تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۳۵
ماه مبارک رمضان میان مردم متدین و خدا جوی شهرستان سراوان از حال و هوای خاصی برخوردار است به طوریکه در این ماه فعالیت کسب و کار کاهش و راز و نیاز با خداوند متعال و کمک به نیازمندان و فقرا افزایش می یابد.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون، ماه مبارک رمضان دارای آداب و رسوم خاصی میان اقوام مختلف ایرانی به ویژه قوم بلوچ است.

ماه رمضان از اهمیت ویژه ای میان شهروندان سراوانی برخوردار است چرا که با آغاز ماه مبارک رمضان مردم متدین این خطه از کشور کمتر به کسب و کار می پردازند و بیشتر در این ماه مبارک، به نیایش، ستایش و ثنای پرودگار عالم می پردازند.

همچنین در این ماه، افرادی که از تمکن مالی مناسب برخوردار دار بوده، به فقرا، نیازمندان، مستمندان و افراد بی بضاعت جامعه که دارای مشکل مالی هستند، با توزیع سبد های غذایی و غذای گرم کمک می کنند.

دستگیری نیازمندان در این ماه توسط شهروندان سراوانی نسبت به دیگر ماه ها فزونی می یابد و جوانان برومند و دین دار این منطقه نقش به سزایی در جمع آوری کمک های مردمی و توزیع میان فقرا را دارند تا از ثواب این کار خیر و خدا پسندانه نیز بهره مند شوند.

حمزه ندرت زهی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون با اشاره به اینکه یک شب قبل از آغاز ماه رمضان افرادی برای استهلال ماه به مناطق مرتفع و گروهی نیز روانه مسجد می شوند، افزود: پرداخت زکات اموال از جمعه آداب و سنن رایج میان شهروندان سراوانی است که در ماه مبارک رمضان انجام می شود چرا که سراوانی ها معتقد هستند پرداخت زکات مانند نماز و روزه جزو عبادت ها محسوب می شود.

وی در تکمیل مطلب فوق اضافه کرد: شهروندان و روزه داران سراوانی زکات یک سال اموال خود را بیشتر به بیوه زن ها، مدارس دینی، فقرا و ایتام کمک می کنند تا خیر و برکت به اموال و کسب و کار آنها بیشتر شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سراوان گفت: در گذشته برای بیدار کردن مردم هنگام سحر، از بلندگو های مساجد استفاده می کردند به طوریکه یک ساعت قبل از اذان صبح از صوت های قرآنی برای بیدار کردن مردم استفاده می شد.

ندرت زهی یادآور شد: در گذشته های خیلی دور برای بیدار کردن مردم برای سحر، عده ای از افراد در کوچه پس کوچه ها و معابر بر طبل می کوبیدند و یا عده ای با خواندن اشعاری با مضون ماه رمضان مردم را بیدار می کردند.

وی خاطر نشان کرد: هر شب پس از اقامه نماز عشاء، نماز تراویح که ۲۰ رکعت است به صورت جماعت در مساجد به جا آورده می شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی غذاهایی همچون پکوره، سمبوسه، تباهک و شیرینی های محلی را از جمله غذاهای رایج در ماه رمضان دانست که هنگام سحر و یا افطار مورد استفاده قرار می گیرد.

ندرت زهی تصریح کرد: مردم مومن شهرستان سراوان در این ماه بیشتر به تلاوت قرآن کریم و عبادت خداوند متعال می پردازند.

انتهای پیام/الف.د https://www.asrehamoon.ir/vdcfjydytw6dyva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما