تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۳۷
ملک فاضلی گفت: در حوزه انتخابیه سراوان بحران آب وجود دارد که ارگان های مربوطه در گذشته برای بررسی های لازم و نیازسنجی به آب در این منطقه حضور نیافتند و به دلیل کوتاهی و قصورات صورت گرفته هزینه آبرسانی به جمعیت هدف چند برابر شده است.
به گزارش عصرهامون؛ ملک فاضلی نماینده حوزه انتخابیه سراوان در گفت و گو با شستون با اشاره به اینکه مسئله آب یکی از معضلات مردم این منطقه است، بیان کرد: در گذشته وزارت نیرو و دست اندرکاران مربوطه در حوزه انتخابیه سراوان حضور نیافتند و بررسی نکردند که نیاز به آب در آینده چقدر خواهد بود که در این مورد کوتاهی صورت گرفته است‌.

وی افزود: بحران آب به شکل غیر قابل تصور و تحمل برای مردم حومه شهر سراوان، منطقه پایین دست از جمله دزک، پره کنت، محمدی، آسپیچ، زیارت، کوهک و اسفندک قرار گرفته است.

نماینده حوزه انتخابیه سراوان ادامه داد: همچنین اگر در منطقه بم پشت بارش الهی نازل نشود وضعیت به گونه غیر قابل تحمل است.

فاضلی با بیان اینکه آنچه در گذشته انجام شده اقدام ناقص بوده است، گفت:  سدی به عنوان سد ماشکید علیا با هدف آب رسانی احداث شده اما دست اندر کاران مربوطه تعریف نکرده اند که هدف احداث سد آب رساندن به جمعیت هدف است، به طور مثال جمعیت هدف در سیب و سوران تا سرسوره، کنت و هیدوچ و تا مهرستان جمعیت ۱۵۰ هزار نفر خواهد بود که باید آبرسانی انجام شود.

عدم نیاز سنچی در پروژه های سد سازی هزینه های آبرسانی را چند برابر کرد

وی افزود: اگر این نیاز سنجی در گذشته انجام می شد نیاز به ۵۰ میلیارد تومان اعتبار داشت اما به علت قصور برخی از مجریان طرح در حال حاضر به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

نماینده حوزه انتخابیه سراوان خاطر نشان کرد: اگر این  پروژه با هدف آب رسانی به جمعیت بوده پس این سوال مطرح می شود که آیا این اقدام صورت گرفته که قطعا پاسخ خیر است، اما برخی می گویند نباید گذشته را شخم زد ولی باید شخم زد تا به اشتباهات پی برد و دیگر این قصورات صورت نگیرد.

فاضلی ادامه داد: از سوی دیگر سدی به عنوان سد ماشکید سفلی در منطقه بم پشت به استناد وجود رودخانه مرزی و با هدف جلوگیری از خروج آب به پاکستان تعریف شده که در نگاه اول عالی به نظر می رسد اما زمانی که تخصصی بررسی شود مشاهده می شود که از هفتاد سال قبل که آب آشامیدنی لوله کشی تعریف شده که برای آب قنوات پایین دست و بالا دست  منطقه شمس آباد منابع ساخته شده که به دلیل برداشت بیش از حد قنوات خشک شده و برای زنده نگه داشتند باغات و قنوات آب را به داخل کانال ها و قنات ها پمپاژ‌ کرده‌اند.

وی بیان کرد: بنا به گزارشات اداره آب و فاضلاب سراوان هر چند که اطلاعات کاملی در اختیارمان قرار نداده اند اما میزان برداشت آب از چاه های بالادست شمس آباد در سال ۹۹، ۴۰۰ لیتر در ثانیه بوده اما امسال میزان برداشت آب  از همان چاه ها به ۲۷۰ لیتر در ثانیه رشدیه است.

این مقام مسئول با بیان اینکه امکان این وجود دارد که در سال ۱۴۰۱ شاید توان برداشت آب به ۱۰۰ لیتر در ثانیه برسد، اضافه کرد: میزان مصرف آب امروز ۸۰۰ لیتر در ثانیه است و فقط می توان به ۳۰ درصد نیاز مردم آب رسانی انجام دهیم که با این تفاسیر تا ۲ سال آینده با مشکل مواجه می شویم‌.

فاضلی ادامه داد: سد ماشکید سفلی در ۲ سال گذشته تعطیل بوده و پیمانکار بدهکار که با پیگیری های انجام شده ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تسریع این پژوه در سال ۹۹ اختصاص یافته است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به بررسی های انجام شده تنها راه نجات برای رساندن آب پایدار به منطقه، آب روتک است که ۸۰ کیلومتر تا سراوان فاصله دارد و با ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار می توان در طول ۲ سال تا منطقه کوهک و اسفندک را آب رسانی کنیم.

نماینده حوزه انتخابیه سراوان اذعان کرد: در منطقه بم پشت نیز بهترین حوضه آبی در شمسر کشتگان وجود دارد که مانند روتک حوضه آبی مشترک بین ایران و پاکستان است که مقداری کمکاری در میزان برداشت آب از این حوضه آبی صورت گرفته است اما به عنوان نماینده مردم این پروژه را جهت حل مشکل آب تایید کرده ام  و پیگیر  آن هستم‌.

فاضلی گفت: با روی کار آمدن دولت جدید امید واریم مشکلات حوزه انتخابیه در بحث آب و برق را حل کنیم چرا که اگر تا دو سال آینده به حوزه انتخابیه آب نرسد مشکلات حادی به وجود خواهد آمد‌.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcenz8zojh8efi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها