تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۷
محبان و عشقان اباعبدالله الحسین(ع) شهرستان خاش هرساله در دهه اول ماه محرم الحرام، طی یک سنت دیرینه با طبخ حلیم و دادن نذری، گوشه ای دیگر از عزای حسینی را به نمایش میگذارند و با اجرای آیین های خاص و متعدد، بخش های از نهضت عاشورا، اهداف و نیز ظلم دشمنان به دین را بیان می کنند.
به گزارش عصرهامون،به نقل از تفتان ما،هرساله در ماه محرم بوی حلیم فضای کوچه و پس کوچه های شهر و روستاهای شهرستان خاش را عطرآگین می کند و دوستداران و عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) این شهرستان آیین محلی طبخ حلیم را در ایام محرم، روزتاسوعا و شب عاشورای حسینی، اربعین و چهل و هشتم محرم اجرا می کنند و این غذای مخصوص ایام محرم؛ از گندم و گوشت و حبوبات تهیه می شود و پختن آن خود سنتی ویژه با آداب و ترتیب دیدنی است و عشق به اباعبدالله الحسین(ع) و ارادت ویژه مردمان شهرستان خاش به خاندان رسول مکرم اسلام (ص) همواره در طول تاریخ پرشکوه ایران در دل آن ها وجود داشته است.
علی ای حال در دهه اول ماه محرم الحرام شعله های گاز روشن و است و دیگ ها بر روی آ نها قرار دارد تا این آیین قدیمی و حسنه برگزار شود و در تهیه این حلیم نذری همه تلاش میکنند تا به نوعی مشارکت داشته و سهیم باشند و آنانی که به قول معروف دستشان به دهانشان می رسد یا احیاناً نذری یا حاجتی دارند سعی می کنند گوسفند و یا حبوبات و گندم و سایر مواد را برای این حلیم آماده و تهیه کنند و بانوان عزادار حسینی خاشی نیز این حبوبات را تمیز میکنند و سپس هر یک از عزاداران حسینی یک به یک بر سر دیگ های حلیم نذری می آیند و هرکس که نذر و آرزوی داشته باشد چوب حلیم را به دست میگیرد و با صلوات اندک زمانی حلیم را به هم میزند و حاجتشان را با توسل به سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) از پروردگار طلب میکنند و به راستی چه خوب میگویند که؛ محرم و امام حسین(ع) متعلق به شخص و یا در انحصار کسی نیست زیرا که عشق به امام حسین(ع) انحصار نشدنی است و همگان در ماتم اباعبدالله الحسین(ع) اشک ماتم می ریزند و عزاداری می کنند و مردم نیز جهت تبریک و شفاعت قدری از نذری تناول میکنند و برای شفای مریض خود از آن بهره میگیرند و مردمان این مناطق به حلیم نذری اعتقاد زیادی دارند و معتقدند هر شخصی که از این حلیم و غذای سنتی ذره ای تناول کند به برکت نام اهل بیت عصمت و طهارت(ع) از گزند بلاها و بیماری ها در امان می ماند.
فی الواقع پیر و جوان؛ زن و مرد گروه گروه خود را به خیمه محبان اباعبدالله الحسین(ع) که امسال در مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان خاش برگزار شده بود می رساندند تا خود را در این نذری شریک کنند و اما هرچه زمان میگذشت و عقربه های ساعت به ساعات پایانی شب نزدیک تر می شد بر خیل جمعیت افزوده تر می شد و سیل پرشورتر از لحظات اولیه به دور دیگ ها حلقه میزدند.
آری! این شور و ارادت مردمان این مناطق به خاندان رسول مکرم السام(ص) غیرقابل وصف و توصیف است اما آنچه که قابل نگاشتن است؛ گرد هم آمدن همه انسانهایی است که با هر طرز فکر و عقیده ای در این خیمه گاه آمده بودند و این نشان از نزدیکی قلب ها توسط امام حسین(ع) دارد...
سر دیگ های حلیم حال و هوایی دیگر دارد و خلوت آدم هایی که شب تا صبح حلیم را هم میزنند و دعا میکنند و صلوات می فرستند و این لحظات ناب بسیار قشنگ، دیدنی و عجیب بود و با اندکی تامل در چشمان این افراد حرفهای ناگفته بسیاری را بخوانی...زینت این محفل ذکر صلوات بود و صدای یا حسین(ع) یا ابوالفضل العباس(ع).
نظیر این برنامه به همت خیرین و عزاداران حسینی در حسینه صاحب الزمان(عج) خاش نیز مانند هر سال برگزار می شود و همه روزه عصرها میان مردم بعنوان تبرک و شفاعت توزیع می شود و شبها در تمام طول دهه اول محرم پس از اتمام مراسم عزاداری و مرثیه خوانی سرور و سالار؛ سفره اباعبدالله الحسین(ع) گسترانده می شود و عزاداران اطعام می شوند.
* ماه محرم؛ ماه عزاداری و نذردادن و حاجت و شفاء گرفتن است
معینی زاده یکی از کسانی که مشغول هم زدن حلیم نذری است، به خبرنگار ما گفت: ماه محرم از ماه هایی است که دل هر فرد عاشق به پیامبر(ص) را به تپش وامیدارد و این ماه؛ ماه عزاداری و نذردادن و حاجت و شفاء گرفتن است.
وی با بیان اینکه سنت قدیمی و حسنه حلیم پزی از نیاکان و اجدادمان به یادگار به ما رسیده است، تصریح کرد: در این ماه هرچه در راه سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع نثار کنی، قطعاً پروردگار عالم، اجر معنوی آن را دوچندان و مضاعف می‌کند.
* خدایا این دعاها و نذورات ما را در درگاهت قبول کن
نورا یکی دیگر از افرادی که مشغول طبخ حلیم بود، بیان کرد: خدایا این دعاها و نذورات ما را در درگاهت قبول کن و ما را با شهدای صحرای کربلا محشور بفرما.
وی خاطرنشان کرد: هرسال در طبخ حلیم نذری شرکت میکنم و همیشه بیقرار رسیدن این لحظه بسیار قشنگ هستم و به عشق امام حسین(ع) شب را تا صبح بیداریم و در طبخ حلیم نذری سهیم هستیم.
* در سالهای آینده حجم برگزاری این مراسم گسترده تر می شود
حسین مرادی یکی دیگر از عاشقان و پیرغلامان حسینی شهرستان خاش نیز در ادامه به خبرنگار ما گفت: جهت طبخ این حلیم مدت ها پیش برنامه ریزی کردیم و از بین کارکنان مرکز آموزش فنی و حرفه ای و خیرین مبالغی را جهت نذورات جمع اوری کردیم تا این حلیم را پخت کنیم.
وی بیان کرد: برای طبخ این حلیم؛ کار شبانه روزی به همت جمعی از ارادتمندان به اهل بیت و خاندان رسول مکرم اسلام(ص) انجام شده که امیدواریم در سال های آینده حجم برگزاری این مراسم گسترده تر و تعداد دیگ ها نیز بیشتر شود.
* سال گذشته حاجتم برآورده شد
میر یکی دیگر از افرادی که مشغول هم زدن دیگ نذری بود، اظهار کرد: انگیزه من برای انجام این کار این است که سال گذشته در مراسم حلیم پزی شرکت کرده ام و نذری داشتم که براورده شده و من نذر کرده ام و براورده شده و من سال ها خواسته ای داشتم که برآورده نمیشد اما سال قبل بعد از این مراسم به خواسته ام رسیدم و امسال نیز در این مراسم آمده ام تا بتوانم عرض ادب خودم را به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نشان بدهم و به اثبات برسانم.
* نذری داشتم و با پروردگار خودم در حال راز و نیاز بودم
کیخا یکی دیگر از افرادی که در این خیمه عزای حسینی مشغول زمزمه کردن حرفی زیر لب بود، که از او سوال کردم که چه چیزی زمزمه میکنی، گفت: نذری داشتم و با پروردگار خودم در حال راز و نیاز بودم تا با توسل به اولیا الله بتوانم حاجتم را براورده کنم و مشکلم حل شود.
وی با بیان اینکه اینجا برای کمک کردن و سهیم شدن هیچ محدودیتی نیست، اذعان کرد: نوبتی دیگ ها را هم میزنیم و هرازگاهی اطراف دیگ را با کاردک می تراشیم تا حلیم به ان نچسبد و هرشخصی میتواند حتی به اندازه یک دقیقه هم دیگ را هم بزند یا چای و آب خنک و شکلات و خرما پخش کند.
* امام حسین(ع) شیعه و سنی ندارد
گرگیج یکی از شهروندان اهل سنت خاشی نیز که برای گرفتن حلیم آمده بود به خبرنگار تفتان ما گفت: امام حسین(ع) متعلق به مذهب و گروهی خاص نیست و شیعه و سنی ندارد و اهل سنت هم به امام حسین(ع) ارادت خاص و ویژه ای دارند و همه با هم برداریم و دین، قبله، قرآن و پیامبر و اصول دین یکی است و امام حسین(ع) متعلق به همه است و من برای تبرک این حلیم نذری را گرفته ام.
گفتنی است این مراسم در ایام محرم و روز و شب تاسوعا و عاشورا، روز اربعین و چهل و هشتم محرم در این شهرستان انجام می شود.
انتهای پیام/3028
 
https://www.asrehamoon.ir/vdceno8v.jh8vni9bbj.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما