تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۷
روند اعزام تبعید شدگان پس از انقلاب به این منطقه تغییر کرد و این بار این خطه از کشور شاهد حضور افراد مجرمی بود که بدلایل تخلفاتی به سیستان تبعید می شدند و این سیر همچنان به قوت خود باقی است.
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از اوشیدا: تبعیدگاه مکانی که اسمش گواه شرایط سخت زندگی در آن است و معمولا به جایی گفته می شود که بسیار بد آب و هوا و از امکانات شهری، سامانه خدمات رسانی، زیر ساخت های مجهز و پیشرفته شهرهای مدرن و ... محروم است.
وقتی یک نقطه از جغرافیای کشور را دولت تبعیدگاه می شناسد مفهومش این است که از وضع و حال آن کاملا آگاهی دارد و بی گمان دلایل عقب ماندگی آن محل را نیز به خوبی می داند که مهر تبعیدگاه را بر شناسه آن ممهور می کند.
اما باید گفت دولتی که مدعی محرومیت زدایی است، تبیعض را بر نمی تابد و عدالت را تحت هر شرایطی می خواهد در کشور پایدار کند با درک و برداشتی درست شخص تبعیدی را به بدترین نقطه کشور به منظور تنبیه و تادیب اعزام می دارد.
سوال این است که اگر دولت از وضعیت اسفناک جماعت یک آبادی اطلاع دارد با کدام رویکرد ادعای خدمت به مناطق محروم، مردم مظلوم و ... می نماید.
از سالهای قبل از انقلاب سیستان به عنوان دژی برای مبارزان انقلابی مبدل شده بود و بسیاری از مبارزان انقلابی از جمله شهید اندرزگویان به این منطقه تبعید و با همکاری شهید آیت الله طباطبایی به فعالیت های انقلابی خود تا شهادت ادامه می دهد.
اما روند اعزام تبعید شدگان پس از انقلاب به این منطقه تغییر کرد و این بار این خطه از کشور شاهد حضور افراد مجرمی بود که بدلایل تخلفاتی به سیستان تبعید می شدند و این سیر همچنان به قوت خود باقی است.
گویی واژه تبعید به این منطقه مفتخر شده است و هر از چند گاهی به برخی از این افراد تبعید شده که حال و روز خوبی ندارند و به یک کارتن خواب تبدیل شده اند، برخورد می کنیم. افرادی که به یک معضل برای منطقه و بومیان آن تبدیل شده اند، افرادی که حالا نه تنها مهر اتهام بر پیشانی آنها حک شده بلکه به عنوان یک فرد معتاد و کارتن خواب به آسیب های جامعه اضافه شدند.
خبرنگار اوشیدا در این بین به یکی از پاتق های مرکز شهر که تعدادی از تبعیدشدگان در حال مصرف مواد مخدر بودند، سری می زند و از نزدیک پای درد و دل آنها می نشیند.
نداشتن امکانات اولیه زندگی و رفتن به سمت اعتیاد
ایوب یکی از تبعید شدگانی است که از خراسان رضوی به دلیل جرم قتل به این منطقه تبعید شده است، از حال و روز ناخوش خود می گوید: من سابقا کارمند آستان قدس رضوی بودم که بدلیل ارتکاب جرم به سیستان تبعید شدم.
این تبعید شده به سیستان که حالا تبدیل به یک کارتن خواب معتاد شده است، افزود: من از مسئولین درخواست می کنم افرادی را که به شهرهای مرزی تبعید می کنند با برنامه ریزی انجام شود تا این افراد در این مناطق دارای شغل و درآمدی برای اداره زندگی شوند تا به سرانجام ما و بسیاری از افراد دیگر مبتلا نشوند.
ایوب که در حال مصرف مواد بود، ادامه داد: در سیستان به لحاظ شرایط جغرافیایی و هم مرز بودن با کشور افغانستان، مواد مخدر بسیار راحت در دسترس افراد قرار می گیرد و اکثر افراد تبعید شده بدلیل بیکاری و نداشتن امکانات اولیه زندگی به سمت استفاده از مواد مخدر رفته و در آخر به یک کارتن خواب تبدیل می شوند که امیدی به زندگی ندارند.
حال در این مقوله حق بومیان که بنا به موقعیت شغلی در تبعیدگاه زندگی می کنند چه می شود، مسوولیت تنزل شان و منزلت اجتماعی اهالی منطقه را چه کسی می پذیرد، احتیاجات روز افزون جامعه به فناوری جدید، احداث کارخانه و کارگاههای تولیدی بویژه آن دسته کارخانجاتی که موتور محرکه توسعه و شکوفایی می باشند در کدام دولت و برنامه باید دیده شود.
نبود شغل و بیکاری بستر ارتکاب جرم در سیستان و بلوچستان را فراهم می کند
محمود علی حمیدیان معاون رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با اوشیدا در خصوص تبعیدشدگانی که اکنون تبدیل به کارتن خواب شدن اظهار داشت: معمولا مطابق قانون به این مناطق به عنوان تبعیدگاه فرستاده می شوند.
حمیدیان گفت: لیست شهرهایی تبعیدی طبق بخش نامه یا آیین نامه در اختیار قضات قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه آمادگی ارتکاب جرم در این استان فراهم است، بیان داشت: بدلیل نبود شغل و بیکاری و فراهم بودن بستر ارتکاب جرم پیشنهاد عدم تبعید مجرمین از دیگر استانها را به این استان مطرح نمودیم.
معاون رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان اظهار داشت: از طریق معاونت پیشگیری از وقوع جرم باز هم اعلام خواهیم کرد که به قضات سراسر کشو اعلام کنند از جهت وضعیتی که استان ما دارد از اعزام افرادی که به این استان تبعید می شوند، خودداری کنند.
انتهای پیام/4382 https://www.asrehamoon.ir/vdcgnx97.ak9xz4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما