ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> عصر هامون - تنها یک ماشین آتش نشانی سهم36 هزار شهروند جالقی است/ باغ شهر سیستان و بلوچستان چشم انتظار تدبیر مسئولین - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در ادامه مشکلات جنوب شرق؛

تنها یک ماشین آتش نشانی سهم36 هزار شهروند جالقی است/ باغ شهر سیستان و بلوچستان چشم انتظار تدبیر مسئولین

18 شهريور 1399 ساعت 9:44

باتوجه به حجم بالا و گسترده آتش سوزی های نخیلات در بزرگ ترین بخش استان سیستان و بلوچستان، این منطقه با کمبود امکانات و تجهیزات اطفاء حریق مواجه است.


به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون؛ بر اساس سرشماری سال 95  بخش جالق شهرستان سراوان با بیش از 36 هزار نفر پر جمعیت ترین و یکی از  بزرگ ترین بخش های استان سیستان و بلوچستان به شمار می رود که از شرق به کشور پاکستان و شمال غرب به خاش و میرجاوه منتهی می‌شود.

این بخش با توجه به وجود باغات و نخیلات سر به فلک کشیده، آثار تاریخی کهن و اماکن قدیمی به عنوان یک مکان تاریخی و تفریحی محسوب می شود.

بخش عمده ای از خرمای مضافتی، ربی رنگونو در این بخش کشت می شود اما با توجه به آتش سوزی های سریالی در این منطقه در باغات و نخیلات، به حوزه کشاورزی بخش جالق خسارات فراوانی وارد شده است.

باغ شهر؛ چشم انتظار تجهیز امکانات

یعقوب ریگی شهردار شهر جالق به خبرنگار ما گفت: در هر هفته سه مورد آتش سوزی در بخش جالق در حوزه کشاورزی رخ می دهد.  

وی افزود: کشاورزان اقدام به هرس نخیلات می کنند پس از آتش زدن ضایعات درختان خرما و عدم خاموش کردن آتش، منجر به آتش سوزی گسترده می شود.

شهردار جالق اضافه کرد: اگر در زمان وقوع آتش سوزی، وزش باد نیز در منطقه باشد، خسارت سنگینی را بر جای می گذارد مانند هفته گذشته که طبق آمار جهاد کشاورزی 2 هزار و 500 نخل بارور و پاجوش در آتش سوخت.

ریگی ادامه داد: آتش نشانی شهر جالق با کمبود امکانات و تجهیزات جهت مهار آتش در منطقه روبه رو است و در حال حاضر تنها دو خودرو آتش نشانی که یکی فرسوده و از کار افتاده در اختیار شهرداری جالق قرار دارد.

وی گفت: با توجه به اینکه جالق به عنوان باغ شهر تعریف شده است مسئولین مربوطه، ستاد مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان، فرمانداری و جهاد کشاورزی چاره اساسی بیاندیشند.

شهردار جالق خاطر نشان کرد: با در اختیار قرار دادن خودرو های سبک، تانکر آب و یا خودرو آتش نشانی همراه با تجهیزات و امکانات می توان در مهار آتش نخلستان ها عملکرد مطلوب تری داشته باشیم.

ریگی با اشاره به بازگشایی جاده طرح گردشگری  حمل و نقل هوای پاک، تصریح کرد: نبود جاده بین مزارع و نخلستان ها از دیگر معضلات این منطقه هنگام اطفاء حریق نخیلات به شمار می رود که کشاورزان نیز اجازه تردد از مزارع را نمی دهند.

وی با بیان اینکه موتور روبین نیز می تواند کارساز باشد، بیان کرد: اما باتوجه به اینکه با چالش آب در برخی از مزارع مواجه هستیم، موتور روبین نیز نمی تواند پاسخگو باشد.

 شهردار جالق خواستار ورود و کمک رسانی جهاد کشاورزی به این قسمت با برگزاری کلاس های آموزشی هرس نخیلات و جمع آوری ضایعات درختان خرما از پای درختان و در اختیار قرار دادن تانکر آب شد.

جالق؛ نیازمند جذب سرمایه گذار

کبدانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سراوان نیز به خبرنگار ما گفت: ارزش ریالی هر درخت خرما بسته به نوع و میزان محصول دارد و نمی توان یک ارزش ریالی واحد برای نخیلات در نظر گرفت.

وی افزود:  با توجه به حجم بالای آتش سوزی ها در منطقه جالق، پیگیر جذب سرمایه گذار برای حمایت از صنایع تبدیلی و تولید خوراک دام و کود از سرشاخه ها و ضایعات درختان خرما هستیم.

مدیر جهاد کشاورزی سراوان خاطر نشان کرد: جهاد کشاورزی یک تانکر سیار در اختیار مرکز خدمات منطقه جالق قرار خواهیم داد تا در صورت نیاز بهره وری لازم انجام شود.

انتهای پیام 


کد مطلب: 129599

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/video/129599/تنها-یک-ماشین-آتش-نشانی-سهم36-هزار-شهروند-جالقی-باغ-شهر-سیستان-بلوچستان-چشم-انتظار-تدبیر-مسئولین

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir