تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۹
عبدالصبور شهلی بر مدیر سازمان انتقل خون و فرآورده های خونی شهرستان سراوان با توجه به اینکه کیسه خون های اهدایی برای کلیه بیماران یکسان است،گفت: گرچه کیسه خون اهدایی برای کودکان در شهر وجود ندارد اما این مسئله موضوع حادی به شمار نمی رود که مشکل ساز باشد.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون؛  خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد از جمله زنان باردار، نوزادان، بیماران تالاسمی و افراد حادثه دیده در تصادفات نیازمند به خون هستند.

 از آنجایی که با اهدای یک واحد خون می‌توان جان سه نفر را نجات داد، هر واحد خون اهدایی حدود ۴۵۰ میلی لیتر و معادل فقط ۱۰ درصد حجم کل خون بدن است که از یک واحد خون، گلبول خون فشرده، پلاکت و پلاسمای خون  گرفته می شود که در جراحی ها، بیماران سرطانی و افرادی که دچار سوختگی و بیماری کبدی می شودند، مورد استفاده قرار می گیرد.

اما این روزها اعتراضاتی نسبت به نحوه استفاده از خون های اهدایی در سراوان وجود دارد که منجر به اعتراض برخی از شهروندان شده است.

خون های اهدایی مردم به سطل زباله ریخته می شود!

یکی از شهروندان سراوان مطلب " باتوجه به نیاز شدید بیماران نیازمند خون‌ وتلاش مسئولان گرامی برای تشویق مردم جهت  اهدای خون اما به دلیل نداشتن کیسه خون اطفال و عدم جدا سازی خون در مرکز انتقال خون بسیاری از خون های اهدایی مردم به سطل زباله ریخته می شود.
 
 کیسه خون ۳۰۰تا ۴۵۰ سی سی خون ظرفیت دارد اما برای کودکانی که مثلا۱۰۰سی سی خون نیاز دارند،  چون میزان حجم باقی مانده قابل استفاده نیست دور ریخته می شود، حال اگر مردم بفمند خونی که اهدا می کنند دور  ریخته میشود آیا از خیابان انتقال خون گذر میکند؟"  را به جهت پیگیری موضوع به این پایگاه خبری ارسال کرد.
 
در همین راستا عبدالصبور شهلی بر مدیر سازمان انتقال خون و فرآورده های خونی شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون بیان کرد: هر کیسه خون که برای افراد بزرگ سال و کودکان باز می شود باید استفاده شود حال به هر دلیلی میزان استفاده از خون کمتر باشد، چون برای بیمار دیگر قابل استفاده نیست، استفاده نمی شود.


 کیسه خون های اهدایی برای کلیه بیماران یکسان است

وی با توجه به اینکه کیسه خون های اهدایی برای کلیه بیماران یکسان است، افزود: گرچه کیسه خون اهدایی برای کودکان در شهر وجود ندارد اما این مسئله موضوع حادی به شمار نمی رود که مشکل ساز باشد.

مدیر سازمان انتقال خون و فرآورده های خونی شهرستان سراوان گفت: از کیسه خون های اهدایی 250 سی سی برای پلاسما، 70 سی سی پلاکت و 200 سی سی باقیمانده به عنوان گلبول قرمز برای بیماران استفاده می شود.

شهلی بر یادآور شد: میزان حجم استفاده از خون برای بیماران بستگی به نظر پزشک، وضعیت بالینی، سن و وزن بیماران  دارد.

وی با بیان اینکه از تمامی اهدا کنندگان 450 سی سی خون گرفته می شود، خاطر نشان کرد: پس  از جداسازی و نگهداری خون و پلاسما درون یخچال های مخصوص، برحسب نیاز بیمار و دستور پزشک برای بیماران مورد استفاده قرار می گیرد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccmmqsm2bqis8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما