تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۳۸
عباس نورزایی گفت: قریب 160 نفر از طریق لیست به اصطلاح امید وارد مجلس شدند که بعضا حتی فاقد هویت سیاسی یا اجرایی بودند؛ بدیهی است با چنین رویکردی اکثریتی از مجلسیان به فکر مردم و دغدغه های زندگی آن ها و مشکلات جوانان و از جمله اشتغال نخواهند بود.
به گزارش عصرهامون؛ یک کارشناس ارشد مدیریت توسعه روستایی در گفت و گو با شستون با اشاره به اینکه بررسی در مورد سن نمایندگان دوره دهم مجلس شورای اسلامی نشان می‌دهد که تنها نزدیک به 30 درصد از آنان زیر 45 سال سن دارند و مابقی در رده‌های سنی بالاتر قرار دارند، بیان کرد: در حرف و نظر، اغلب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در خیلی‌ از خطابه‌ هایشان تأکید بر اولویت اشتغال جوانان داشته اند.
 
عباس نورزایی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه اشتغال جوانان جویای کار در کشور افزود: به طور مثال در قالب برنامه‌ ششم توسعه، مبلغی حدود هزار و 400 میلیارد تومان برای اشتغال جوانان از محل دریافت مالیات بر ارزش ‌افزوده و مالیات بر سیگار دریافت می‌شود که حدود 20 درصد از این مبلغ برای وام اشتغال و وام ازدواج جوانان اختصاص یافته است.
 
پافشاری مجلس دهم بر الگوی شکست خورده پول پاشی
 
این کارشناس با توجه به اینکه تسهیلات اشتغال روستایی از محل منابع یک و نیم میلیارد دلاری صندوق توسعه‌ ملی تخصیص داده شده است، ادامه داد: علیرغم این مساله متاسفانه مجلس دهم نیز مثل گذشتگان، بر الگوی شکست‌ خورده‌ پول ‌پاشی و عرصه‌ تسهیلات بانکی پافشاری کرده و در کاهش بیکاری خصوصاً در استان سیستان و بلوچستان توفیق بارزی نداشته است.
 
نورزایی گفت: البته فشارهای اجتماعی نیز به دلیل عبور از جمعیت دهه‌ شصتی و کاهش موالید طی دهه های اخیر در این خصوص کمتر بوده است.
 
وی یادآور شد: علاوه بر این، از اجرای طرح ضربتی دو ساله‌ ایجاد اشتغال برای کاهش نرخ بیکاری جوانان در جامعه توسط بعضی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی سخن رانده شده، اما در همان مقام حرف باقیمانده است و عملا کارنامه قابل قبولی در جامعه مشاهده نشده است.
 
 
نقطه ضعف نمایندگان مجلس دهم در حوزه اشتغال جوانان
 
نورزایی تصریح کرد: اگر مجلس شورای اسلامی نمایندگانی قابل و عملیاتی داشته باشد، باید الگوهای جدیدی برای ایجاد، حمایت و تثبیت مشاغل خصوصاً برای جوانان ارائه کند و در قالب طرح، در مجلس شورای اسلامی تصویب و برای اجرا به دولت ابلاغ کند.
 
وی اذعان کرد: یکی از نقاط ضعف نمایندگان در مجلس دهم شورای اسلامی، مشغله های زیاد کارهای اقتصادی، لابی های گروهی و جناحی بوده و آنان را از پرداختن به یکی از مهم ترین چالش های کشور یعنی رفع مشکل اشتغال جوانان جویای کار باز داشته است.
 
وی بیان کرد: پول پاشی ساده‌ترین کاری است که از هر فرد کم ‌سواد و کم ‌بنیه ای برمی آید؛ به عقیده من این مساله ناشی از ضعف سیستم ‌های نظارتی است که پول در جای خودش مصرف نمی شود و قاعدتاً منجر به ایجاد اشتغال نشده و نخواهد شد.

 
نفوذ 160 نفر به مجلس از طریق لابی گری های صاحبان قدرت و ثروت
 
این کارشناس ارشد مدیریت توسعه روستایی دلیل عمده‌ ناکارآمدی مجلس دهم، را لوث شدن لیست های احزاب دانست و تصریح کرد: در دوره دهم مجلس، قریب 160 نفر از طریق لیست به اصطلاح امید وارد مجلس شورای اسلامی شدند که فاقد هویت سیاسی یا اجرایی بودند.
 
وی ادامه داد: متاسفانه این افراد بعضا با لابی گری صاحبان قدرت و ثروت به مجلس نفوذ داده شدند و بدیهی است با چنین رویکردی اکثریتی از مجلسیان به فکر مردم و دغدغه‌های زندگی آن‌ها و مشکلات جوانان و از جمله اشتغال نخواهند بود؛ چرا که آنان دغدغه هایی متفاوت از آحاد مردم دارند.
 
وی در تکمیل مطلب فوق گفت: از طرفی مجلس شورای اسلامی فقط به حجم قوانین اضافه می‌کند و قوانین ناکارآمد، متروک و منسوخ را از گردونه‌ قانون گذاری خارج نمی کند که همین قوانین، آسیب هایی را وارد کرده و گاه اثر قوانین خوب را نیز از بین می‌برد و آن ها را ناکارآمد می کند.
 
متولی مشخصی برای اشتغال جوانان مشخص شود
 
نورزایی در خصوص رفع مشکل اشتغال جوانان خاطرنشان کرد: ارائه‌ تسهیلات ارزان قیمت، حمایت از استارت آپ ها، بررسی و واکاوی موانع و ایجاد زیرساخت های فیزیکی، قانونی، نظارتی به طور سیستماتیک، رونق فضای کسب و کار در ابعاد مختلف آن، می تواند به ارتقاء وضعیت اشتغال و کاهش بیکاری کمک شایانی کند.
 
وی معتقد است که باید متولی مشخصی برای اشتغال جوانان مشخص شود، چرا که در مقوله‌ جوانان با ایجاد تشکیلات فرمایشی و نمایشی که جز یدک‌ کشیدن نام جوانان، هیچ برنامه ای برای اشتغال اصولی آنان ندارد، نمی توان راه به جایی برد.
 
وی با اشاره به اینکه ظرفیت های بسیار بالایی در زمینه های مختلف در کشور وجود دارد، بیان کرد: باید استخدام دولتی، برای پست های خالی دستگاه های اداری استان سیستان و بلوچستان به جد پیگیری شود.

 
مقررات زائد در مناسبات و مبادلات مرزی استان حذف شود
 
نورزایی در ادامه مبحث ایجاد اشتغال جوانان گفت: بسیار ضرورت دارد که مقررات زائد و حواشی و سایه اندازهای دزد پرور در مناسبات و مبادلات مرزی استان حذف و سامانه های مناسبی برای اشتغال فراگیر مرزی تدارک دیده شود.
 
وی ادامه داد: از دیگر مهم ترین راهکارها و ظرفیت های موجود استان این است که بخش کشاورزی و صنایع استان سیستان و بلوچستان بر پایه‌ بهره‌ برداری از معادن، تقویت شود؛ همچنین بنادر جنوبی استان و منطقه‌ آزاد چابهار و مناطق آزاد دیگری که قرار است ایجاد شوند بهتر است بومی‌ محور شوند تا از مواهب استان سیستان و بلوچستان، اشتغالی پایدار برای جوانان این خطه از کشور که بعضا به شغل های کاذب روی آورده اند فراهم شود.
 
حضور جوانان در صحن بهارستان ضروری است
 
وی در خصوص لازمه جوانگرایی در مجلس شورای اسلامی و حضور چهره های نو در بهارستان، گفت: حضور و وجود جوانان در بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور نیروسازی و گردش نخبگان را ضروری  است.
 
این کارشناس ارشد مدیریت توسعه روستایی در پایان تصریح کرد:  باید مردم به جوانان اعتماد کنند و حتی در مقاطعی هزینه‌ی اجتماعی آن را بپذیرند تا شبکه‌ ای از انسان های جوان با تجربه‌ در عرصه‌های سیاسی و اجرایی کشور داشته باشیم.
 
نورزایی خاطر نشان کرد: اگر هر دوره تعداد مشخصی از افراد فرتوت و شناخته شده، به مجلس شورای اسلامی  راه یابند، یقیناً فرصت‌ سوزی می‌شود و جوانان کشور که سرشار از انرژی و افکار نو هستند، دچار دل‌ مردگی و یأس خواهند شد.
 
وی در ادامه با اشاره به اینکه انتخاب یک وکیل، بیش از دوبار به امتحانش نمی ارزد افزود: افراد در مجلس شورای اسلامی در معرض انواع آلودگی ها هستند، لذا مردم متر و معیار مناسبی را برای انتخاب اصلح مدنظر داشته باشند و به هیچ وجه به شعارها توجه نکنند.
 
وی با بیان اینکه یک جوان مومن انقلابی، به پیر آزموده ارجح است، ادامه داد: مردم آدم های با سابقه ی کف میدان اجرایی را انتخاب کنند؛ نظام سنتی با توصیه و سفارش و مدنظر قرار دادن ملاحظات قومی و قبیله ای دستاوردی ندارد؛ اینکه همچنان استان سیستان و بلوچستان ردیف آخر توسعه یافتگی را دارد از نتایج این نوع نگاه است.
 
نورزایی ضمن توصیه به هموطنان جهت  مشارکت حداکثری در انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: تردیدی نیست که حضور مردم و ایفای نقش پررنگ در این عرصه سرنوشت ساز می تواند آینده کشور را تعیین و به تصمیمات کلان و ملی جهت دهی کند.
 
وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم هیجانی و احساساتی، تصمیم نگیرند و با تحقیق، درک صحیح و با بصیرت، رای دهند تا فرد اصلح وارد مجلس شورای اسلامی شود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcc0sqse2bqis8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما