تاریخ انتشار :سه شنبه ۸ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۹
توزیع و مصرف مواد مخدر زنگ خطری برای شهرستان خاش است و شناسایی مکانها و کانون های پر خطر توزیع و عرضه و مصرف مواد مخدر و توجه ویژه نظام برای تامین اعتبار جهت آموزش و فرهنگسازی در کنار ایجاد اشتغال و رونق بخشیدن به مباحث اقتصادی راه مهم برای کاهش آسیبهای اجتماعی است.
به گزارش عصرهامون،به نقل از تفتان ما، امروزه زندگی شهری و ماشینی ما انسان ها را چنان گرفتار کرده است که شاید فرصت فکرکردن درباره بسیاری از مسایلی که اطراف ما اتفاق می افتد را از ما گرفته است و باعث شده است ما با بی اعتنایی از کنار بسیاری از این اتفاقات بگذریم اما بعضی از این مشکلات ممکن است همانند یک بیماری مسری و همه گیر روزی دامن گیر ما شود  و به همه سرایت کند و اینجاست که فکر کردن و به دنبال راه حل و چاره گشتن شاید دیگر دیر باشد مطمئناً اگر روزی تصمیم بگیرید پیاده در شهر گشتی بزنید و به اطراف خودتان با دقت بیشتری نگاه کنید متوجه خواهید شد که در شهر و محل زندگی شما مشکلاتی هستند که از آنها بی خبر بوده ایم یا خودمان را به بی خبری زده ایم، شاید در حین قدم زدن به  بسیاری از جوانان و زنان و حتی کودکان برخورد کنید که دست نیاز به سوی شما دراز می کنند و وضع ژولیده و رخسار زرد و جسم بی رمق شان به ما می گوید که بیماری صعب العلاج در شهر ما در حال گسترش است و ما دست روی دست گذاشته و با بی اعتنایی از کنار آن می گذریم و زمانی از این بی خیالی و غفلت آگاه می شویم که این بیماری به خانواده ما سرایت کرده باشد و آنگاه به دنبال راه حل می رویم .
همه می دانند که اعتیاد از هر بیماری واگیردار به مراتب خطرناک تر است و سرعت شیوع آن، از آن چه که تصور می کنیم بیشتر است و متاسفانه راه حل و پیشگیری و درمان مناسبی برای آن وجود ندارد یا کار بسیار سختی است.
شاید بسیاری این را نپذیرند که یافتن مواد مخدر در سطح شهر از هر کالای دیگر آسانتر است و نه اینکه تحت تاثیر تحریم های بین المللی علیه کشور ما قرار گرفته بلکه از طرف دشمنان انسانیت نه تنها در کشور ما بلکه در سراسر دنیا تجارتی پرسود برای کسانی شده که تنها چیزی که برایشان اهمیت ندارد انسانیت انسان است و مافیای مواد مخدر برای توزیع مواد نیاز به توزیع کنندگان خورده فروش و خورده پاست که حداقل در شهرهای کوچک استان سیستان و بلوچستان حضور آنها در سطح شهر کاملا ً مشهود است این عوامل اصلی توزیع مواد مخدر از پارک ها گرفته تا مسیرهای پرتردد بازار و نقاط حاشیه شهر حضور دارند و با علائم و اصطلاحاتی خاص مشتریان را شناسایی می کنند .
فاجعه مواد مخدر در مرزهای شرقی چنان گسترده است که مردم انتظار بیشتری از مسئولین  دارند تا جوانانشان به دام اعتیاد نیفتند و لازم است محل ها و مراکز اصلی توزیع مواد مخدر شناسایی و پاکسازی شود و با عوامل اصلی توزیع  این مواد افیونی برخوردی جدی و قاطع صورت گیرد و گرنه آینده بسیار مبهم در انتظار جونان ما خواهد بود، امروزه خورده فروشان گویی در امنیت کامل تجارت پرسود خود و نابودکننده جامعه مشغولند، درست است که عواملی همانند بیکاری، فقر برخی از افراد را به این کار واداشته اما آیا منطقی است که امرار معاش با نابودی انسان های همنوع ما همراه باشد؟
از مسئولان انتظار می رود که ابتدا زمینه های اصلی را که بیکاری و فقر است برطرف کنند و سپس مبارزه جدی با توزیع کننده گان عمده و جزی مواد مخدر نمایند تا هم امنیت جامعه برقرار شود و هم خانواده ها احساس امنیت برای فرزندانشان کنند و هم توزیع کنندگان مواد مخدر احساس نا امنی از قانون و هم مجریانی که عزم خود را جذم کرده تا جلوی ورود و توزیع مواد مخدر را بگیرند .
با توجه به اینکه در شهرستان خاش محله و مکانهای زیادی در عرصه فروش مواد مخدر فعالیت دارند و بادیدهای محسوس و نا محسوس مسئولان ناشی از فعالیت باندهای توزیع و فروش مواد خانمان سوز بوده، گسترده کردن فعالیتها مراکز و مکانهای فرهنگی و ورزشی، کمک به ایجاد اشتغال و تولید و رونق مباحث اقتصادی راهکار مهم مقابله با پدیده شوم مواد مخدر و کاهش آسیبهای اجتماعی به شمار می آید.
فروش مواد مخدر صنعتی؛ مواد الکلی و گرفتار شدن زنان و دختران و افراد کم سن و سال در دام مواد مخدر زنگ خطری جدی و عاملی تهدید کننده بوده که باید بصورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
* کاهش 5 درصدی آسیبهای اجتماعی اهداف مهم در برنامه ششم توسعه است
فرماندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان خاش در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: کاهش پنج درصدی آسیبهای اجتماعی و تلاش برای رشد پنج درصدی کشفیات و مبارزه با مواد مخدر از رویکردها و اهداف مهم در برنامه ششم توسعه محسوب می شود.
محمداکبر چاکرزهی تصریح کرد: موضوع مواد مخدر از مباحث مهم کشور و از دغدغه های مهم مقام معظم رهبری محسوب می گردد که به دنبال آن آسیبها و خطراتی در ابعاد مختلف جامعه ما را گرفتار ساخته است.
وی افزود: هم اکنون موضوعات حاشیه نشینی، آسیبهای اجتماعی، رشد طلاق، آمار بالای زندانیان و سایر جرائم به نوعی مرتبط با مواد مخدر می باشند.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان خاش ادامه داد: توجه به مباحث فرهنگی و آموزشی، شناسایی مکانهای پر خطر و آسیب زا، کمک به پیشگیری از وقوع جرم، کمک به رونق مباحث اعتقادی و مذهبی، ایجاد اشتغال و حمایت از معتادان بهبود یافته راههای خوبی برای کاهش آسیبهای ناشی از مصرف مواد مخدر هستند.
وی موثرترین راه مبارزه با مصرف موادمخدردرمیان جوانان و کم کردن تقاضا برای مواد مخدر در جامعه را، انجام کارهای فرهنگی وآموزشی دانست.
وی خاطر نشان کرد: به منظور مقابله با اعتیاد بایستی پژوهشهایی توسط محققان وپژوهشگران دانشگاهی بصورت علمی صورت پذیرد و با اولویت بندی عوامل ایجاد اعتیاد مشخص شده در این تحقیقات علمی، این عوامل را در جلسات آتی کمسیون مبارزه با مواد مخدر مطرح و بررسی و در صورت امکان راه حلهای اجرایی پیشنهاد شود.
فرماندار خاش اظهار کرد: ‌متأسفانه در جامعه وضعیت بد اعتیاد بسیار واضح و ملموس است و ما وضعیت خوبی از این جهت نداریم.
* ایران اسلامی با دادن 4 هزار شهید در راه مبارزه با مواد مخدر در سطح دنیا پیشگام است
 دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان خاش نیز در این رابطه، گفت: ایران اسلامی با دادن چهار هزار شهید و 12 هزار جانباز راه مبارزه با مواد مخدر در مبحث مبارزه با باندهای خرد و کلان عرضه مواد مخدر در سطح دنیا پیشگام است.
عیدمحمد قلندرزهی بیان کرد: متاسفانه با ورود کشورهای استکباری به منطقه و استقرار در کشورهای همجوار کشورمان مانند افغانستان و پاکستان و سرمایه گذاری بر تولید انبوه و توزیع و ترانزیت گسترده مواد مخدر به داخل ایران و کشورهای اسلامی خطراتی جدی کشور و ملت ما را مورد هدف و تهدید قرار داده که نیاز است در این موضوع همه اقشار جامعه دست در دست هم بدهند و این معضلات را ریشه کن کنند.
وی نقش علما، مسئولان، سران قبائل و طوایف و معتمدان، شوراها، نخبگان، دانشگاهیان، فرهنگیان، رسانه ها و فعالان ورزشی را برای کاهش مصرف و اثرات سوء مصرف مواد مخدر مهم عنوان کرد و تصریح کرد: گرایش اقشار جامعه و بویژه کودکان، زنان، تحصیلکردگان در مدارس و دانشگاهها و مراکز خوابگاهی و غیره به سمت مصرف مواد صنعتی و روان گردانها و مواد الکلی تهدیدی جدی برای جامعه ما است.
وی تحقق شعار اجتماعی‌کردن امر مبارزه با مواد مخدر را از مهمترین اولویت‌های کاری دبیرخانه ستاد برشمرد و بیان کرد: باید شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور نیز این امر مهم را سر لوحه کاری خود قرار دهند و از این طریق انگیزه لازم در مردم ایجاد شود.
قلندرزهی با تاکید براینکه با اعتماد و امنیت اجتماعی می‌توان زمینه را برای مشارکت اجتماعی در عرصه مبارزه همه جانبه با مواد مخدر فراهم کرد، گفت: مبارزه با مواد مخدر نیازمند حرکت جهادی است.
دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان خاش اظهار کرد: با اعتماد و امنیت اجتماعی می‌توان زمینه را برای مشارکت اجتماعی در عرصه مبارزه همه جانبه با مواد مخدر فراهم کرد و از این طریق می‌توان به یک سرمایه اجتماعی دست یافت و البته با یک برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت جهادی این امر محقق خواهد شد چرا که مبارزه با مواد مخدر به یک حرکت جهادی نیاز دارد.
* گشتهای انتظامی در بوستانها و مراکز پر خطر فعال شوند
شهردار خاش نیز با تاکید بر فعال کردن گشتهای انتظامی در بوستانها و مراکز پر خطر با هدف برخورد با مجرمان و عوامل توزیع مواد مخدر افزود: متاسفانه با تجمع افراد معتاد و فروشندگان خرد مواد مخدر آسایش از خانوارها گرفته شده و بسیاری از شهروندان و نیز مسافران از این موضوع در رنج هستند.
عبدالمجید تمندانی گفت: تخریب مکانهای آلوده و سکونتگاههای غیرمجاز که محل های تجمع معتادان پرخطر بوده اند با هماهنگی دادستانی و دستگاههای امنیتی و انتظامی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: انسان مومن و مسلمان باید خیرخواه باشد و به همگان نفع برساند و هم نوعان خود را از مضرات و آسیبها دور کند.
وی اظهار کرد: احساس بزرگ شدن وتسکین دردهای جسمانی فشار همسالان و بی حوصلگی ونداشتن برنامه مشخص و فرارازتنهایی وبالا بردن حس اعتماد به نفس و استفاده از مواد مخدر به عنوان راه حل مشکلات از مهمترین علل گرایش وشروع مصرف مواد مخدر در نوجوانان بشمار میروند.
* انسان مومن و مسلمان باید خیرخواه باشد
امام جمعه شهرستان خاش نیز اظهار کرد: انسان مومن و مسلمان باید خیرخواه باشد و به همگان نفع برساند و هم نوعان خود را از مضرات و آسیبها دور کند.
حجت الاسلام محمدحسین میری افزود: دشمنان اسلام و کشور اهدافی شوم را در سر می پرورانند که جامعه ما را به فساد و نابودی بکشانند که تهیه و توزیع مواد مخدر برای مصرف اقشار جامعه ما از برنامه های پلید آنان است.
* جامعه انسانی نباید خود را با دستان خود نابود کنند
امام جمعه اهل سنت شهرستان خاش نیز بیان کرد: نه تنها مسلمانان بلکه جامعه انسانی نباید خود را با دستان خود نابود کنند زیرا بر این عقیده هستیم که خداوند به انسان کرامت بخشیده و دارای عزت و شرافت است.
مولوی محمدعلی شهنوازی اظهار کرد: دشمنان برای کشور و ملت ما نقشه های شوم کشیده اند اما از خودشان غفلت کرده اند و هم اینک در بدترین شرایط به سر می برند و موضوعاتی مانند همجنس گرائی، مصرف گسترده مواد مخدر و انواع آزادی های نا مشروع دامان شان را گرفته و به سمت نابودی حرکت کرده اند.
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdciruav.t1aqp2bcct.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما