کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جالق بزرگترین تاکستان یاقوت سرخ سراوان را به خود اختصاص داد/ صرفه اقتصادی بالا علت استقبال کشاورزان از کشت انگور

3 خرداد 1398 ساعت 16:07

در حالی بخش جالق شهرستان سراوان بزرگترین تاکستان یاقوت را در این منطقه به خود اختصاص داده که علت اصلی استقبال کشاورزان از این محصول مصرف کم آب و صرفه اقتصادی بالا آن است.


به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی منحصر به فرد خود از ظرفیت های بی نظیر و ناشناخته ای در زمینه های مختلف اعم از گردشگری، کشاورزی و ... برخوردار است به گونه ای که در فصول مختلف سال شاهد برداشت میوه های نوبرانه ای مانند موز، هندوانه، انگور، پاپایا؛ چیکو، انبه، زیتون محلی و ... در آن هستیم.

این روزها نیز جمعی از کشاورزان در سیستان وبلوچستان مشغول برداشت انگور یاقوتی در استان هستند. انگور یاقوتی زودرس ترین نوع انگور در سطح کشور به شمار می رود و سازگاری با شرایط سخت محیطی دارد.

این نمونه گیاهی در سال های اخیر میهمان مردم سراوان شده و زمینه خوشحالی کشاورزان را فراهم کرده است.

در این میان گفته می شود  85درصد انگور تولیدی سیستان و بلوچستان از نوع یاقوتی سفید و قرمز و بقیه شامل انواع فخری، لعل، امیری، سنگک، غلامی، شصت عروس، چشم گاوی، قندهاری و حاجی عباسی می باشد.

شیرزاد کمالی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سراوان در این خصوص افزود: شرایط آب وهوایی و سازگاری انگور یاقوتی در سراوان سبب شده تا کشاورزان این منطقه در چند سال اخیر ٢٣ هکتاراز زمین های کشاورزی خود را به کشت این محصول اختصاص دهند به گونه ای که پیش بینی می شود امسال ١٤٤ تن انگور یاقوتی از سطح ۱۲هکتار از تاکستان های بارور این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.

وی دلیل استقبال کشاورزان از این محصول را مصرف کم آب، زود بازده بودن، صرفه اقتصادی بالا و سازگاری با اقلیم عنوان و ادامه داد: انگور یاقوتی در مناطقی از شمس آباد، هوشک، زیارت و سرجو از توابع بخش مرکزی سراوان کشت می شود و هم اکنون بزرگترین تاکستان انگور یاقوتی در منطقه جالق بخش مک سوخته این شهر قرار دارد.

انتهای پیام/
 
 
 


کد مطلب: 112162

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/video/112162/جالق-بزرگترین-تاکستان-یاقوت-سرخ-سراوان-خود-اختصاص-صرفه-اقتصادی-بالا-علت-استقبال-کشاورزان-کشت-انگور

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir