تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۵۳
امام بخش تیره عیدوزهی گفت: با توجه به منابع طبیعی و پتانسیل های موجود مهمترین علت بیکاری سوء مدیریت و با فقدان مدیریت صحیح منابع طبیعی است.
به گزارش عصرهامون؛ امام بخش تیره عیدوزهی عضو هیئت علمی، مدرس دانشگاه و دکترای اقتصاد در گفت و گو با شستون با اشاره به اینکه توسعه پایدار از مسائل بسیار مهم است و نمی توان با تبلیغات و شعار به آن دست پیدا کنیم، بیان کرد: درس هایی که تاریخ اقتصاد می دهد مبین این بحث است که جایی که منابع طبیعی وجود دارد مانند سراوان که دارای باغات خرما، مرز، اماکن گردشگری و تاریخی و معادن است، به نظر می رسد سوء مدیریت یا فقدان صحیح مدیریت منابع طبیعی منجر به بیکاری شده است.

وی افزود: به کرار تاریخ اقتصادی نشان داده سوء مدیریت منجر به قحطی، گرسنگی، مرگ و بعضا نابودی تمدن شده است.

عضو هیئت علمی و مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه در ارتباط با توسعه پایدار همه الزامات به صورت همه جانبه برای مردم چه در نسل حاضر و چه نسل آینده فراهم شود، ادامه داد: دولت ها و مردم در جهت اقدامات اولیه و کاهش فقر می توانند با هم همکاری داشته باشند.

گسترش بازارچه های مرزی در راستای ایجاد شغل در سراوان

عیدوزهی با توجه به اینکه مرز از لحاظ اقتصادی فرصت است، اضافه کرد: اگر در سراوان بازارچه های مرزی گسترش یابد،  فرآوری محصولات با احداث کارخانه و صنایع تبدیلی برای افزایش صادرات ایجاد شود، می توان در اشتغال زایی موثر باشد.

وی اذعان کرد: دولت ها می توانند در این زمینه با ظرفیت سازی و تقویت توسعه پایدار، تبادلات علمی، افزایش سطح آگاهی و دانش علمی محلی برای مردم از راه تشویق و توزیع فناوری و ابداعات جدید به صورت  مناسب زمینه را برای اهالی بومی جهت استفاده بهتر از مرز فراهم کنند.

عضو هیئت علمی و مدرس دانشگاه خاطر نشان کرد: زنان همواره در توسعه نقش اساسی داشتند  بنابراین مشارکت کامل بانوان  در زمینه دستیابی به توسعه پایدار در حوزه صنایع دستی، سوزن دوزی و بوم گردی امری مهم و حیاتی است.

حل مشکل بیکاری در سراوان با راه اندازی بنگاه های زود بازده

عیدوزهی با بیان اینکه در کشور مشکل منابع وجود ندارد و بیشتر مشکل سوء مدیریت به نظر می رسد، یکی از دلایل رشد چین در حوزه اقتصاد را راه اندازی بنگاه های کوچک و زود بازده دانست و  در ادامه گفت: در سراوان با ایجاد بنگاه های زود بازده در هر خانه می توان مشکل اشتغال را حل کرد.

وی با اشاره به اینکه فضای کسب و کار در دنیای امروز به سرعت در حال تغییر و بیشتر فضای رقابتی است، تصریح کرد:  به سادگی نمی توان گفت که با اتکا به یک گروه و فرد می توان اشتغال ایجاد کرد اما در سراوان با توجه به وجود مرز، خرما، معادن، اماکن گردشگری، سفال جهانی کلپورگان و پتانسیل بالایی که وجود دارد، مسئولین و دولت باید ایجاد انگیزه کنند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه دولت با توجه به وفور منابع در این منطقه در ظرفیت سازی و تقویت توسعه پایدار همکاری لازم را داشته باشد، بیان کرد: دولت می تواند از طریق تبادلات علمی و فنی، دادن تسهیلات ارزان قیمت، افزایش سطح آگاهی دانش علمی و محلی و تشویق و توزیع فناوری به حوزه اشتغال کمک کند.

سرمایه گذاری افراد بومی لازمه توسعه پایدار در سراوان

عیدو زهی تصریح کرد: با احداث کارخانه بسته بندی خرما، سرد خانه و فرآوری خرما و کارخانه تولید داروهای گیاهی می توان زمینه اشتغال را فراهم ساخت.

وی  با اشاره به اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب در خصوص اقتصاد و بها دادن به جوانان بارها  تاکید شده است، خاطر نشان کرد: افرادی که در راس امور هستند می توانند برخی از قوانین را برای اشتغال جوانان تسهیل کنند چرا که یکی از مشکلات دلسردی جوانان از ایجاد کسب و کار پیچ و خم مراحل اداری است.

وی در پایان لازمه توسعه پایدار در سراوان را سرمایه گذاری افراد بومی برای ترغیب دیگر سرمایه گذاران دانست و تصریح کرد: دولت و مردم با روحیه خوش بینانه، اعتقاد جدی و تعاون موثر در انجام کارها آستین همت را بالا زده و به صورت جهادی وارد عمل شوند.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdce7x8zvjh8wxi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما