تاریخ انتشار :شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۱
مدیر امور عشایری سیب و سوران خبر داد؛

تامین 80 درصد گوشت قرمز شهرستان سیب و سوران توسط عشایر

مدیر امور عشایری شهرستان سیب و سوران گفت: حدود 80 درصد گوشت قرمز این شهرستان توسط عشایر خود منطقه تأمین می‌شود.
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از با مهرستان، محمد جمشیدی با اعلام این خبر گفت: عشایر شهرستان سیب و سوران بیش از 8 هزار نفر هستند که در قالب 1730 خانوار زندگی می‌کنند.
وی در ادامه با اشاره به تعداد دام سبک و سنگین عشایر شهرستان سیب و سوران، افزود: عشایر این شهرستان دارای 38 هزار انواع راس دام سبک و سنگین می باشند که بخش عمده ای از درآمد آنها نیز به فعالیت دامداری و تا حدودی به کشاورزی وابسته است.
مدیر امور عشایری در ادامه به تاثیر پدیده خشکسالی بر میزان تولیدات گوشت قرمز عشایر اشاره و تصریح کرد: طی سال های اخیر به سبب خشکسالی و فقر مراتع میزان تولیدات دامی عشایر شهرستان نسبت به قبل با کاهش همراه بوده است.
جمشیدی تصریح کرد: خشکسالی های اخیر و کمبود شدید آب در منطقه و همچنین پایین رفتن سطح آب زیرزمینی در مناطق عشایری شدیدا اقتصاد و زندگی عشایر و دام آنان را تهدید و خسارات فراوان و جبران ناپذیری را برای این قشر زحمتکش به وجود آورده است.
وی اذعان کرد: عمده ترین راههای تامین آب دام عشایر از محل رودخانه های فصلی یا دائمی، چشمه ها، قنات، برکه ها می باشد که کمبود آب و پایین بودن کیفیت آن یکی از مهمترین عوامل کاهش وزن دام و مستعد کردن دام برای ابتلا به بیمارهای انگلی می باشد.
وی ادامه داد: از طرفی خشکسالی سبب شده تا سایر حیوانات وحشی منطقه از قبیل پلنگ ایرانی نیز در تامین غذا و شکار با مشکل مواجه شده و به دام های عشایر منطقه حمله که توام با آن نیز خسارت های جبران ناپذیری به این قشر تحمیل کرده است.
مدیر امور عشایری شهرستان سیب و سوران به تعداد دام های عشایری که طعمه پلنگ شده اند اشاره و افزود: نزدیک به 2 هزار و 500 راس انواع دام عشایر منطقه طعمه پلنگ شده اند.
وی همچنین به مهاجرت اجباری عشایر به حاشیه شهرها اشاره و افزود: مهاجرت به حاشيه شهرها و روي آوردن به مشاغل كاذب از روي ناچاري به دليل نداشتن تخصص، مهارت و منبع درآمد ديگر، از دیگر پیامدهای خشکسالی در مناطق عشایری شهرستان سیب و سوران است.
جمشیدی با تاکید بر بیمه شدن دام‌های عشایری افزود:‌ با توجه به این که عمده درآمد عشایر از محل پرورش و نگهداری دام تأمین می شود، با قرار دادن دام های عشایر تحت پوشش بیمه، علاوه بر تأمین امنیت شغلی عشایر، گام بلندی برای امنیت تولید گوشت قرمز در شهرستان برداشته می شود.
وی افزود: تا کنون 15 درصد دام های عشایر منطقه بیمه شده اند و این اداره با تشویق و ترغیب عشایر منطقه سعی بر این دارد تا این روند رشد صعودی به خود بگیرد و عشایر مصمم شوند تا همه دام های خود را بیمه کنند.
جمشیدی خاطرنشان کرد: رویکرد امور عشایری شهرستان نسبت به عشایر رویکرد تولیدی مبتنی بر دام و تولید گوشت قرمز است و عشایر این منطقه با تامین 80 درصد گوشت قرمز شهرستان به جامعه خدمت می‌کنند و سازمان امور عشایر نیز به منظور رفع مشکلات و نیازهای این قشر غیور تاسیس شده است.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcc41qm.2bqeo8laa2.html
منبع : http://bamehrestan.ir/
نام شما
آدرس ايميل شما