> اختلاف 10 درصدی بی سوادی بانوان نسبت به آقایان بی سوادی؛ بحران خاموش جامعه است | عصر هامون
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۵۴
در جسله پشتیبانی سواد آموزی شهرستان سراوان مطرح شد؛

اختلاف 10 درصدی بی سوادی بانوان نسبت به آقایان/ بی سوادی؛ بحران خاموش جامعه است

معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان با توجه به اینکه در جنسیت بانوان بیشترین بی سواد را داریم، گفت: طبق آمار رسمی بالای 10 درصد اختلاف میان زنان و مردان در بحث بی سوادی وجود دارد.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون، امیر شاهی معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: در بحث سواد آموزی باید ‌43 هزار نفر را جذب کنیم که برابر با 10 استان کشور است و با توجه به پراکندگی استان و دیگر موارد با مشکلات زیادی مواجه هستیم.
 
وی افزود: در استان با رنگین کمان مشکلات برای شناسایی، جذب و نگهداری رو به رو هستم که برای شناسایی و جذب نیاز به یاری تمامی مسئولین وجود دارد.
 
احداث مرکز یادگیری محلی در زندان 
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان توصیه کرد تا در زندان یک مرکز یادگیری محلی با توجه به وجود امکانات و شرایط راه اندازی شود.
 
امیر شاهی خاطر نشان کرد: آمار رسمی نشان می دهد که در جنسیت بانوان، بیشترین بی سوادی را داریم و بالای 10 درصد اختلاف میان زنان و مردان در خصوص بی سوادی وجود دارد اما با این وجود در جذب و نگهداشت رتبه های خوبی را کسب کرده ایم.
 
دهواری مدیر نهضت سواد آموزی سراوان با توجه به اینکه سواد یکی از مهم ترین شاخص های توسعه انسانی و فرهنگی در هر جامعه محسوب می شود، گفت: همه کشور ها در حال تلاش برای به حداقل رساندن شاخص بی سوادی و در پی اجرای طرح هایی برای ریشه کنی بی سوادی هستند چرا که معتقد هستند بی سوادی ریشه تمام مشکلات در طول تاریخ بوده و هست. 
 
فقر فرهنگی و بی سوادی بدترین فقرها است
وی بی سوادی را بحران خاموش جامعه دانست و فقر فرهنگی و بی سواد را در زمره بدترین فقر ها قرار داد زیرا معتقد است که فقر و بی سواد در معرض آسیب قرار دارد. 
 
مدیر نهضت سواد آموزی شهرستان سراوان گفت: این اداره با همکاری اعضای پشتیبانی برای بهبود کیفیت سواد آموزی در جهت شناسایی و جذب افراد بی سواد و در جهت شتاب بخشی برنامه های سواد آموزی با شبکه بهداشت و درمان، اداره امور عشایری، زندان، بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) تفاهم نامه ایجاد کرده است. 
 
دهواری با بیان اینکه از ابتدای سال تا کنون توانسته اند 342 بی سواد را تحت پوشش قرار دهند، یادآور شد: افراد بی سواد زیادی شناسی  شده اند اما با توجه به پراکندگی جغرافیایی، عدم تمایل، عدم حمایت مالی و معنوی، مشکلات فرزند پروری، مشغله کاری و مخالفت خانواده نتوانسته اند در کلاس ها شرکت کنند.
 
نقش حیاتی آموزش در جامعه 
وی با توجه به سهم  و نقش والدین در مقوله تعلیم و تربیت فرزندان، تحت پوشش قراردادن اولیا بی سواد و تأسیس مرکز یادگیری محلی بصیرت روستای جهاد آباد را از اولویت های کاری خود در سال 97 عنوان کرد. 
 
مولوی درازهی ( حقانی) امام جمعه مسجد صدیق اکبر شهرستان سراوان نیز در ادامه این جلسه جهل و بی سوادی را نابودکننده برشمرد و گفت: انسان از سخن گفتن و سخن آموختن تمدن می سازد و اگر سواد آموزی را به زبان شناسی و تکلم ربط دهیم، انسان ها می توانند به وسیله زبان ترقی یابند و یا نابود شوند. 
 
وی توصیه کرد که باید بیاموزیم تا توانند شویم، چرا که جامعه نیاز به توانمند سازی، توانمند سازی نیاز به آموزش دارد و اگر آموزش نباشد موفق نمی شویم. 
 
امام جمعه مسجد صدیق اکبر با بیان اینکه آموزش در جامعه دارای جایگاه حیاتی است، تصریح کرد: زندگی امروزی از جهت اینکه در مرز تمدن و مرز زندگی سنتی و مدرن قرار گرفته، پیچیده است و باید آموزش های لازم را برای چگونگی انجام کارها آموخت. 
 
 
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjhaeviuqeyyz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما