> اهمال کاری دولت نسبت به مهم ترین کالای صادراتی جنوب شرق دستورالعمل خرید تضمینی خرما ابلاغ نشده است | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۱
باتوجه به اینکه خرمای ربی شهرستان سراوان در جهان نظیر ندارد و به عنوان محصول ارگانیک شناخته می شود اما همچنان دولت هیچ گونه دستور العملی برای خرید تضمینی این محصول ابلاغ نکرده است.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون، شهرستان سراوان با توجه به دارا بودن آب و هوای متفاوت در فصول مختلف سال محصولات کشاورزی متفاوتی همچون توت فرنگی، مرکبات، صیفی جات و خرما دارد اما خرما یکی از مهم ترین محصولات استراتژیک و ارگانیک شهرستان سراوان به شمار می رود که بیشترین سطح کشت را در این خطه از کشور به خود اختصاص داده است.

سطح زیر کشت خرما در شهرستان سراوان به 13 هزار هکتار می رسد که با این میزان از سطح زیر کشت، این شهرستان به عنوان قطب تولید خرما در استان سیستان و بلوچستان شناخته می شود که به گفته مسئولین جهاد کشاورزی بیش از 70 رقم خرما در منطقه کشت می شود که مهم ترین نوع خرما در سراوان خرمای مضافتی و ربی است.


             

خرما به لحاظ تجاری یکی از اقلام مهم صادراتی به شمار می رود و از آنجایی که عقیده کارشناسان بر این است که خرمای ربی شهرستان سراوان در جهان بی نظیر است، انتظار می رود که این محصول استراتژیک و ارگانیک با برند بومی منطقه وارد بازار شود.

در گذشته محصول خرمای شهرستان به صورت فله ای توسط کشاورزان به دلالان فروخته و با برند های مختلف وارد بازار می شد که این امر منجر به واکنش هایی از سوی شهروندان سراوانی شده بود اما در سال های اخیر برای این محصول مهم صادراتی کارتن های طراحی و در اختیار کشاورزان قرار داده شده است.


            

اعلام آمادگی خرید توافقی خرما توسط تعاون روستایی 

در همین راستا قادر بخش بلوچ زاده رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان سراوان در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به فصل بر داشت خرما در سراوان؛ بیان کرد: دستور العمل خرید تضمینی و حمایتی خرما از طریق سازمان مرکزی تعاون روستایی مورد پیگیری قرار گرفته که در حال حاضر تا کنون بحث خرید تضمینی و حمایتی ابلاغ نشده است.

وی افزود: اما با این حال اتحادیه شرکت های تعاونی روستایی سراوان اعلام آمادگی خرید توافقی با قیممت هر کیلو 12 هزار تومان از نوع مرغوب این محصول استراتژیک را کرده است.

رئیس اداره تعاون روستایی تصریح کرد: چنانچه کشاورز با قیمت اعلام شده، محصول خود را نفروشید با این حال سردخانه های اتحادیه درسطح شهرستان آماده نگهداری محصول خرمای کشاورزان است.

بلوچ زاده خاطر نشان کرد: کارتن خرما با برند شهرستان های "سراوان، سیب و سوران و مهرستان"  طراحی و خریداری شده که کشاورزان می توانند  دسترنج خود را با برند شهرستان وارد بازار کنند.

          
             
خریداری 100 هزار کارتن مادر با برند بومی سراوان


وی اضافه کرد: در نقاط مختلف شهرستان کارتن بسته بندی خرما با برند های مختلف در حال فروش است که این یک معضل است. اما از کشاورزان انتظار می رود تا محصول استراتژیک منطقه را با برنده شهرستان بسته بندی و به بازار عرضه کنند.

رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان سراوان اذعان کرد: در حال حاضر بیش از 100 هزار کارتن مادر با برنده بومی سراوان در انبار اتحادیه موجود است و چنانچه نیاز شهرستان بیش از این مقدار باشد باز سفارش خواهیم داد.

بلوچ زاده گفت: انتظار می رود کشاورزان از برند طراحی شده برای خرمای با کیفیت شهرستان استفاده کنند تا محصول استراتژیک سراوان با برند بومی وارد بازار های بین المللی شود.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdci53azvt1ary2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها