تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۱
دانش آموزان سیستان و بلوچستان حتی از داشتن سقفی برای تحصیل محروم هستند و به دلیل عقب ماندگی‌های بر جای مانده از گذشته هنوز امکانات تحصیلی بر سر آنها سایه نینداخته است و این روزها جان آن ها در زیر سقف های لرزان و خشت و گلی مدارس قربانی کمبود اعتبارات و بی تدبیری مسئولان می شود.
به گزارش عصرهامون،به نقل از تفتان ما، یکی از مهمترین و واجب ترین نیازهای هرجامعه ای امر آموزش و پرورش است و این مهم می تواند بنیان سلامت فرهنگی؛ اقتصادی، اجتماعی و حتی نیز سیاسی جامعه را تحکیم و تقویت کند.
نظام تعلیم و تربیت در عصرکنونی ضرورتی انکار ناپذیر است و این نظام رکن اساسی توسعه هرجامعه شمار می رود و بسیاری از کشورهای توسعه یافته نیز اولویت اول خود را در توسعه نظام آموزشی قرار داده اند اما معضل فرسودگی و مکان های آموزشی خشت و گلی در ایران هموار از دل نگرانی های نظام آموزشی بوده و حتی تا حدی پیش رفت که در سال 85 نمایندگان در مجلس لایحه بازسازی و مقام سازی مدارس فرسوده را تصویب کردند و وزیر آموزش و پرورش نیز در این خصوص بارها و بارها قول جمع آوری مدارس فرسوده را داده بود اما این ها همه روی کاغذ و در حد شعار باقی مانده و به صورت عملی محقق نشده است و طبق نظریه مسئولان وزارت آموزش و پرورش در حال حاضر یک سوم مدارس ایران ایمن نیستند.
فی الواقع در ایران تاکنون توجه به نظام آموزشی آنطور که شایسته بوده صورت نگرفته و این نظام آموزشی همواره از کمبود تجهیزات و فضاهای آموزشی رنج می برد و دست و پنجه نرم می کند.
بیشترین آمار بیسوادی کشور مربوط به استان سیستان و بلوچستان است و کمبود فضاهای آموزشی نیز به این معضل دامن زده و همواره دانش آموزان این مناطق هیچ میل و اشتیاقی به درس خواندن در مدارس غیر استاندارد ندارند و برای دانش آموزان به مکان وحشت تبدیل شده است.
 

 
سیستان و بلوچستان پیشتاز فهرست دارندگان کلاس‌های خشتی و گلی است و والدین نیز همواره نگرانی و دلهره دارند که هرلحظه سقف و دیوار کلاس درس تخریب شود و بر سر فرزندانشان بریزد.
هنوز چندماهی از آغاز بازگشایی مدارس و ایثارگری معلم فداکار خاشی که همه آن را از حفظ هستیم نگذشته ولی بسیاری از مدارس این شهرستان به بیش از 15 تا 20 سال می‌رسد و در هر کدام ‌50 دانش‌آموز مشغول به درس خواندن هستند، اما جان این دانش‌آموزان در خطر جدی قرار دارد و هرلحظه احتمال دارد تا معلمی دیگر جان خود را فدای دانش آموزانش کند یا دانش آموزانی زیر آور جان بسپارند.
در شهرستان خاش 82 مدرسه خشت و گلی، فرسوده و غیراستاندارد و از نوع آجری یا خاک هستند و یا از جنس آسمان و پوشالهایی که با هر باد و یا کوچکترین زلزله ای، لزره بر اندام این ساختمان ها می اندازد و پیکر ده ها دانش آموز را در خود مدفون می کند و این مدارس نیازمند مقاوم سازی و یا جایگزینی با واحدهای جدید هستند که باید برای آن چاره اندیشیده شود.
 

 
همچنین نبود یا کمبود امکانات گرمایشی و سرمایشی در برخی از این مدارس در کنار وسایل آموزشی نامناسب همانند میز و نیمکت‌های فرسوده و شکسته شرایط را برای تحصیل این دانش‌آموزان محروم سخت کرده است و مدارس مخروبه استان سیستان و بلوچستان و خصوصاً شهرستان خاش در حالی بر سر دانش آموزان سایه انداخته که بسیاری از دانش آموزان نیز به همین دلیل از چرخه تحصیل در حال خارج شدن هستند و این مدارس نه امنیت دارند و نه بنایی مستحکم و نه فضای سالم و شاد برای انگیزه ادامه تحصیل و نه وضعیت بهداشتی مناسب و در شان دانش آموزان که آنها بر سرکلاس درس حاضر شوند.
مدارس فرسوده و قدیمی شهرستان خاش هر روز دود گرفته تر از دیروز و زیر خروارنگاه های کودکانه دانش آموزان می شکنند و حتی مدرسه دلش به حال خود و بچه ها می سوزد و از ترک های دیوار خجالت می کشد.
علی ای حال این وضعیت های نامطلوب و نامناسب هرگز مسئولین را به خود ندید، چرا که آنها هرگز نه خود و نه فرزندانشان قدم در مدارس کهنه و دلگیر این منطقه نگذاشتند و برخی از مسئولین نیز بارها و بارها این وضعیت ها را انکار کردند و از حرف حق و تلخ فرار بودند، اما با همه تفاسیر آیا وقت آن نرسیده است که مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی با بهره گیری از تمام ظرفیت ها و استعدادهای موجود و بالقوه آستین همت را برای نوسازی مدارس شهرستان خاش بالا بزنند؟؟؟
 

 
* 82 مدرسه غیر استاندارد در شهرستان خاش وجود دارد
معاون پشتیبانی و اداری مالی آموزش و پرورش شهرستان خاش در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ما با تایید وجود مدارس غیر استاندارد در این شهرستان، اظهار کرد: باید هرچه زودتر فکری جهت حذف مدارس خشت و گلی در شهرستان خاش بشود و به این مسئله توجه جدی داشته باشند.
محمدنبی کرد با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون از  291 مدرسه دولتی بازدید انجام شده است، تصریح کرد:  از این تعداد 218 مدرسه ابتدایی، 41 مدرسه متوسطه اول و 32  متوسطه دوم بوده که بسیاری از این مدارس غیراستاندارد هستند و جان ده ها دانش آموز را تهدید می کند.
وی با بیان اینکه در مجموع 82  مدرسه غیراستاندارد در شهرستان خاش وجود دارد، گفت: در این شهرستان 25 مدرسه خشت و گلی، 22 مدرسه فاقد فضای آموزشی و دوشیفته و 35 مدرسه فرسوده با قدمت بالای 35 سال وجود دارد.
 

 
* مسئولان در جهت مقاوم سازی مدارس این مناطق محروم گام بردارند
کرد خواستار توجه هرچه بیشتر مسئولان استان و کشور جهت مقاوم سازی این واحدهای آموزشی شد و بیان کرد: مدارس غیر استاندارد در این شهرستان باعث نگرانی والدین شده و برخی از دانش آموزان نیز به دلیل وجود این مدارس تمایلی به ادامه تحصیل ندارند.
وی خاطرنشان کرد: محوطه و حیات برخی از مدارس نیز خاکی است و سبب ایجاد مشکلات تنفسی و ریوی برای دانش آموزان شده است.
* برخی از مدارس شهرستان خاش حتی قدمتی بالغ بر 50 سال دارند
کرد ادامه داد: برخی از مدارس این شهرستان حتی قدمتی بالغ بر 50 سال دارند و وضعیت آنها به گونه ای است که انتظار وقوع هر حادثه ای در فصل زمستان امسال وجود دارد.
 

 
معاون پشتیبانی و اداری مالی آموزش و پرورش شهرستان خاش با بیان اینکه ما همواره نگران مدارس خشت و گلی و غیرمقاوم و غیراستاندارد هستیم، گفت: متاسفانه وضعیت اقتصادی کشور بسیار ضعیف است و اعتبار زیادی تخصیص داده نشده و با اعتبارات موجود رفع تمامی کاستی ها امکان پذیر نیست و متاسفانه به جزء اعتبار استاندارد سازی سیستم های گرمایشی هنوز سایر منابع پرداخت نشده است.
* 7 مدرسه به سیستم گرمایش شوفاژ مجهز شده اند
وی با بیان اینکه 7 مدرسه به سیستم گرمایش شوفاژ مجهز شده اند، اظهار کرد: همچنین امسال 360 هزار لیتر نفت و 150 چراغ استاندارد تاکنون بین مدارس این شهرستان توزیع شده است.
کرد خاطرنشان کرد: بسیاری از مدارس نیازمند بازسازی، محوطه سازی، جایگزینی تجهیزات فرسوده مدارس، ساماندهی خوابگاه های شبانه روزی، بهینه سازی و تجهیز کارگاه های دبیرستان ها و هنرستان های کار و دانش، استاندارد سازی سرویس های بهداشتی، احداث شبکه و ساماندهی انشعابات آب و برق و تلفن و ترمیم سالن های ورزشی هستند که به دلیل کمبود اعتبارات این اقدامات قابل انجام نیست.
* پروژ های نیمه تمام آموزشی در پیچ و خم کمبود اعتبارات
وی افزود: پروژه های نیمه تمام مدارس در روستاهای اسماعیل آباد، شریف آباد، دشت آبخوان و اردوگاه دره گل تفتان، مشکل برق هنرستان کشاورزی شهید رجایی و تبدیل این هنرستان از لحاظ آموزشی به کاربری کشاورزی به دلیل کمبود اعتبارات متوقف شده است.
 

 
کرد از وجود برخی مدارس کانکسی در شهرستان خاش خبر داد و اذعان کرد: خیران و نیکوکاران با توجه به عمق محرومیت این مناطق در خصوص مدرسه سازی ورودی جدی داشته باشند چرا که آموزش و پرورش سنگ بنای هر جامعه است و دانش آموزان آینده سازان جامعه هستند و باید در مکانی امن به علم و دانش بپردازند.
* خیران به کمک مدارس غیراستاندارد بشتابند
وی اظهار کرد: خیران مدرسه ساز بی شک جزء بی ریاترین و بهترین انسان ها هستند و آن ها بر روی انسانیت خویش سرمایه گذاری کردند و با مدرسه سازی خدمت بزرگی به خصوص در مناطق محروم انجام می دهند.
به گزارش خبرنگار تفتان ما؛ علی ای حال باید همچنان منتظر بمانیم و ببینیم تا چه زمانی مسئولان امر آستین همت را بالا خواهند زد تا دانش آموزان محروم سیستان و بلوچستان در حسرت کیف و کفش های رنگارنگ نمانند و رنگ و بوی عشق معلم و محبت شامل آن ها شود و روح زندگی در مدارس آنها نیز به جریان بیافتد و دیگر مدارس حداقل از لحاظ نداشتن وسایل پذیرایی از مهمانان خود، حجالت زده نشوند.
 

انتهای پیام/3028
 
https://www.asrehamoon.ir/vdchq6nw.23nvkdftt2.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما