تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۰
مدیرمیراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری سیب وسوران:

آثار صنایع دستی سیب وسوران گویای قدمت فرهنگ این شهرستان است

صنایع دستی تنها یک کالا برای مبادله نیست بلکه خصوصیات فرهنگی و ویژگی های اقوام از طریق صنایع دستی مبادله میشود و نوعی ارتباط را ایجاد میکند.
به گزارش عصرهامون به نقل از پایگاه خبری تحلیلی سیب و سوران ، از خصوصیات صنایع دستی این است که این صنعت حاصل روح ملت ها و آئین فرهنگ ملی کشورهاست که به سادگی با رجوع به آمار صنایع دستی کشورها به روحیه مردم آن کشورها می توان پی برد، بنابراین صنایع دستی تنها یک کالا برای مبادله نیست بلکه خصوصیات فرهنگی و ویژگی های اقوام از طریق صنایع دستی مبادله میشود و نوعی ارتباط را ایجاد میکند.
عبدالسلام محمدی رئیس اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری شهرستان سیب و سوران به مناسبت روز جهانی صنایع دستی در گفتگو با خبرنگار ما گفت : صنایع دستی سیستان وبلوچستان از گذشته بسیار دور تاکنون ارزش والایی داشته و دارد،به طوری که می توان گفت، آثار صنایع دستی سیستان و بلوچستان گویای قدمت فرهنگ و هنر ایران است.
وی افزود: آثار و صنایع دستی امروزه نه تنها از لحاظ اجتماعی، تاریخی و فرهنگی و هنری با اهمیت است بلکه از نظر اقتصادی و کسب درآمد نیز برای اهالی این سرزمین، در کنار فعالیت های دیگر جایگاه ممتازی دارد.
محمدی ادامه داد: امسال با برپایی و حضور در نمایشگاههای مختلف در سرتاسر استان تلاش در شناساندن بهتر صنایع دستی شهرستان داشتیم،از جمله  برپایی نمایشگاه آثار و دستاوردهای فرهنگی هنری، صنایع دستی، گردشگری، لباس های بومی و محلی و اقلام سنتی قدیمی توسط این اداره  در قلعه سب شهرستان سیب و سوران و شرکت درنمایشگاه چابهار در سال ۹۵٫
وی اذعان داشت : ازصنایع دستی شهرستان می توان به حصیربافی ،سوزن دوزی ، البسه محلی ، گلیم بافی ، و سکه دوزی اشاره کرد.
محمدی گفت:حصیر بافی بیشتر در منطقه پسکوه و دهان رواج دارد.
عبدالسلام محمدی افزود: یکی از مهم ترین صنایع دستی مردم عشایر این منطقه قالی بافی و گلیم بافی است، که زنان، به ویژه دختران بلوچ به بافت آن علاقه زیادی دارند امامدتی کم رنگ شده بود ، که با همت این اداره در منطقه پسکوه زنده شده و در حال اجراست.
وی ادامه داد: گلیم محلی سنتی بلوچی از پارچه های اضافه و برش پارچه های خیاطان تهیه و ساخته می شود که هزینه آن بسیار اندک است و هیچ گونه امکانات و صنایع تولیدی را نمی طلبد و همه کارهای آن از طریق دست انجام می شود.
محمدی گفت:دو کلاس صنایع دستی ، سوزن دوزی و سکه دوزی نیز در شهرستان در حال برگزاری است.
این مقام مسئول گفت:تفاهم نامه ای با اداره امور عشایری و کمیته امداد امام خمینی (ره) در زمینه برگزاری کلاس های صنایع دستی و البسه محلی برای مددجویان کمیته امداد تنظیم شده است و به زودی به مرحله اجرا می رسد.
وی خاطرنشان کرد: صنایع دستی صرف نظر از ارزش اقتصادی و مادی و نقشی که در اقتصاد خانواده دارد، دارای ارزش فرهنگی است و در واقع قبل از اینکه کالایی اقتصادی باشد، نماد فرهنگی محسوب می شود.
وی ادامه داد :در بحث درآمدزایی و فروش صنایع دستی با مشکلاتی مواجه هستیم که باشرکت هایی در حال گفتگو هستیم و تلاش برای ثبت تعاونی و برپایی نمایشگاه داریم.
محمدی درپایان گفت:خواستار حمایت دولت ومسئولین استانی وشهرستانی از طرح های کوچک زود بازده در احیای صنایع دستی وکمک جهت معرفی وفروش این صنایع دستی درسطح کشوروجهان هستیم.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcewe8v.jh8npi9bbj.html
منبع : www.sibosooran.ir
نام شما
آدرس ايميل شما