> توصیه های غذایی برای جلوگیری از سوء هاضمه در ماه رمضان از انجام ورزش های سبک تا مصرف شیرینی جات طبیعی | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۲۹
شهرکی گفت: یکی از مشکلاتی که بیشتر روزه داران در ماه مبارک رمضان با آن مواجه می‌شوند سوء هاضمه است که علت های مختلفی دارد.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون؛ در ماه پر فیض و برکت رمضان قرار گرفته ایم که در زمان روزه داری بدن چندین ساعت بدون غذا می ماند که در این ایام برخی نگران هستند که دچار سوء هاضمه نشوند.

رعایت اصول تغذیه ای مناسبت در ماه مبارک رمضان و مصرف مواد غذایی حاوی فیبر، کلسیم و پروتئین، سبک غذا خوردن و پرهیز از استفاده غذاهای تند و پرادویه از اهمیت دو چندانی برخوردار است.

سوء هاضمه یکی از مشکلاتی است که روزه داران به دلیل پرخوری یا مصرف مواد سرخ کردنی در ماه مبارک رمضان با آن روبه رو می شوند که کارشناسان تغذیه برای جلوگیری از این بیماری توصیه هایی دارند.

سعید شهرکی کارشناس تغذیه به خبرنگار ما گفت: یکی از مشکلاتی که بیشتر روزه داران در ماه مبارک رمضان با آن مواجه می‌شوند سوء هاضمه است که علت های مختلفی مانند مصرف غذاهای تند، فست فود، غذاهای سرخ شده، شور و پر ادویه، پرخوری و همچنین نوشیدن چای، قهوه و نوشیدنی های گاز دارد.

وی افزود: سوءهاضمه یا ضعف دستگاه گوارش به هر گونه شکایت مرتبط با لوله فوقانی گوارش اطلاق می‌شود که با علایمی از جمله درد یا ناراحتی، نفخ و اتساع غیر معمول، سیری زودرس، سوزش سردل و برگشت اسید، تهوع و استفراغ به صورت مزمن یا عودکننده در قسمت فوقانی شکم بروز می کند و معمولاً با غذا خوردن مرتبط است.

این کارشناس تغذیه روزه داران را به پرهیز از نوشیدن آب سرد و دیگر مایعات سرد هنگام افطار  توصیه کرد و گفت:
روزه داران می توانند روزه خود را با آب ولرم یا گرم به تنهایی یا همراه با خرما و یا عسل باز کنند و سپس به مصرف نان و پنیر و سبزی یا شله زرد، حریره های کم شیرین، سوپ و یا آش کم حبوبات توصیه می شود.
 
شهرکی اضافه کرد: از مصرف غذاهای چرب مثل آش رشته با روغن زیاد، زولبیا و بامیه، کله پاچه و همچنین غذاهای سرخ شده مثل پکوره و سمبوسه در افطار و سحر پرهیز و به جای آن از انواع حریره‌ها، شله زرد، شیرینی‌های طبیعی مثل خرما، عسل، کشمش، مویز و... استفاده شود.

وی اذعان کرد: در افطار و سحر از مصرف غذاهای شور و پرادویه و سرخ کرده خودداری و  از پرخوری و روی هم خوری (مصرف انواع مختلف غذا در یک وعده یا با فاصله کم) و تند غذا خوردن پرهیز شود.
 
کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: روزه داران به فاصله حداقل یک ساعت بعد از صرف غذا آب و سایر مایعات ننوشند و میوه تناول نکنید، بهتر است بین افطار تا شام فاصله زمانی 1-2 ساعت رعایت شود و همچنین از مصرف ماکارونی، الویه، انواع فست فودها، قارچ، چای پر رنگ، قهوه، کاکائو، انواع نوشابه‌ها، آبمیوه‌های صنعتی و انواع تنقلات مثل چیپس، پفک، پشمک و... بپرهیزند و به جای آن از آب میوه‌ها و غذاهای طبیعی استفاده کنند.

شهرکی با بیان اینکه انجام ورزش سبک یا پیاده روی نیز در پیشگیری از سوء هاضمه می تواند موثر باشد، بیان کرد: توصیه می شود روزه داران بعد از وعده افطار بین صرف شام و خواب حدود 2 تا 3 ساعت فاصله باشد و برای صرف وعده سحر کمی زودتر از خواب برخیزند تا بلافاصله بعد از صرف سحری نخوابند و فرصت دهند تا غذا از معده عبور کند سپس بخوابند و از شب بیداری های طولانی مدت که تا وقت سحر طول می کشد بپرهیزید.

 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjvmevxuqetaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها