تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۵۷
قطعی مکرر آب در روستاهای شهرستان سراوان در جنوب سیستان و بلوچستان با توجه به قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان و شیوع ویروس کرونا به معضل اساسی برای مردم این منطقه تبدیل شده است.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون، این روزه ها مردم جنوب شرق کشور در حالی ماه رمضان را به پایان می رسانند که قطعی آب در برخی از روستاهای شهرستان سراوان امان مردم را بریده است. 

قطعی مکرر آب و کم آبی در ماه مبارک رمضان در روستاهای شهرستان سراوان به سریال تکراری تبدیل شده است اما این بار باتوجه به شیوع ویروس کرونا، اهمیت شست و شوی دست ها و رعایت بهداشت دو چندان شده است. 

با شیوع ویروس کرونا وزارت بهداشت و سازمان جهانی بهداشت به مردم توصیه کرده اند که به طور مداوم دست های خود را با آب و صابون بشویند اما اینجا یعنی برخی از روستاهای سراوان مانند دزک، پره کنت و زنگیان که فاصله بسیار نزدیکی به مرکز شهر دارند از ابتدای ماه رمضان با کمبود آب مواجه شده اند. 

برخی از اهالی مذکور در گروه های واتساپی اعتراض خود را با انتشار مطالبی عنوان و خواستار رسیدگی متولیان امر جهت رفع این معضل تکراری شدند. 

قطعی مکرر آب در پره کنت امان مردم را برید

شیخ زاده یکی از اهالی روستای پره کنت شهرستان سراوان در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد:  از روز یکشنبه هفته گذشته آب لوله کشی اهالی این منطقه قطع شده است.

وی افزود: در حال حاضر آب برای انجام وضو، آشامیدن، شست و شوی ظروف و البسه ندارندکه معضل کم آبی در این روستا مشکلات فراوانی را برای اهالی پره کنت به وجود آورده است.

این روستایی ادامه داد: از سوی دیگر وزارت بهداشت به کرار اعلام می کند که با توجه به شیوع ویروس کرونا، به طور مرتب دست ها را آب و صابون بشویید اما وقتی حتی یک لیوان آب برای افطار نداریم، چگونه از ویروس کرونا در امان بمانیم.

شیخ زاده اذعان کرد: در طول شبانه روز آن هم اگر مکنده و پمپ آب بسیار قوی داشته باشیم، یه مدت نیم ساعت موفق به دریافت آب لوله کشی می شویم لذا می طلبد مسیولین امر چاره اساسی اندیشیده کنند.

داستان تکراری قطعی آب در ماه رمضان

ایوب باران زهی عضو شورای شهر روستای پره کنت نیز در همین راستا به خبرنگار ما، گفت: قطعی مکرر آب لوله کشی در روستای پره کنت در ماه رمضان به یک داستان تکراری در این منطقه تبدیل شده است.

وی افزود: از متولیان امر انتظار می رود حداقل در ماه مبارک رمضان توزیع آب را در مناطق روستایی بهتر مدیریت کنند.

عضو شورای روستای پره کنت شهرستان سراوان با اشاره به پیگیری های انجام شده و عدم دریافت نتیجه مطلوب، خاطر نشان کرد: در برخی از مناطق پایین دست این روستا از ساعت 11 شب تا سحر آب لوله کشی وصل می شود که برخی از اهالی روستا برای تهیه آب در این ساعت بر روی پشت بام ها قرار دارند تا بتوانند در  تانکر ها، آب مورد نیاز خود را ذخیره کنند.


مصرف آب های غیربهداشتی با توجه به کمبود آب

باران زهی تصریح کرد: برخی از اهالی روستا که در باغات خود چای آب حفر کرده اند، از آب چاه استفاده می کنند اما باتوجه به اینکه این چاه ها در نزدیکی فاضلاب های خانگی قرار دارند، امکان آلوده بودن آب وجود دارد.

وی گفت: به نظر می رسد علاوه بر پره کنت، روستاهای این اطراف نیز با کمبود و قطعی آب مواجه شده اند که از مسئولین انتظار می رود مدیریت بهتری داشته باشند.

علی رضا شهرکی فرماندار سراوان در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: چاه آبی که آب مورد نیاز اهالی این روستا  تامین می شده، خشک شده است و در حال حاضر پاسخگوی نیاز روستاییان نیست.

وی افزود: با توجه به پیگیری های انجام شده، چاه دیگری برای روستاییان حفر شد اما این حلقه چاه نیز پاسخگو نبود.

فرماندار سراوان خاطر نشان کرد: دو نقطه دیگر برای حفر چاه آب در نظر گرفته شد که امید است وارد مدار بهره برداری قرار گیرد.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcfjjdyew6d0xa.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما