تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۶
بردیا پیرمرادی گفت: بهتر است روزه داران از غذاهای خانگی که مواد اولیه آن سالم و به صورت تازه است استفاده و از خوردن غذاهای فسفودی پرهیز کنند.
به گزارش عصرهامون؛ بردیا پیر مرادی کارشناس تغدیه و رژیم درمانی در گفت و گو با شستون با اشاره به قرار گرفتن در آستانه ماه مبارک رمضان و ادامه دار بودن روند شیوع بیماری کرونا، بیان کرد: علاوه بر رعایت نکات بهداشتی در این زمان،  بهتر است طبخ و آماده سازی مواد غذایی به صورت کامل انجام شود.

 وی با بیان اینکه از غذاهای نیمه پز استفاده نشود، ادامه داد: بهتر است روزه داران از غذاهای خانگی که مواد اولیه آن سالم و به صورت تازه است استفاده و از خوردن غذاهای فسفودی پرهیز کنند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی توصیه کرد: افرادی که در معرض خطر هستند مانند سالمندان و بیماران، قبل از روزه گرفتن حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند تا اطمینان پیدا کنند روزه گرفتن باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن آنها نشود.

پیر مرادی با توجه به اینکه افراد  سالم می توانند با تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی روزه بگیرند، ادامه داد: بهتر است در وعده سحر از غذاهای کامل که انرژی و پروتئین کافی برای بدن فراهم می کنند، مواد غذایی گوشتی (گوشت قرمز، ماهی، مرغ)،تخم مرغ، سویا، لبنیات کم چرب و پاستوریزه استفاده شود.

وی خاطر نشان کرد: همچنین در وعده سحر میوه ها و سبزی های رنگی  مانند فلفل دلمه ای، هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، پرتقال و کیوی مصوف شود تا ویتامین ها مورد نیاز سیستم ایمنی بدن مانند ویتامین A و  C تأمین شود.

مصرف مایعات، غذاهای کم نمک و کم چرب برای رفع تشنگی
کارشنان تغذیه و رژیم درمانی در تکمیل مطلب فوق اضافه کرد: در وعده سحر حتما مایعات کافی، غذاها کم نمک و کم چرب باشد تا در طول روز افراد احساس تشنگی نکنند و با کمبود مایعات روبه رو نشوند.

پیر مرادی ضمن توصیه به عدم استفاده از شیرینی جات مانند زولبیا و بامیه وعده سحر و افطاری، خاطر نشان کرد: در وعده افطار حتما از مواد غذایی تازه، سالم و خانگی استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه روزه داران بهتر است روزه خود را با  مایعات مانند چای کمرنگ و خرما، مویز و کشمش قرمز باز کنند، اذعان کرد: در وعده افطار می توان از نان و پنیر، گردو و سایر مغزها مانند مغز پسته و بادام زمینی استفاده کنند.

اهمیت ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی بدن 
کارشناس تغدیه و رژیم درمانی با بیان اینکه اغلب مردم در وعده افطار سوپ و آش مصرف می کنند که انتخاب مناسبی است خصوصا اگر همراه با سبزیحات رنگی، مرغ و شیر برای تأمین پروتین باشد، تصریح کرد: در تقویت و عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن ویتامین D دارای اهمیت است که معمولا از نور خورشید جذب می شود، که پوست بدن به مقدار سه روز در هفته و به مدت پنج تا 10 دقیقه مقابل نورخورشید قرار بگیرد تا ویتامین D در بدن ساخته شود.

پیرمرادی گفت: اگر فردی دچار کمبود ویتامین D است، با توجه به نظر پزشک معالج، مکمل این ویتامین را مصرف کند.

وی در پایان تصریح کرد: سالمندان و افراد در معرض خطر  و افرادی که نقص سیستم ایمنی و بیمار زمینه ای مانند دیابت، چاقی مفرط دارند، بهتر است در خصوص روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند. 

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdccsiqsx2bqio8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما