تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۵
در شرایطی که این روزها بحران زیست محیطی و خشکسالی، جهان امروز را با تهدید و چالشی جدی روبه‌رو کرده است اما درختکاری تنها راه مبارزه و خروج از بحران خشکسالی در جنوب شرق کشور محسوب می‌شود.
به گزارش عصر هامون به نقل از تفتان ما، یکی از ضرورت‌های کنونی جامعه و با توجه به خشکسالی های اخیر در کشور، درختکاری است  چرا که متاسفانه در عصر حاضر منابع طبیعی تجدید شونده موجود در نامطلوب ترین شرایط قرار دارند.

در واقع آنچه که بیش از هر عامل دیگری به خصوص در سطح ملی و در این مرحله می تواند تاثیر خوبی داشته باشد،‌درختکاری و افزایش آگاهی جامعه نسبت به مشکلات تخریب منابع طبیعی و بسیج نیروهای مردمی در راستای مبارزه با خطرات احتمالی است.

علی ای حال منابع طبیعی و خدادادی به دو دسته تقسیم می شوند؛ یک دسته تجدید پذیر مانند جنگل ها و مراتع و دسته دیگر تجدید ناپذیر همانتند نفت و گاز که برای همیشه از دسترس بشر خارج می‌شوند.

پروردگار متعال در آیه اول سوره انفال می‌فرماید: "یسئلونک عن الانفال‌ قل الانفال للله والرسول" به این معنی که "ای رسول ما، چون امت از تو حکم انفال را سئوال کنند، جواب بده که انفال مخصوص خدا و رسول است".
 

 
6 هزار اصله درخت در شهرستان خاش غرس شد
شهردار خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار کرد: با توجه به کارکرد فضای سبز در تلطیف هوا و زیباسازی محیط شهری، کاشت ۶ هزار اصله  درخت در برنامه کاری، توسعه فضای شهری شهرداری خاش قرار دارد.

عبدالمجید تمندانی با بیان اینکه درختکاری یکی از برنامه‌های مهم در این فصل سال محسوب می شود،گفت: کاشت گل‌های زینتی و درختان در دستور کار بخش فضای سبز شهرداری خاش قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه انواع درخت های توت، کاج توپی و تهران در مرکز شهر خاش در حال غرس است، تصریح کرد: چند هزار اصله نهال گل شب بو دیگر نیز تا پایان ماه جاری غرس خواهد شد.
 

 
تمندانی افزود: در راستای توسعه خدمات شهری به شهروندان و زیباسازی مبلمان شهری جهت استقبال از نوروز این مهم در  شهر خاش اجرایی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: برنامه هر شهروند یک درخت توسط شهرداری و با مشارکت سازمان‌های مردم‌ نهاد و با نظارت واحد فضای سبز انجام خواهد شد.

شهردار خاش با اشاره به برنامه هر شهروند یک درخت، گفت: این برنامه با چند هدف برگزار می شود که این اهداف شامل  افزایش سرانه فضای سبز، افزایش حس مسئولیت پذیری شهروندان  و توسعه فرهنگ مشارکتی شهروندان می شوند.

وی با بیان اینکه یکی از ارکان توسعه مشارکت سازمانها و مردم است، ادامه داد: امیدواریم با  ارتقای آگاهی، اطلاع ‌رسانی، تبلیغات صحیح  و درگیر کردن شهروندان در تصمیم سازی و اجرا این مقوله را بهتر پیش ببریم.

سال گذشته از تعداد 6 هزار درخت کاشته شده، یک هزار آن توسط شهروندان تخریب شده است
رئیس شورای شهر خاش نیز در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه طرح تفکیک از مبدا یکی دیگر از مسائل مهم مشارکت شهروندان است، اظهار کرد: این بار می خواهیم با مشارکت مردم سرانه فضای سبز را افزایش دهیم و شهروندان را در پایش و نگهداشت درختان توجه دهیم.
 

 
بهزاد بهادری افزود: واحدپارک ها و فضای سبز هر سال کاشت درختان را در این فصل انجام می دهد اما منظور این از طرح " هر شهروند یک درخت " این است که بتوانیم شهروندان را در حفظ و نگهداشت درختان با خود همراه کنیم .

وی ادامه داد: در واحد پارک ها و فضای سبز بررسی های انجام دادند که از گونه هایی برای بحث درختکاری استفاده کند که بیشترین سازگاری را با محیط داشته باشد و درختان بومی را تهیه کردیم و فرآیند انتخاب گونه صورت گرفت.

بهادری با بیان اینکه فازبندی این کار را بر این مبنا گذاشتیم که محلات کم برخوردار که از نظر درختکاری کمبود  هستند کاشته شود، خاطرنشان کرد: بروشورها و بنرهایی آماده شده که در زمینه درختکاری به شهروندان اطلاع رسانی شود.

وی گفت: در هفته منابع طبیعی فعالیت سمن های محیط زیستی تشدید شود و در مسئله کاشت نهال باید این امر را مورد توجه قرار دهیم که تنها درخت کاشتن حائز اهمیت نیست بلکه نگهداشت از آن نهال بسیار مهم تر است.

رئیس شورای شهر خاش یادآور شد: تلاش شده که با آموزش کودکان در مدارس، بحث نگهداری از درختان و گیاهان را از طریق دانش آموزان به خانواده ها انتقال دهیم چون بیشتر خانواده ها نسبت به گفتار کودکان خود حرف شنوی بیشتری دارند و به این ترتیب مشارکت خانواده نیز بیشتر می شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر تشکل ها و انجمن های مردم نهاد مقوله جلب مشارکت را در سطح مدارس انجام دهند اما بهتر این است که واحد پارک ها و فضای سبز، نهادها و رسانه ها که ابزارهای جلب مشارکت عمومی هستند نیز در این زمینه فعال باشند.

بهادری تصریح کرد: سخن ما این است که اگر در محل و منطقه ای، سازمان پارک ها نهالی را کاشت، خود مردم نیز نسبت به آن نهال و درخت توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه مسئله مهم فرهنگ سازی باید به صورت مستمر ادامه پیدا کند تا جلب مشارکت عمومی بیشتر شود، افزود: منظور از طرح هر شهروند یک درخت، جهاد درختکاری و افزایش مشارکت عمومی است.
 
رئیس شورای شهر خاش ادامه داد: منظور از طرح جهاد درختکاری بحث فرهنگ سازی است چون ما در شهر خاش چندین هزار به همین تعداد درخت بکاریم  شاید در پروسه ای چند ساله بتوانیم.
وی با بیان اینکه بیشتر بحث فرهنگ ‌سازی مورد نظر است، گفت: در سال گذشته ۶ هزار درخت کاشته شد اما هزار درخت نیز سالم باقی نماند و دلیل آن اینست که بعضی از شهروندان مسئولیت پذیر نیستند.

بهادری با بیان اینکه آفت یکی از مشکلات اصلی درختان در محلات مختلف شهرداری است، تصریح کرد: مسئله مهم آبدهی، سمپاشی به موقع باید از سوی واحد فضا سبزو پارک ها لحاظ شود.

وی ادامه داد: شهروندان نیز باید این حس مسوولیت را داشته باشند، مغازه داری که عنوان می کنند که نیاز به درختی در جوار محل کار خود دارد که سایه ایجاد کند باید حداقل به آب دهی آن توجه کند.

بهادری اذعان کرد: سعی کنیم با انجام درختکاری این حرکت بزرگ و ارزشمند را در ترویج و فرهنگ سازی برای جامعه اتفاق بیافتد، کار بسیار ارزشمند و خوبی است.

وی اظهار کرد: در سال های اخیر درختکاری بیشتر به صورت نمادین اتفاق می افتاد و کار کارشناسی در این زمینه وجود نداشت و خیلی از درخت هایی که طی سال های گذشته کاشته می شد متاسفانه به علت اینکه برنامه ریزی دقیق و کار کارشناسی انجام نشده بود، گونه های سازگار با شرایط اقلیمی هر منطقه در کشور انتخاب نمی شد ولی در برنامه های پیش رو به این مهم توجه خاصی می شود.

انتهای پیام/3028
https://www.asrehamoon.ir/vdcgqq9qwak9zw4.rpra.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما