سوادی، رفع بی‌عدالتی و تبعیض بود که در آن زمان در جامعه ما حکم فرما بود؛ با فرمان امام راحل پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در این خصوص صورت گرفت و باعث شد نهاد نهضت سوادآموزی ۵ مدال افتخار را به وسیله جوامع بین‌المللی کسب کند.

شهدادی با بیان اینکه توجه به ریشه‌کنی بی‌سوادی یکی از اولویت‌های برنامه توسعه ملی است، تصریح کرد: باید همه دست به دست هم داده و همه نهادها و ارگان‌ها با بسیج ملی برای ریشه‌کنی بی‌سوادی در جامعه تلاش کنند.

وی تاکیدکرد: اگر چه بی‌سوادی مشکل شخصی است؛ اما در کل جامعه تاثیر می‌گذارد؛ چراکه عمده‌ترین دلایل عقب ماندگی جامعه بشری در طول تاریخ، بی‌سوادی است و خروج از چرخه فقر و عقب ماندگی جامعه، بی تردید به موضوع سواد و سوادآموزی گره خورده است.

شهدادی با اشاره به اینکه کاهش بزهکاری‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی از طریق ریشه کنی بی‌سوادی امکان پذیر است، اذعان کرد: اصلی‌ترین وظیفه نهاد سوادآموزی، شناسایی، جذب و در نهایت ریشه کنی بیسوادی است که این امر با بسیج ملی و همکاری و حمایت همه دستگاه‌ها محقق می‌شود.

وی با اشاره به عوامل رشد بی‌سوادی در جامعه، اظهار کرد: دلایلی همچون مشکلات فردی خانوادگی، عوامل محیطی و آموزشی، فقر و عوامل فرهنگی جامعه موجب رشد بی‌سوادی درجامعه شده است.
 
انتهای پیام/3028

 
https://www.asrehamoon.ir/vdcg3z9q3ak9z34.rpra.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما