تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۴۳
با آغاز فصول گرم سال و افزایش ساخت و سازهای مسکونی در سیستان و بلوچستان بار دیگر رشد چشمگیر قیمت آجر در این استان به معضلی جدی برای مردم تبدیل شده است.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون؛ جمعی از شهروندان سیب و سورانی از قیمت بالای هر بار آجر و عدم فعالیت تمامی کوره های آجر پزی  در این شهر ابراز گلایه و خواستار رسیدگی و پاسخگویی مسئولین مربوطه شدند.

در همین راستا غلام شیخ زاده یکی از کوره داران شهرستان سیب و سوران در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به اینکه طبق اعلام اداره صمت شهرستان هیچ گونه افزایش قیمت هر بار آجر در سال جدید نداشته اند، بیان کرد: در سال جدید دستمزد کارگر نسبت به شهرستان های دیگر بالاتر رفته و این امر موجب بروز مشکلاتی برای کوره داران شده است.

 وی افزود: در هر کوره آجر پزی 20 تا 25 کارگر مشغول به کار است که در فصل کار و مواقع بارندگی و با توجه به شرایط جامعه و تقاضا تعداد کارگران تغییر می کند.

 

این کوره دار سیب و سورانی با اشاره به کمبود نیروی کار در این شهر، ادامه داد: بیشتر کارگران کوره داران از اتباع بیگانه و غیر مجاز هستند و این خود معضل دیگر برای ما به حساب می آید.

شیخ زاده با بیان اینکه اگر تمامی کوره های سطح شهر فعالیت داشته باشد مشکل قیمت نیز مرتفع می شود، گفت:  متولیان امر و مسئولین مربوطه باید بازدید های مکرر از کوره های آجر پزی سطح شهر داشته باشند و با افرادی که امتیاز فعالیت گرفته اما فعالیت نمی کنند برخورد قاطع انجام دهد.

کمبود نیروی کار مهم ترین مشکل کوره داران سیب و سورانی

وی اذعان کرد: از سوی دیگر با توجه به کمبود نیروی کار در این شهر برخی از کوره های آجر پزی در سطح شهر فعال نیستند که می طلبد مسئولین در صدد رفع مشکلات کوره داران نیز تلاش مضاعف کنند.

کوره دار شهرستان سیب و سوران با مطرح کردن این سوال که چرا برخی از کوره های آجر پزی در این شهر فعالیت نمی کنند تا قیمت آجر کاهش یابد؟، خاطر نشان کرد: قیمت هر بار آجر از ناصر آباد تا سیب و سوران با توجه به هزینه هایی همچون حمل بار و مالیات بر ارزش افزود، یک میلیون 800 هزار تومان است اگر کوره داری بیش از این قیمت به مشتری فروخت، به اداره صمت گزارش دهد.

 
شیخ زاده تصریح کرد: از آنجایی که با کمبود نیروی کار مواجه هستیم ، مجبور به خرید دستگاه اتوماتیک آجر زنی شده اند تا بتواند پاسخ نیاز شهروندان را به موقع دهند.

وی با اشاره به اینکه پروانه فعالیت کسب کرده ایم و مجبور به ارائه خدمات به مردم هستیم از مسئولین امر خواست تا قیمت تمام شده هر بار آجر را با توجه به تورم و مسائل روز تعیین کنند.

این کوره دار سیب و سورانی با اشاره به اینکه مسئولین باید پاسخگو باشند که چرا همه کوره ها در شهرستان سیب و سوران فعال نیستند، گفت: اگر تمامی کوره های آجر پزی در شهر فعال شود، تولید بالا رفته و با توجه به افزایش تولید قیمت نیز کاهش می یابد اما در حال حاضر چوب افراد سودجو را می خوریم و با قیمت و هزینه بالا در حال تولید آجر هستیم و با قیمت پایین تر به فروش می رسانیم که در این راستا ضرر کرده ایم.

21 کوره دارای مجوز در سیب و سوران وجود دارد

هوتی رئیس اداره صمت شهرستان سیب و سوران در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد:  در حال حاضر کمبود آجر در شهرستان سیب و سوران مشاهده نمی شود و چنانجه هر شهروندی هر بار آجر را بالاتر از قیمت مصوب خریداری کرده به اداره صمت جهت برخود قانونی با متخلف و یا متخلفین گزارش دهد.

 وی افزود: 21 کوره دارای مجوز در شهرستان وجود دارد که از این تعداد 20 کوره در حال فعالیت هستند.

 رئیس اداره صمت شهرستان سیب و سوران ادامه داد: برخی از افراد مغرض بدون بررسی و با اهداف سوء مطالبی را در فضای مجازی بارگزاری می کنند که منجر به هرج و مرج و آشفتگی در منطقه می شود.

 
 
هوتی گفت: واحد های تولیدی آجر در شهرستان سیب و سوران نیز از قیمت بالای دستمزد نسبت به زاهدان و دیگر شهرها نا راضی هستند و می گویند اگر در در زاهدان برای هر خشت خام 22 تومان می گیرند در سیب و سوران دوبرابر زاهدان یعنی 40 تومان است.


وی خاطر نشان کرد: برخی نیز می گویند قیمت هر بار آجر در خاش و زاهدان نسبت به سیب و سوران کمتر است، خوب اگر نرخ در آن شهرها کمتر است چرا از آن شهرها خرید نمی کنند و این جای ابهام دارد.

رئیس اداره صمت سیب و سوران در پایان بار دیگر تأکید کرد چنانچه کوره داری از ارائه خدمات به شهروندان امتنا کرد و یا اینکه هر بار آجر را با توجه به هزینه حمل و مالیات بر ارزش افزوده که مصوب شده است بالاتر در اختیار مشتری قرار دهد، شهروندان می توانند گزارش دهند تا طبق قانون برخورد انجام شود.

 انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgxw9qxak9xy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما