تاریخ انتشار :شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۵۰
فرماندار سراوان گفت: خرمای سراوان به عنوان برند ملی می تواند در اقتصاد منطقه نقش آفرین باشد و برای ایجاد تحول نیاز به یک هم افزایی برای حل مشکلات، فقر و بیکاری است.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون؛ جلسه شورای اداری شهرستان سراوان با حضور استاندار سیستان و بلوچستان، نماینده مردم سراوان، فرماندار، روحانیون، معتمدین، دانشگاهیان، جوانان، بانوان، فرماندهان نظامی و انتظامی و مسئولین دستگاه های اجرایی بعد از ظهر امروز جمعه ۲۰ بهمن در سالن آمفی تئاتر ارشاد اسلامی برگزار شد.
دانیال محبی نیا استاندار سیستان و بلوچستان در شورای اداری سراوان با بیان اینکه این خطه از فکر و ثروت برخوردار است، گفت: شهرستان سراوان به لحاظ فرهنگی ‌بسیار با عظمت، فکور، توسعه یافته و ارزشمند است.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا با ائتلاف، انسجام، هم افزایی و هماهنگی رفاه مردم را فراهم کرد، افزود: جامعه ای بالنده است که همیشه امید به فضل الهی و امید به فرزندان و جوانان برومند خود باشد.
محمد باسط درازهی نماینده مردم شهرستان های سراوان، سیب و سوران و‌مهرستان با اشاره به اینکه کار نماینده قانون گذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون است، گفت: این منطقه از محرومیت تاریخی رنج می برد که نماینده مجبور است برای حل پاره ای از مشکلات با دولت همکاری، همراهی و هم فکری کند.

سیستان و بلوچستان عقب افتاده ترین استان کشور
وی افزود: تمام تلاش در بودجه سال ۹۷ در حوزه‌ مهار آب های مرزی، زیر ساخت ها و برداشته شدن سقف مشخص برای گاز استان شده است و امید می رود در اولین فرصت کلنگ گاز رسانی در شهرستان های سراوان، سیب و سوران، مهرستان، خاش، حوزه سیستان و چابهار به زمین‌ زده شود.
نماینده مردم سراوان ادامه داد: با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان عقب افتاده ترین استان است و فضای آموزشی بسیار ضعیفی دارد، هزار میلیارد تومان فقط در حوزه نوسازی در نظر گرفته شده است.
درازهی اضافه کرد: امروز مردم سراوان در تمامی حوزه ها دارای نیروی انسانی کارآمد و شایسته است.
وی معدن را راه نجات این استان‌ به ویژه شهرستان سراوان در حوزه اشتغال بیان کرد و گفت: محدودیت های مرزی نه تنها عامل امنیتی به وجود نخواهد آورد بلکه انگیزه ضد امنیتی به وجود خواهد آورد و هزینه های امنیت را بیشتر می کند.
 
سراوان الگوی آموزشی سیستان و بلوچستان است
درویش نارویی فرماندار سراوان در این جلسه شهرستان سراوان را یکی از مهم ترین شهرستان های استان بیان کرد که دارای ظرفیت های بسیار ارزشمند در حوزه انسانی و هم در حوزه های فرهنگی، موسیقی، دانشگاهی است و به رغم همه این استعداد ها این شهرستان از توسعه عقب افتاده است.
وی افزود: کاهش فقر و نابرابری و دست یابی به رشد اقتصادی و گسترش اجتماعی از پیامد ها و اهداف توسعه است اما فقط در حوزه خدمات اجتماعی رشد معنادار را شاهد هستیم.
فرماندار سراوان گفت: شهرستان سراوان به عنوان پایلوت آموزشی در استان قرار دارد و سراوان به الگو همه شهرستان ها در بحث آموزشی است.
نارویی ادامه داد: خرمای سراوان به عنوان برند ملی می تواند در اقتصاد منطقه نقش آفرین باشد و برای ایجاد تحول نیاز به یک هم افزایی برای حل مشکلات، فقر و بیکاری است.
وی خاطر نشان کرد: در اعتبارات استانی تخصیص مناسبی نداشتیم اما اقدامات موثر در زیر ساخت ها با اعتباری بیش از ۸۵۰ میلیارد تومان انجام شده است.

به فراموشی سپردن دامداری و کشاورزی با توجه به کمبود آب
مولوی سید عبد الصمد ساداتی امام جمعه اهل سنت شهرستان سراوان حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را نشانگر اقتدار و دوستی مردم با نظام و انقلاب برشمرد و گفت: باتوجه به کمبود و نبود آب کشاورزی و دامداری که شغل اکثر مردم منطقه است، به فراموشی سپرده شده است.
وی افزود: باید از مرز استفاده بهینه شود و با توجه به اینکه مرز یک ‌فرصت است، نباید به حیاط خلوت اشرار و قاچاقچیان تبدیل شود.
امام جمعه اهل سنت سراوان ادامه داد: رونق مرز یکی از موارد اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری توصیه های فراوانی داشته اند که امید می رود در این رابطه تدابیر لازم اندیشیده شود.

نقش دانشگاه ها در ایجاد امنیت پایدار
ریگی سرپرست مجتمع آموزش عالی شهرستان سراوان راه اندازی چهار دانشگاه در این شهرستان را از برکات نظام جمهوری اسلامی ایران برشمرد و با توجه به سیاست های اتخاذ شده در حوزه آموزش عالی نقش دانشگاه را در این دوره پررنگ تر دانست.
وی ادامه داد: نقش دانشگاه در توسعه جامعه مهم است که دانشگاه های سراوان در زمینه های علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایفای نقش کرده اند.
سرپرست مجتمع آموزش عالی سراوان به نقش دانشگاه در ایجاد امنیت پایدار در مناطق مرزی اشاره و اضافه کرد: دانشگاه می تواند در مناطق مرزی در کنار تمامی مسائل آموزشی و پژوهشی در امنیت جامعه نیز تأثیر گذار باشد‌.
ریگی خواستار حضور اعضای هیئت علمی دانشگاه های سطح استان در کارگروه دانشگاهیان و فرهیختگان شد.

سراوان چشمه جوشان استعداد ها
اله داد شریفی نسب نماینده مردم سراوان در شورای اسلامی سیستان و‌بلوچستان سراوان را چشمه جوشان استعداد ها، ظرفیت ها و پتانسیل ها معرفی کرد و گفت: بیکاری یکی از مشکلات مردم این منطقه است که باید به جد مد نظر قرار گیرد چرا که بیکاری خود منشأ بسیاری از آسیب ها و‌نا امنی ها خواهد بود‌.
وی خواستار رفع بسیاری از محدودیت های مرزی باتوجه به تنگناهای معیشتی مردم این منطقه شد، و از کمبود سوخت به ویژه نفت و بنزین علی رغم پیگیری های انجام شده گلایه کرد.
نماینده مردم سراوان در شورای اسلامی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: کمبود پزشک متخصص کودکان، سونوگراف و ماما از دیگر مشکلات شهرستان است.
شریفی نسب راه های مواصلاتی را موجب توسعه و‌ پیشرفت یک شهر بیان و اضافه کرد: راه سراوان به زاهدان نیاز به ارتقاء دارد و در حال حاضر این راه به قتلگاه مردم تبدیل شده است.
وی خواستار ارتقاء دهستان کوهک، اسفندک، و ناهوک، و شهر جالق شد، تخصیص اعتبار راه ۲۱۶ کیلومتری مطالبه شده بم پشت، تأمین آب شهر سیرکان با توجه به وجود ۸۰ روستاب تنش آبی، رفع مشکل شبکه های تلوزیونی بخش جالق، بم پشت و مرکزی با نسب دستگاه های دیجیتالی شد.


انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdciqzazzt1aur2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما