تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۶
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار گفت: بیشترین تخریب انجیر معابد دوهزار ساله این شهرستان توسط گردشگران انجام می شود.
به گزارش عصرهامون، چندی پیش خبری مبنی بر خشک شدن و تخریب انجیر معابد درخت دو هزارساله شهرستان چابهار در فضای مجازی منتشر شده بود که عبدالحمید بلوچ زاده در واکنش به پخش این شایعه در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: چندین سال است که وضعیت درخت انجیر معابد به همین شکل است و براساس شرایط خاصی برگ هایش می ریزد و پس از مدتی مجددا رشد می کند.
وی ادامه داد: منطقه انجیر معابد در حوزه دهیاری یکی از روستاهای منطقه است که وی مراقبت و نگهداری از این درخت را تحویل بخش خصوصی داده که به درستی کارهای آن انجام نمی شود.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار اظهار کرد: در این خصوص ورود جدی داشته ایم و نامه نگاری هایی با دهیاری، بخشداری و دیگر نهادهای مربوطه انجام شده است.
این مسئول در خصوص نگهداری و مراقبت از درخت انجیر معابد دیگری که در این منطقه وجود دارد نیز گفت: تذکرات و تاکیدات لازم به دهیاری برای مراقبت از این درختان شده است.
بلوچ زاده از گردشگران درخواست کرد تا مراقبت آثار باستانی و طبیعی باشند و نگذارند کسی به آنها آسیبی وارد کند.
شایان ذکر است در 5 کیلومتری چابهار و روستای رمین درختی پهناور و سالخورده ای وجود دارد که درخت انجیر معابد یا مکر زن نامیده می شود، این درخت به گونه ای رشد می کند که ساقه های پس از برخورد با سطح زمین به زمین فرو رفته و دوباره از همان نقطه ساقه ای دیگر رشد کرده به همین منظور اسم این درخت را مکر زن نامیده اند زیرا وقتی ساقه به زمین فرو می رود زمین فکر می کند که ریشه درخت می باشد در صورتی که ساقه است و همان ساقه دوباره تبدیل به ریشه می شود و رشد می کند و درختی جدید را تشکیل می دهد، این درخت برای مردم بومی مقدس می باشد.
 
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcbf8b8wrhbg8p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما