تاریخ انتشار :سه شنبه ۶ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۲۰
بهارگاه میان قوم بلوچ از اهمیت ویژه ای برخوردار است به گونه ای که در این فصل، عشایر دام های خود را از یک نقطه به نقطه دیگر جا به جا می کنند.
به گزارش عصرهامون؛ محمد صدیق دهواری در گفت و گو با شستون با اشاره وجود مراسمات متنوع در دو قسمت مکران و سرحد بلوچستان اظهار کرد: آغاز سال جدید شمسی وبهارطبیعت  که در بسیاری از کشورهای فارسی زبان و فرهنگ ایرانی  بانوروز است در اصطلاح محلی بلوچ به این فصل بهارگاه  گفته می شود که در دو منطقه بلوچستان دارای آداب و رسوم خاصی است.
 
وی افزود: در فصل بهار که همزمان با نوروز باستانی است جشن های ازدواج و ختنه سوری پسران در منطقه بلوچستان نسبت به دیگر فصول سال بیشتر برگزار می شود و جشن ها و مراسمات در قدیم به گونه ای بود که هفت روز و هفت شب جشن و سرور با چاشنی رقص محلی دوچاپی برگزار می شد.
 
کارشناس میراث فرهنگی،  صنایع دستی و گردشگری و نویسنده سراوانی ادامه داد:  نوروز به معنای و مفهومی که امروز به عنوان جشن و‌ عیددر کشور مرسوم است، در این ایام و درفرهنگ  جامعه بلوچستان مرسوم نیست 
 
دهواری افزود: گرچه نوروز در گذشته تاریخی  اقوام فلات ایران بوده تا جاییکه  در جوامع بلوچ  به عنوان نام افراد مورد استفاده قرار می گرفته که میان سایر اقوام ایرانی این نام کمتر دیده می شود.
 
وی با بیان اینکه از نوروز در فرهنگ بلوچ، به عنوان  «نبروز» هم یاد می شود، خاطر نشان کرد: در واقع نوروز همزمان با بهار طبیعت یعنی پایان زمستان همراه است.
 
کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سراوان‌ گفت:  بهارگاه از جایگاه ویژه ای میان‌ قوم بلوچ برخوردار است و اهمیت ویژه ای دارد و در این ایام عشایر دام های خود را از یک نقطه یه نقطه دیگر جا به جا می کنند.
 
دهواری با اشاره به ضرب المثل معروف بلوچی «هپت گل و گواش پروش»، یاد آور شد: در فصل بهار هفت گل رویش یافته که نشانه پایان زمستان و آغاز فصل بهار بوده و گواش که محل نگهداری و پرورش دام ها است، با آمدن بهار کاربرد چندانی ندارد.
 
وی تصریح کرد: همچنین در فصل بهار رویش گیاهان دارویی از رونق خاصی در منطقه بلوچستان برخوردار است که مردم منطقه برای بهبود بیماری ها و همچنین تصفیه بدنی مورد استفاده قرار می دهند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgwz9qwak9qq4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما