تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۴۱
محمداکبر چاکرزهی گفت: نبود فضاهای آموزشی و نداشتن آب شرب بهداشتی از مهمترین مشکلات عشایر شهرستان خاش است.
به گزارش سرویس اجتماعیعصرهامون  به نقل از  تفتان ما، محمداکبر چاکرزهی در جلسه شورای عشایر شهرستان خاش، اظهار کرد: شهرستان خاش دارای بیش از ۲۰ هزار نفر عشایر است که با تعداد ۱۶۰ هزار راس دام سبک که بیشتر آنها را بز تشکیل می دهد به مناطق سرسبز دامنه تفتان، تمندان، کوشه و منطقه ایرندگان کوچ می کنند.

وی با بیان اینکه این قشر، عمدتاً از قشر زحمت کش و تولید کننده هستند، افزود: باید دستگاه های مربوطه شهرستان خاش به مطالبات و مشکلات این قشر زحمت کش که مولد فعال در جامعه هستند، توجه خاصی داشته باشند.

چاکرزهی مهمترین مشکلات عشایر شهرستان خاش را کمبود و نبود فضاهای آموزشی و نداشتن آب شرب بهداشتی دانست و تصریح کرد: با ایجاد سایت عشایری و تجمیع عشایر در یک مکان مناسب، توسط دستگاه های اجرایی این مشکلات مرتفع خواهد شد.

وی تاکید کرد: اداره امور عشایری شهرستان خاش باید هرچه سریعتر نسبت به جانمائی سایت عشایری مناطق مختلف شهرستان اقدام کند و نسبت به احداث زیرساختها در بخش های بهداشتی، آموزشی، مخابرات، آب شرب و غیره اقدام نمایند.

فرماندار خاش با تاکید بر توزیع عادلانه آرد بین عشایر، گفت: نان به عنوان اصلی ترین ارزاق مصرفی مردم باید بیشتر مورد توجه مسئولین مربوطه قرار گیرد.

وی با مهم برشمردن نقش بسیار زیاد و حساس عشایر در امر تامین نیازهای افراد جامعه، اذعان کرد: این قشر بعنوان محور توسعه اقتصاد و تولید خدمات ارزشمندی را به مردم ارزانی میدارند.

.

چاکرزهی با بیان اینکه تامین ۵۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور از سوی عشایر استان نمونه ای از نقش مهم این قشر زحمتکش است، افزود: تامین این میزان گوشت قرمز زمینه اشتغالزایی پایدار را برای مردم سیستان و بلوچستان فراهم آورده است.

به گفته وی ایجاد یک مرکز پشتیبانی دام برای عشایر در شهرستان خاش ضروری است

رییس اداره امور عشایری شهرستان خاش نیز در ادامه این جلسه، با بیان اینکه تعداد زیادی از عشایر خاش داری چشمه سارها و اراضی کشاورزی هستند، اظهار کرد: اداره امور عشایری به منظور مهار و تامین آب شرب و کشاورزی این عشایر زحمتکش و سخت کوش در سالجاری بیش از ۳۰ هزار متر لوله آب بصورت رایگان به آنان تحویل داده است.

میرکازهی افزود: با توجه به نزول رحمت های الهی علاوه بر دام سبک عشایر دیگر دامداران روستاها نیز دامهای سبک خود را به مناطق سرسبز شهرستان کوچ می دهند به طوری که در مدت حدود ۸ ماه نیاز به تالیف علوفه دستی و خوراک دام ندارند.

ashayer (2)

وی بیان کرد: تعداد ۴۰۱۰ خانوار عشایر عضو شرکت تعاونی عشایری تفتان خاش از اوایل فروردین ماه کوچ بهاره خود را به مراتع سرسبز منطقه آغاز کردند.

میرکازهی نقش عشایر را در تولید گوشت دامی، پشم و نیز رونق صنعت لبنیات مهم دانست و اظهار کرد: ‌ورود گردشگر برای معرفی زندگی بیشتر عشایر سطح شهرستان و نگاه تخصصی به حوزه جاذبه‌های طبیعی مهم است.

انتهاي پيام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcco1qm.2bqii8laa2.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما