ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> سوسک شاخک بلند چوبخوار، قاتل خاموش درختان در جنوب شرق | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۱
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در حال حاضر تعداد قابل توجه ای از درختان مثمر و غیرمثمر استان در حاشیه تفتان با آفت سوسک شاخک بلند چوبخوار درگیر هستند.
غلامحسین تیموری در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، افزود: حدود 4سال است که آفت درجه دو(ثانویه) سوسک شاخک بلند چوبخوار در درون سرشاخه ها وتنه درختان میوه استان وجود دارد و دلیل گشترش آن، تنش است که می تواند براثر آب، تغذیه و یا تغییر اقلیم به وجود آمده باشد.
وی ادامه داد: به دلیل آنکه این آفت تنها در داخل چوب تنه و سرشاخه ها حضور دارد، امکان سمپاشی وجود ندارد و تنها با تغذیه مناسب و رفع عامل تنش، درختان می توانند با افزایش فشار در آوندها این آفت ها را از خود دور کنند.
وی اظهار کرد: درحال حاضر کل کشور و خصوصا استان های جنوبی به مثل بوشهر، هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، استان خراسان جنوبی و خراسان رضوی با این آفت درگیر هستند و درختان مثمر و غیرمثمر آنها دچار خسارت شده اند.
این مقام مسئول تغییر در میزان کمی و کیفی آب، تغذیه و اقلیم را سه عامل اصلی به وجود آمدن این تنش اعلام کرد و گفت: در این راستا کارشناسان جهاد کشاورزی استان با حضور در مناطق مختلف بررسی عوامل این آفت را در دستور کار قرار داده اند و در این خصوص لایروبی انهار و قنوات با تخصیص اعتبار توسط این نهاد در حال انجام است.
وی با اشاره به تغذیه درختان نیز بیان کرد: در این بخش باید دولتمردان در کنار جهاد کشاورزی بوده و کمکهای لازم را انجام دهند.
تیموری تغییر اقلیم را از دیگر علل به وجود آمدن این آفت عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر مناطق سردسیر درحال گرایش به گرم شدن هستند و این موضوع یکی از عوامل اصلی در به وجود آمدن این آفت می باشد.
وی با اشاره به عوامل تغییر اقلیم، میزان کمی و کیفیت آب و تغذیه درختان در به وجودآمدن آفت سوسک شاخک بلند چوبخوار ادامه داد: در این زمینه کارگاه های متعددی در مناطق مختلف استان برگزار و بر هرس سرشاخه های درختان آلوده و سوزاندن تاکید شده است.
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcgxx9qtak9zz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما