ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> چرای بی رویه مهم ترین عامل در تخریب پوشش گیاهیگیاهان در انتظار نگاه محبت آمیز مسئولان | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۳
مدیرمنابع طبیعی شهرستان سراوان گفت: چرای بی رویه دام یکی از مهم ترین عوامل تخریب کننده پوشش گیاهی مناطق بیابانی است.
به گزارش عصر هامون،  شستون؛ امروزه بشر به بهانه های متعدد توسعه و رشد اقتصاد ملی، اقدام به تخريب منابع طبيعی، جنگلها، مراتع و اراضی كشاورزی مطلوب و تبديل آنها به واحدهای صنعتی، تجاری و مسكونی در پيرامون شهرها و كلان شهرها نموده است.
 
محمدرفیع دهقان مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون با بیان اینکه  نقش آموزش و ترویج احیاء منابع طبیعی در توسعه پایدار زیست بومهای بیابانی فقط با برنامه های آموزشی و ترویجی امکان پذیر خواهد بود، گفت:  تا زمانيكه مفهوم و جايگاه ترويج در جامعه ناشناخته بماند و كارشناسان و متخصصان ترويج ، بيابان نشينان را به اين امر واقف نكند، شاهد تخریب بیشتری در پوشش گیاهی خواهیم بود.
وی با بیان اینکه اغلب مراتع بيابانی كشور با مشكل فشار چرای دام و عدم تعادل تعداد دام و ظرفيت مرتع روبرو هستند، افزود: بخشي از پيامدهای نا مطلوب که در تضعيف پوشش گياهی نقش دارد، حاكميت طوفانهای شن و فرسايشهای بادی است.
مدیر منبع طبیعی سراوان با اشاره به اینکه اجرای موفق طرحهای مشاركت مردمی در امر احياء و اصلاح مراتع تخريب شده نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی دارد، اظهار داشت: آموزش مرتعداران و بيابان نشينان پيرامون نحوه مديريت مراتع قشلاقی با تأكيد بر دانش بومی، راهكارهاي بسيار مؤثر و تعيين كننده ای را در مورد حفاظت و احياء منابع طبيعي به ارمغان می آورد.

وی در ادامه گفت و گو با بیان اینکه چرای بی رویه دام یکی از مهم ترین عوامل تخریب کننده پوشش گیاهی مناطق بیابانی است، تصریح کرد: با توجه مسئولان و آموزش های به موقع بیابان نشینان و دامداران می توانیم گام مهمی را در احیاء، تقویت و ترمیم پوشش گیاهی برداریم.
دهقان در پایان گفت: تنها راهكار اصولی و عملی جهت حفاظت از عرصه های بيابانی، مديريت تلفيقی مردم و مسئولين، توأم با برنامه های آموزشی و ترويجی است.
 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcds50j.yt0n56a22y.html
منبع : شستون
نام شما
آدرس ايميل شما