تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۲۷
سرپرست فرمانداری سراوان با اینکه در تجارت از طریق بازارچه های مرزی سراوان در نقطه مطلوب قرار گرفته ایم، گفت: در سال 97 بیش از 587 هزار تن کالا به ارزش تقریبی 400 میلیون دلار صادرات و 6 هزار و 596 تن حجم وزنی گوشت و نزدیک به 11 و نیم میلیون دلار واردات در بازارچه های مرزی سراوان انجام شده است.
به گزارش عصرهامون؛ علیرضا شهرکی در گفت و گو با شستون با اشاره به اینکه مرز برای مشخص شدن حریم هر کشور  ایجاد شده، بیان کرد:  مبادلات کالا و تجارت از دیر باز میان دو کشور و مردمان دو کشور وجود داشته است.

 وی افزود: سوابقی که در شهرستان سراوان وجود دارد مانند آثار به جا مانده از گمرکات قدیم در روستای دزک نشان روند مناسب و مطلوب تجارت در این منطقه بوده است.

 سرپرست فرمانداری سراوان اد امه داد: بازارچه های مرزی نیز با رویکرد دو سویه  و ایجاد فضای مسالمت آمیز جهت تجارت چمدانی شکل گرفته که ساکنین نزدیک مرز تا شعاع 20 کیلومتر کالاهایی که از سوی دولت مجاز اعلام شده را مبادله کنند.

شهرکی اذعان کرد: افراد مرز نشین نسبت به ساکنین پایتخت دغدغه مرز را بیشتر لمس کرده و به طبع باید منفعت بیشتری نبست به افرادی که از مرز فاصله بیشتری دارند، داشته باشند.

وی یادآور شد: دو بازارچه مرزی فعال در شهرستان سراوان وجود دارد که تجارت در بازارچه مرزی جالق و کوهک قابل لمس تر نسبت به دیگر بازارچه ها است.

سرپرست فرمانداری سراوان گفت: دولت برخی از اقدامات را برای ساکنین تا شعاع 20 کیلومتر مرز مجاز دانسته که در این منطقه از کشور پاکستان بیشتر دام سنگین وارد و خشکبار و مصالح ساختمانی صادر می شود.

شهرکی ادامه داد: اگر شبکه درون اجتماعی و شرکت تعاونی های منطقه به خوبی شکل و هدایت شود قطعا سود حاصل از مبادلات به جیب مردم منطقه خواهد رفت که می توان گفت درصد قابل قبولی از مردم مرزنشین سراوان از مرز بهره مند هستند.

وی با بیان اینکه در تجارت از طریق بازارچه های مرزی سراوان در نقطه مطلوب قرار گرفته ایم، تصریح کرد: در سال 97 بیش از 587 هزار تن کالا به ارزش تقریبی 400 میلیون دلار صادرات و 6 هزار و 596 تن حجم وزنی گوشت و نزدیک به 11 و نیم میلیون دلار واردات  در بازارچه های مرزی سراوان انجام شده است.

سرپرست فرمانداری سراوان  با اشاره به اینکه شکل گیری بازارچه های مرزی در شمال و جنوب استان منافع مناسب و قابل قبولی را برای ساکنین مرز داشته، اضافه کرد: در بازارچه های مرزی شهرستان سراوان چهل غرفه دار شاخص در حال فعالیت مستقیم هستند که هر غرفه به طور میانگین برای سه نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد شغل کرده است.

شهرکی با توجه به کاستی های موجود در بازارچه های مرزی سراوان از در نظر گرفتن اعتبارات لازم برای رفع معضلات زیر ساختی  در حوزه ارتباطات، فضا سازی و فضای رفاهی در چند روز آینده برای این شهرستان خبر داد.

وی ایجاد بستر و زیر ساخت، معافیت گمرکی و مجوز ارز با نرخ پایه برای تجاری که صادرات قابل قبولی را داشته اند  را از برنامه های دولت دانست و خاطر نشان کرد: در شهرستان سراوان نیز فضا سازی مناسبت و تشکیل کمیته فنی و تسهیل واردات دام از برنامه های اصلی در راستای بهبود معیشت مردم مرزنشین است.
 


انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdchvxnz-23nzwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما