تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۶
با توجه به وجود نخلستان های فراوان در اقصی نقاط شهرستان سراوان اما آتش سوزی فقط در بخش جالق و شهر گشت و اخیرا در روستای جهانی کلپورگان رخ می دهد.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون، کشاورزی و باغداری شغل عمده مردم مرزدار شهرستان سراوان است و تنها راه امرار معاش مردم این  خطه از کشور می باشد.
نخلستان ها تنها سرمایه های مردم شهرستان مرزی سراوان است اما این روزها سرمایه های مردم در حال نابودی می باشد و در هر حادثه آتش سوزی بیش از هزار نخل خرما و درخت مثمر و غیرمثمر از بین می رود.
با توجه به حجم بالای آتش سوزی نخیلات در این خطه از کشور اما همچنان شهرداری های این منطقه با کمبود تجهیزات برای اطفاء با کمبود تجهیزات مواجه می شود و این امر نیز عملیات مهار آتش را با کندی مواجه می سازد.
عدم هرس اصولی نخلیات و رها سازی شاخ و برگ و سرشاخه های درختان در پای درختان نیز از عوامل دیگری است که موجب گسترش آتش در باغات و نخلستان های سراوان می شود.
نکته حائز اهمیت در حوادث به وقوع پیوسته با توجه به وجود نخلستان ها در بسیاری از نقاط شهرستان به ویژه روستا های نزدیک به شهر، رخ دادن آتش سوزی در بخش جالق و شهر گشت است که به ترتیب در فاصله ۸۵ کیلومتری و ۶۵ کیلومتری شهرستان قرار گرفته اند.
 کاشت غیر اصولی درختان و نبود جاده بین مزارع، هنگام وقوع آتش سوزی مانع از انجام عملیات اطفاء حریق و تردد خودروهای آتش نشانی در باغات می شود که می طلبد متولیان امر در این خصوص و همچنین هرس نخیلات با برگزاری دوره های آموزشی، آموزش های لازم را به باغداران دهند تا از شدت حادثه در مواقع بحرانی کاسته شود.
بنا بر اظهارات برخی از صاحب نظران در کنار بسیاری از نخلستان ها در بخش جالق، دهستان گردشگری ناهوک و روستای جهانی کلپورگان پارک هایی احداث شده  که گفته می شود عامل برخی از آتش از داخل پارک ها بوده است.
انتظار می رود با توجه به عدم وجود جاده بین مزارع و وجود پارک های بازی که کودکان برای تفریح و بزرگ سالانه برای سپری کردن اوقات فراغت مراجعه می کنند، دهیاری های منطقه با خرید موتورهای روبین که در هنگام حادثه کارایی بالاتری دارند، خریداری شود.
شاید برخی مسئولین بر این باور باشند که با احداث پارک، مسئولین بالا دستی از آنها تقدیر و تشکر می کنند اما خرید موتور روبین قطعا تشکری را به همراه ندارد و به همین جهت است که در این زمینه اقدامی صورت نگرفته.
همچنین مشاهده می شود خودرو های آتش نشانی به جای تجهیز به سیستم های به روز  به خودرو های حمل آب تبدیل شده اند و هر ساله شاهد از بین رفتن باغات و معیشت مردم در این منطقه هستیم.
در پایان از متولیان امر انتظار می رود که به فکر سرمایه های مردم این خطه از کشور باشد و چاره ای برای کاهش وقوع آتش سوزی در این منطقه باشند.



انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdcj8tevhuqeyaz.fsfu.html
منبع : شستون
نام شما
آدرس ايميل شما