تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۲۴
سلمان قدوسی گفت: سهم عشایر سیستان و بلوچستان به ویژه کوچ نشینان سراوانی از برنامه های توسعه قبل از انقلاب هیچ بود.
به گزارش عصرهامون؛ سلمان قدوسی رئیس اداره امور عشایری سراوان در گفت و گو با شستون بیان کرد: جامعه عشایری بخشی از جامعه سه گانه شهری، روستایی و عشایری به شمار می رود که عمر این جامعه به درازای تاریخ است.
 
وی با بیان اینکه بسیاری از جامعه شناسان معتقدند اولین نوع زندگی بشر کوچ نشینی بوده است، افزود: برخی دیگر نیز دیدگاه متفاوتی دارند اما اکثر جامعه شناسان مطرح بر این باور هستند که اولین نوع زندگی بشر کوچ نشینی بوده است.

رئیس اداره امور عشایری با اشاره به اینکه عمر حضور جامعه عشایری در عرصه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی به هزاران سال می رسد، ادامه داد: قبل از انقلاب پنج برنامه توسعه در کشور وجود داشت و بعد از انقلاب 6 برنامه توسعه مدون شد که در حال حاضر در برنامه آخر قرار داریم.

قدوسی اضافه کرد: برنامه های توسعه قبل از انقلاب از سال 1327 آغاز و تا سال 1334 به طول انجامید که اگر بررسی کنیم در هیچ قسمت این برنامه به عشایر که در آن زمان جمعیت بسیار زیادی در کشور بودند توجه نشده بود.

وی با اشاره اینکه در آن زمان عشایر 25 درصد جمعیت را به خود اختصاص داده بودند اما توجهی به این قشر از جامعه قبل از انقلاب نمی شد، خاطرنشان کرد: می توان گفت سهم عشایر سیستان و بلوچستان از برنامه های توسعه قبل از انقلاب اسلامی هیچ بوده است اما از آنجایی که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که عشایر را ذخایر انقلاب می دانست به صورت ویژه به کوچ نشینان اهمیت داد.

این مقام مسئول بیان کرد: مقام معظم رهبری در زمان ریاست جمهوری بازدیدهای زیادی از مناطق عشایری کشور انجام داده اند و دیدارهای مستقیم با عشایر داشته اند، نوع و نگرش نظام مقدس جمهوری اسلامی را نسبت به قشر تلاشگر عشایر تشریح و تبیین کردند، ایشان در سخنرانی که داشتند فرمودند عشایر انسان های شریف و اصیل مانند بقیه آحاد کشور هستند که باید از امکانات نظام مقدس چمهوری اسلامی برخوردار باشند.

قدوسی گفت: پایه ریزی خدمات رسانی به جامعه عشایری از زمان ریاست جمهوری مقام معظم رهبری اتفاق افتاد و خدمت رسانی به این قشر از جامعه از خدمات بسیار محدود به برنامه های ساماندهی زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی عشایر تغییر پیدا کرد.

وی با بیان اینکه در برنامه اول پنج ساله کشور که از 68 تا 72 انجام گرفت عشایر از اعتبارات عمرانی بهره مند شدند گفت: در  متون برنامه های مختلف توسعه کشور به بهبود وضع عشایر کشور بسیار تاکید و توجه شد و بعد از انقلاب از سال 73 تا 77 عمران عشایر به عنوان یک فصل مستقل با اعتبارات مشخص مورد توجه قرار گرفت که نقطعه عطف در برنامه های توسعه کشور بود.

این مقام مسئول ادامه داد: در برنامه ششم توسعه در ماده 27 برنامه نسبت به افزایش شاخص های برخورداری مناطق عشایری تاکید جدی شده است که یکی  از شاخص ها، بهرمندی از آب شرب بهداشتی است که با عنایت ویژه مقام معظم رهبری انجام گرفت این برنامه هدیه بسیار بزرگ برای این جامعه بود.

وی اظهار کرد: در ابتدای سال 98 با اذن مقام معظم رهبری از محل صندوق توسعه ملی برای تامین آب شرب جامعه عشایری کشور اعتبارات بسیار مناسبی اختصاص پیدا کرد در سال 97 و 98 بیش از یک میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار مصوب داشتیم.

قدوسی با اشاره به اینکه در مجموع خدمات به جامعه عشایری در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران قابل مقایسه با قبل از انقلاب و حکومت پهلوی نیست، اضافه کرد: بیش از 40 منطقه عشایری سراوان از نعمت آب لوله کشی و شرب در 2سال اخیر برخوردار شده است.

وی اذعان کرد: قبل از انقلاب به اشکالی مختلف سعی شده بود عشایر را در تنگنا قرار دهند، فقر و عقب ماندگی را تحمیل کردند و عشایر را در خدمات رسانی کاملا نادیده گرفتند، اما از آنجایی که ماهیت انقلاب ما خدمت به محرومان است، خدمات بسیار زیادی به عشایر کشور انجام شد.

به گفته این مقام مسئول بهسازی بیش از 150 دهنه چشمه برای عشایر، بهره برداری از 350 کیلومتر لوله گذاری برای آب شرب بهداشتی، احداث بیش از 60 حلقه چاه آب شرب بهداشتی، احداث بیش از 50 باب مخزن ذخیره آب، بیش از 2 هزار خانوار عشایری ساماندهی و تجمع از خدمات زیر بنایی برخوردار شده اند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcgut9qnak9wy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما