تاریخ انتشار :جمعه ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۴
توجه و توسعه اقتصاد مقاومتی راهکاری قطعی برای تامین معیشت خانواده و راه درآمد جوانان جویای کار به حساب می آید.
به گزارش عصرهامون، در چند سال اخیر با شدت یافتن تحریم های یک جانبه و غیرانسانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف متوقف کردن برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران، واژه ی جدید « اقتصاد مقاومتی » به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و براساس حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفته است.
اقتصاد مقاومتی اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری در شهریور سال 1389 مطرح شد، در این دیدار، مقام معظم رهبری « اقتصاد مقاومتی » را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل « فشار اقتصادی دشمنان » و « آمادگی کشور برای جهش » را معرفی کردند.
برای مفهوم اقتصاد مقاومتی تعاریف متفاوتی ارائه شده که هر کدام از جنبه ای به این موضوع نگاه کرده اند اما تعریف جامع و کامل از اقتصاد مقاومتی را خود رهبر فرزانه انقلاب ارائه داده اند، ایشان در دیدار با دانشجویان فرمودند:« اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنی ها و خصومت های شدید می تواند تعیین کننده ی رشد و شکوفایی کشور باشد».
بنا به تعریف برخی از اقتصاددانان از اقتصاد مقاومتی، این نوع اقتصاد معمولاً در رویارویی و تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف کننده یک کشور قرار می گیرد که منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی سلطه، ایستادگی کرده و سعی در تغییر ساختارهای اقتصادی موجود و بومی سازی آن بر اساس جهان‌ بینی و اهداف دارد.
برای تداوم این نوع اقتصاد، باید هرچه بیشتر به سمت محدود کردن استفاده از منابع نفتی و رهایی از اتکای اقتصاد کشور به این منابع حرکت کرد و توجه داشت که اقتصاد مقاومتی در شرایطی معنا پیدا می کند که جنگی وجود داشته باشد و در برابر جنگ اقتصادی و همچنین جنگ نرم دشمن است که اقتصاد‌ مقاومتی معنا پیدا می کند.
توجه به تولیدات داخلی و بومی از نمونه های بارز اقتصاد مقاومتی به شمار می آید که از نمونه های آن می توان در سیستان و بلوچستان به خرما، حصیربافی، سفال کلپورگان، سوزن دوزی، کشک زرد، گیاهان دارویی، پرورش دام و طیور و غیره اشاره کرد که در انی بخش بسیج سازندگی ورود بسیار خوبی داشته است.
خبرنگار عصرهامون برای بررسی این موضوع گفت و گوهایی با مسئول بسیج سازندگی سیستان و بلوچستان و مسئول بسیج سازندگی نیمروز انجام داده است.
قطب بندی محصولات در استان اولویت بسیج سازندگی
مسئول بسیج سازندگی سیستان و بلوچستان در این زمینه گفت: وجود معادن بکر و دست نخورده ای به مثل آنتیموان و صدها معدن به مثل این یک ظرفیت است که تاکنون بهره گیری از آنها مغفول مانده که باید بیشتر به آن پرداخته شود.
علی اکبر جعفری در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، افزود: وجود دو کشور افغانستان و پاکستان که به شدت مصرف گرا هستند نیز یک ظرفیت برای استان است که اگر موانع ترانزیت حل شود یک درآمد بسیار بالایی از این بخش عاید کشور می شود.
وی تصریح کرد: وجود باد در سیستان که برخی آن را معضل می دانند هم یک نعمت است که از آن بهره لازم را نمی بریم، اگر در حوزه نیشابور برویم مزرعه ها و پنل های بادی زیادی مشاهده می کنیم که از آنها تولید برق می کنند و این درحالی است که ما آفتاب بسیار خوبی نیز داریم که متاسفانه به درستی از ظرفیت های آن بهره نمی بریم.
وی تاکید کرد: ظرفیت مرز هم نباید در استان فراموش شود، اگر جریان کوله بری ساماندهی شود نه آنکه مثل قبل صدها کار دیگر در کنار آن انجام شود هم می تواند وضعیت اقتصادی منطقه را تغییر دهد.
جعفری یکی دیگر از ظرفیت های مغفول مانده استان را بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: درست است که استانی خشک و بی آبی هستیم اما ظرفیت های بسیار بالایی در استان داریم که نمونه بارز آن خرما است.
وی افزود: حدود 29نوع خرما در این خطه از کشور وجود دارد اما با بررسی که انجام دادیم در سال گذشته، بیش از 32نوع بسته بندی و کارتن خرما به استان ما می آید و خرمای این مناطق با بسته بندیهای استان کرمان، بم و یا حاشیه خلیج فارس به دیگر نقاط صادر می شود.
وی موز را از دیگر پتانسیل های استان عنوان کرد و ادامه داد: امروزه دنیا در علم اقتصاد  به این نکته رسیده که سود در فروش محصول نیست بلکه باید به فرآوری آنها پرداخت تا به سود رسید که متاسفانه بهترین کاری که دولتمردان ما دارند انجام می دهند فروش محصولات بر سر درخت است  که این هنر نیست، در استان برای صنایع تبدیلی اقدام خاصی صورت نگرفته است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در زمینه نقش بسیج سازندگی در تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در 22اسفندسال95در دیدار با اعضای شورای خبرگان رهبری و تاکید ایشان بر این مطلب که «مردم باید اقتصاد مقاومتی را در زندگی خود ببینند که اکنون نمی بینند»، گفت: فرمایش مقام معظم رهبری چند بُعد دارد  که شامل مردمی کردن اقتصاد، دخیل کردن مردم در اقتصاد و مساعدت اقتصادی دولت می باشد، مردمی کردن اقتصاد کاری است که بسیج سازندگی دارد انجام می دهد یعنی ما با بدنه جامعه و مردم داریم کار می کنیم، تسهیلات در اختیارشان می گذاریم آموزشهای لازم را به آنها داده و یک حرفه ای را به افراد آموزش می دهیم که این حرفه منجر به این بشود که یک کار اقتصادی کوچک و زود بازده را در دستور کارشان بگذارند که تحقق فرمایش مقام معظم رهبری که مردمی کردن اقتصاد است.
وی گفت: مردمی شدن اقتصاد یعنی مشارکت مردم در بحث ها و فعالیت های دولت و دولت هم باید به آنها کمک کند که در این بخش یک مقدار مشکل داریم، دولت در 4سال گذشته در سیستان و بلوچستان به دنبال پروژه های کلان بوده که نمونه آن فولاد مکران بوده و این کار خوبی می باشد و ما هم با آن مخالف نیستیم و دولت سرمایه گذاری خارج از کشوری و یا خارج استانی را به استان می آورد که برای آینده استان بسیار خوب است.
مسئول بسیج سازندگی سپاه سلمان استان اظهار کرد: سیستان و بلوچستان با تمام ظرفیت هایی که دارد، استان محرومی است، در حال حاضر در حوزه سیستان شاهد مهاجرت مردم از روستاها و تخلیه آنها هستیم، مردم استان در حال حاضر سبد زندگی، رزق و خدمت رسانی شان خالی و تهی است، ما اعتقاد داریم اول باید این روند زندگی را نگه داشت، وضع موجود را حفظ و شکم مردم را سیر کرد و بعد از آن پروژه ها و طرح های دیگر را در دستور کار قرار داد.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات، آموزش و کمک در تولید و بازاریابی محصول در استان گفت: برخی با صدور دستورالعملهای بدون پشتوانه و یا کار کارشناسی شده در روند تولید محصولات مانع تراشی می کنند، به طور مثال ما تسهیلات می دهیم برای پرورش ماکیان به مثل بلدرچین اما وقتی پرورش دهنده برای فروش بخواهد مرغ ها را از محل پرورش بیرون بیارود برخی نهادها آنها را ضبط کرده و تولید کننده که با مجوز اقدام به پرورش می کند را جریمه های کلانی می کند و این کار، بی انصافی است، تولیدکنندگان ما در حال حاضر برای بازپرداخت تسهیلات درمانده شده اند، که این کار برخی از نهادها عین چوپ لای چرخ گذاشتن و ایستادگی در تحقق فرمایش رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی است.
جعفری با بیان اینکه بسیج سازندگی استان با اکثر دستگاه ها تفاهم نامه همکاری در راستای کمک به تولید و اقتصاد مقاومتی دارند، گفت: قطب بندی شدن محصولات تولیدی بیش از 10شهر استان، از برنامه هایی بوده که در این نهاد مورد توجه قرار داشته است.
وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل بسیج سازندگی در استان سنتی بودن مردم است، مردم پذیرش کار در تعاونی را ندارند و هر کس می گوید خودمان کار را به تنهایی انجام می دهیم.
انتهای پیام// https://www.asrehamoon.ir/vdchxznzx23nvid.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها