تاریخ انتشار :دوشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۱
مردم سیستان و بلوچستان در واپسین روزهای سال در محاصره بی سابقه افزایش قیمت ها قرار دارند و قیمت برخی اجناس تنها در قیاس با ماههای اخیر تا دو برابر افزایش داشته که این گرانی بازار، شادی‌ وصف‌ناپذیر مردم را به تلخی تبدیل کرده است.
به گزارش عصر هامون؛ به نقل از تفتان ما، با توجه به اینکه در روزهای پایانی سال قرار داریم و اسفند هم دارد کم کم به نیمه می‌رسد اما خانواده ها مانند هرسال دغدغه خرید مایحتاج شب عید را دارند و در تب‌وتاب خرید به سر می‌برند ولی گرانی‌ بازار، شادی‌ وصف‌ناپذیر آن ها را به تلخی تبدیل کرده است.

در واقع وجود رکود اقتصادی کشور و گرانی و کاهش قدرت خرید مردم شرایط سختی را برای آنان رقم زده و در این بین آن‌چه به گوش مسئولان نمی‌رسد فریاد است  و در بازار نیز چندان خبری از خرید نیست و مردم بیشتر از قیمت اجناس می‌پرسند و کالایی نمی‌خرند و در حقیقت بازار برای افرادی که پول خرید کالا را دارند بسیار جذاب است ولی برای مردمی که جیبشان خالی است، جذابیت معنایی ندارد!

علی ای حال این قصه پر غصه خریدهای نوروزی هر سال تکرار می‌شود و هیچکس از چرایی‌اش خبر ندارد، حتی مغازه‌داران، حتی بازاری‌ها، حتی مسئولان!

مدت‌هاست که خرید و فروش‌ها به حداقل رسیده، پول در دست مردم کم است، بانک‌ها وام نمی‌دهند و خرید و فروش های چکی و مدت‌دار، متوقف شده‌اند. آمار چک‌های برگشتی بسیار بالا است و شاید به صراحت بتوان گفت هم اعتماد و هم اخلاق کمرنگ شده است؛ این را خود بازاریان می‌گویند.
 

 
با پرسیدن سوال از چند شهروند خاشی و مغازه داران، بیان شد که در روزهای پایانی سال بازار پوشاک،خشکبار و میوه و تره بار از اهمیت بسزایی برخوردار است، اما آنچه که موجب ایجاد نگرانی و تلخ شدن زندگی مردم در آستانه سال نو شده است، افزایش بی رویه قیمت ها در سایه عدم نظارت مسئولین است.

مسئولین هرگز به فکر مردم نیستند
یکی از شهروندان خاشی در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما، گفت: متاسفانه مسئولین هرگز به فکر مردم نیستند و آیا آن ها از این وضع اسفناک خبر ندارند؟؟

محمودی با بیان اینکه مسئولان تنها شعار دادن را یاد دارند، افزود: وضع و حال بد ما برای مسئولین هیچ فرقی ندارد و هر روز بر قیمت اجناس افزوده می شود.

افزایش قیمت ها در بازار بسیار زیاد است
یکی دیگر از شهروندان نیز در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما با انتقاد از وضعیت گرانی بازار، اظهار کرد: درصد تورم و افزایش قیمت ها در بازار بسیار زیاد است و لذا باید مسئولین با نظارت و دقیت  بیشتری به فکر اقشار کم در آمد جامعه باشند.
 

 
سالارزهی با بیان اینکه آیا مسئولین از آشفته بازار و گرانی اجناس خبر ندارند، گفت: بهتر نیست در این روزها مسئولان دولتی به فکر اقشار متوسط جامعه باشد تا آنها هم بتوانند اندکی طعم نو شدن سال را بچشند.

در بازار شب عید، قیمت‌ها با جیب مردم همخوانی ندارد
یکی از شهروندان دیگر خاشی با نگاه به اجناس مغازه به خبرنگار تفتان ما گفت: قیمت‌ها در بازار ثبات ندارد و یک کالا مشابه در چندین مغازه با نرخ های متفاوت ارائه می‌شود و مراعات حال مردم را نمی کنند.

عبدالقیوم سهرابزهی تصریح کرد: در بازار شب عید، قیمت‌ها با جیب مردم همخوانی ندارد و امسال این بازار با کاهش قدرت خرید شاهد کمرنگ شدن این هیاهوی سنتی هر ساله هستیم.

وی با انتقاد شدید از نبود برچسب قیمت بر روی اجناس، گفت: هیچ کنترل و نظارتی بر قیمت‌ها وجود ندارد، مغازه داران برچسبی بر روی محصولات خود نصب نکرده تا مشتری از قیمت اصلی و پایه فروش کالا آگاه شود.

در این بین قیمت مرغ در شهرستان خا سرسام آور است و هر روز افزایش پیدا می کند.
رئیس ستاد تنظیم بازار و فرماندار شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار کرد: مقابله با معضل گرانی و تلاش برای تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در ایام مختلف سال و نوروز با جدیت در دستور کار مسئولان قرار دارد.
 

 
محمداکبر چاکرزهی با بیان اینکه تولیدات خاش باید در جهت تامین نیازهای مردم باشد و تفاوت های قیمت برچیده شود، تصریح کرد: مسئولان باید ضمن حمایت از تولیدکنندگان و مقابله با متخلفان به نیازهای مصرف کنندگان توجه کنند.

وی گفت: آجیل نسبت به سال گذشته همان روال ثابت را دارد و امسال نیز افزایش قیمت به آن شکل وجود نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت درست عرضه مرغ باید در دستور کار اصناف و جهادکشاورزی و دامپزشکی و اتحادیه مرغداران و سایر دستگاهها باشد.

چاکرزهی با تاکید بر برخورد قاطع با مخلان بازار، ادامه داد: باید به گونه ای برنامه ریزی شود که نیازهای شهرستان از همین منطقه تامین شود ولی طوری عمل شود که تولیدکنندگان انبوه مرغ و حتی میوه بتوانند با قیمتی مناسب تولیدات خود را عرضه کنند.

آماده باش گشت های نظارتی در سطح بازار خاش
رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار کرد: تلاش جهت رفع نگرانی های مردم و کمک به تامین کالاهای اساسی و ارائه خدمات شایسته به مردم از وظایف مهم مسئولان بوده که در دولت سازوکارهای قانونی آن در جهت رفع مشکلات مردم وجود دارد.

مهدی اسماعیلی افزود: اجرای طرح نظارتی ویژه ایام پایانی سال از 10 اسفند ماه جاری تا 15 فروردین ماه سال 96 در سطح سیستان و بلوچستان در حال برگزاری بوده که هدف از اجرای این طرح کنترل بازار و جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها است.
 

 
وی تصریح کرد: اداره صنعت و معدن خاش در ایام پایانی سال با توجه به افزایش خرید عموم مردم برای کالاهای پرمصرف ایام عید از جمله مواد پروتئینی، آجیل، شیرینی و پوشاک اقدام به اجرای طرح نظارتی ویژه ایام پایانی سال کرده است.

اسماعیلی با بیان اینکه نوسانات در نرخ ارز در به وجود آمدن مشکلات تاثیرگذار بوده است،  ادامه داد: گرانی و قیمت بالای مرغ از دغدغه های این روزهای مردم شهرستان بوده که امیدواریم با حمایتهای مسئولان مرکز بتوانیم با شرایط را روزهای قبل برگردانیم و قیمت ها کاهش یابد.

وی افزود: با توجه به اینکه در خاش 35 واحد مرغداری وجود دارد و تولیدات خاش باید در منطقه به سود مردم باشد لذا با پیگیری های صورت گرفته و بر حسب آخرین قیمت اخذ شده قیمت مرغ در خاش 6 هزار و 400 تومان در درب مرغداری بوده که این رقم در مقایسه با قیمت کشوری تفاوت داریم و از میانگین قیمت بیرجند و کشور فاصله داریم.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: تلاش بر این است برای حمایت از مصرف کنندگان قیمت ها به همان نسبت که در زاهدان و بیرجند به فروش می رسد در خاش به صورت خرده فروشی و یا کلی عرضه کنند ولی هدف عمده دولت حمایت از تولیدکنندگان بوده که متضرر نشوند.

وی افزود: شهروندان خاشی در صورت مشاهده هر گونه تخلف از جمله گران‌فروشی، کم‌فروشی و سایر تخلف‌ها می‌توانند از طریق سامانه 124 به سازمان صنعت، معدن و تجارت اطلاع‌رسانی کرده تا در اسرع وقت رسیدگی شود.

اسماعیلی با بیان اینکه قیمت عرضه مرغ زنده در خاش هفت هزار و 500 کمتر و بیشتر در هر کیلو است، تصریح کرد: افزایش قیمت مرغ درد بزرگ مردم است که باید برای مقابله با این معضل با متخلفان برخورد کنیم زیرا شایسته نیست مرغ تولیدی خاش گرانتر از جاهای دیگر و بالاتر از نرم کشوری در بازار این شهرستان به فروش برسد.
 

 
وی خاطرنشان کرد: گشتهای نظارتی و مشترک برای نظارت بر بازار با مشارکت تعزیرات، اتاق اصناف و صنعت معدن و تجارت تشکیل می‌شود.

اسماعیلی یادآور شد: از ابتدای امسال تا حوالی بهمن ماه یک چهارم از واحدهای صنفی خاش در مبحث گرانی ها به تعزیرات معرفی شده اند.

مردم مرغ را گران نخرند
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش نیز به خبرنگار تفتان ما گفت: کشتارگاه صنعتی طیور در این شهرستان فعال بوده و مرغ منجمد با قیمت هشت هزار و 800 تومان عرضه می شود.

امان الله طوقی افزود: 60 تن برنج ویژه نوروز و ایام پایانی سال در سه نوع و از نیمه اسفند ماه آمادگی داریم این کالا را در بازار عرضه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در بهمن ماه 141 هزار جوجه ریزی در مرغداری های خاش انجام شده و برای ایام پایانی سال مرغ زنده در خاش تامین می شود.

طوقی گفت: مرغ تولیدی خاش با نظارت دامپزشکی و پس از اشباع نیاز شهرستان به شهرهای دیگر باید برود.
 

 
وی اظهار کرد: در حال حاضر میوه‌ شب عید در شهرستان خاش توزیع نشده است اما آمادگی داریم هر زمان توزیع میوه آغاز شد در کنار مجموعه تعاون روستاییبرای نظارت بر قیمت‌ها و نحوه توزیع حضور داشته باشیم.

انتهای پیام/3028
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcb88b80rhbgsp.uiur.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما