تاریخ انتشار :شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۳۳
این روزها قطعی های مکرر آب و برق در استان های گرمسیری همچون سیستان و بلوچستان در بحران کرونا صدای اعتراض مردم این خطه از کشور را از بی تدبیری دولتی ها در پی داشته است.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون، در روزهای اخیر شهروندان سراوانی علاوه بر اینکه شاهد قطعی برق در ساعات مختلف شبانه روز بودند، با قطعی مکرر آب مواجه شدند که مشکلات فراوانی را در گرمای هوا و بحران کرونا به وجود آورده است.

این وضعیت باعث شده تا علاوه بر اینکه شهروندان استرس ابتلا به کرونا را داشته باشند، نگران خرابی لوازم برقی و یا عقب ماندن دانش آموزان و دانشجویان در امتحانات آنلاین باشند.

اما همزمان با قطع شدن برق در سراوان شاهد اعتراضات مردم در خصوص افت و قطع آب در ساعات مختلف روز بوده ایم که صدای شهروندان شرقی ترین نقطه ایران را در آورده است.


در همین راستا رضا نوذری نیا، مدیر روابط عمومی آبفای سیستان و بلوچستان به خبر نگار ما گفت: شهرهای سراوان، آسپیچ، محمدی و روستاهای حومه بیش از  ۳۴ هزار مشترک دارد که منبع تأمین آب شهر و روستاها تعداد ۳۰ حلقه چاه بوده که ۲۲ حلقه مختص شهر سراوان و مابقی مربوط به آسپیچ و روستاهاست.

وی افزود:  هر ساله با فرا رسیدن فصول گرم سال شاهد افزایش سرانه مصرف در بخش شهری و روستایی هستیم که عمدتا ناشی از روشن شدن کولرهای آبی و دیگر مصارف است.

این مقام مسئول ادامه داد: این افزایش مصرف قابل پیش‌بینی بوده و در طراحی تأسیسات تأمین، انتقال و توزیع آب لحاظ می‌شود و قابل پیش بینی است.

نوذری نیا گفت: در شهر سراوان و حومه چاه‌های تأمین کننده آب در نقاط مختلف با توجه به وضعیت سفره آب زیرزمینی قرار گرفته است تا بتوان به بهترین نحو ممکن خدمت رسانی را انجام داد، به عنوان مثال ۱۰ حلقه چاه در دشت شمس‌آباد با فاصله ۴۰ کیلومتری از شهر قرار دارد که پس از جمع‌آوری مخزن اصلی با خط انتقال به طول ۴۰ کیلومتر به شهر انتقال آب صورت می گیرد.

وی اختلال ایجاد شده در نحوه‌ی توزیع آب شرب در سطح شهر را ناشی از خاموش شدن پمپ‌ها به دلیل قطع برق و در نتیجه عدم تولید آب دانست و خاطر نشان کرد: بخش عمده مشکل ناشی از خارج شدن از مدار بهره‌برداری چاه‌های شمس آباد است به گونه‌ای که وقتی پمپ‌ها خاموش می‌شود آب مخزن و خط انتقال تخلیه شده و متعادل کردن وضعیت ۲۴ ساعت زمان می‌برد و قطع مکرر برق باعث شده است که متعادل کردن تأسیسات مشکل شود.

مدیر روابط عمومی آبفای سیستان و بلوچستان اذعان کرد: هرچند قطع برق در خود شهر هم باعث خاموش شدن پمپ‌ها می‌شود ولی به دلیل اینکه فاصله خطوط انتقال کم است رسیدن به حالت تعادل زمان کوتاهی را می‌خواهد ولی مشکل اصلی در چاه‌های منطقه شمس آباد است.

نوذری نیا بیان کرد: به منظور به حداقل رساندن شرایط تنش آبی ایجاد شده در سطح شهر لازم است شرکت توزیع برق استان نسبت به عدم قطع برق منطقه شمس آباد به عنوان منبع تأمین آب اصلی شهر سراوان همکاری لازم را داشته باشد و در این راستا و به منظور کاهش مشکلات مردم پیگیری لازم انجام می‌شود تا قطع برق در این منطقه به مانند تأسیسات حیاتی همچون بیمارستان‌ها و دیگر مناطق حساس را از برنامه خود خارج سازد.


انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdchv6nz-23nxid.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما