تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۶
شلغم محصولی با ارزش اما کمتر شناخته شده است و این میوه مقوی در درمان سرماخوردگی و سرفه های خشک معجزه گر است و از طبیعی ترین آنتی بیوتیک های گیاهی به شمار می رود و به دلیل داشتن املاح کلسیم و منیزیم موجود در آن از ابتلا به بیماری های خطرناکی مانند سرطان نیز جلوگیری می کند.
به گزارش عصرهامون،به نقل از تفتان ما، زمستان که می رسد سرما خوردگی و دردسرهای ناشی از آن هم از راه می رسد و بساطش را پهن می کند و خیلی ها را مبتلا به سرماخوردگی می کند و عطسه، سرفه و آبریزش بینی گاهی اوقات آنچنان کلافه و سردرگم می کند که حاضر هستیم هر نسخه ای را که اطرافیان برایمان بپیچند مصرف کنیم تا زودتر از این بیماری ساده ولی کلافه کننده بهبود پیدا کنیم.
اما شلغم راه حل درمان سرماخوردگی است و به سبب داشتن یک آنتی بیوتیک طبیعی برای درمان این بیماری نقش مهمی دارد و در این فصل روی اجاق هر خانه ای ان را مشاهده می کنیم و در حقیقت این محصول با ارزش را می توان متخصص سرماخوردگی نامید و این میوه سرشار از ویتامین های مفید و طبیعی جهت بهبود بیماری های باکتریایی است و این میوه در هوای سرد بسیار خوب رشد می کند و در کتب طب سنتی نیز به مصرف آن بسیار توصیه شده است.
علی ای حال این روزها بازار فروش آن در فصل سرد زمستان بسیار داغ است و این میوه مقوی و مغذی به دلیل داشتن املاح کلسیم و منزیم سبب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناکی همچون سرطان نیز می شود و حتی برگ های شلغم نیز خوراکی هستند و بعنوان برگ شلغم(شلغم سبزی یا سبزی شلغم) خورده می شوند.
 

 
* شلغم؛ در درمان سرماخوردگی بسیار موثر است
ذکریا محمدزهی دوربان یکی از شهروندان خاشی در حاشیه خرید شلغم از یکی از مغازه های این شهرستان در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: شلغم همیشه در فصل زمستان در لیست خرید ما قرار داد و در درمان سرماخوردگی بسیار موثر است.
 

 
وی با بیان اینکه یکی از اعضای خانواده سرماخورده است، تصریح کرد: شلغم را جهت افزودن به سوپ و یا بخور جهت درمان سرماخوردگی استفاده می کنیم که بخور و استشمام بوی این میوه با ارزش باعث درمان بیماری سرماخوردگی می شود و همیشه از قدیم بزرگان ما به مصرف شلغم توصیه می کردند.
* شلغم در شهرستان خاش از زمان های بسیار دور کشت می شود
شهنوازی کشاورز نمونه خاشی که قریب به 25 سال است مشغول کشت شلغم است، به خبرنگار ما گفت: شلغم در شهرستان خاش از زمان های بسیار دور کشت می شود و هرساله نیز به جهت استقبال مردم سطح آن را افزایش می دهیم.
 

 
وی با بیان اینکه الحمدالله از فروش شلغم و هویج راضی هستم، تصریح کرد: شلغم و هویج شهرستان خاش در استان معروف و زبانزد است و به جهت خوشمزگی و شیرینی همیشه طرفدار دارد و نه خیلی بزرگ است و نه خیلی کوچک است.
* شلغم و هویج دارای در درمان شب کوری بسیار موثر هستند
کارشناس تغذیه اداره غذا و دارو شهرستان خاش نیز در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما  با بیان اینکه شلغم گیاهی از خانواده شب بو است، اظهار کرد: برگ این محصول دارای ارزش غذایی بسیاری است و در هوای معتدل می روید.
سهراب بداخشان تصریح کرد: این گیاه سرشار از آنتی بیوتیک های طبیعی و ویتامین های E، A و C و انسولین طبیعی است و سبب محکم شدن اسکلت می شود و فسفر آن نیز مغز و اعصاب را تقویت می کند.
وی با بیان اینکه اکثر مردم از خواص ارزشمند شلغم بی اطلاع هستند، گفت: شلغم درمان کننده شب کوری و کم خونی، اشتهاآور، تسکین دهنده سرفه، تنظیم کننده ترشحات غدد تروئید و ضد سرطان است و همچنین در درمان تشنج و گواتر و نفخ معده بسیار موثر است.
بداخشان ادامه داد: ضدویروس، درمان مشکلات چشمی، ضدتب، ضدگلودرد، خاصیت میکروب کشی، شستشوی مجاری ادارا، دفع سنگ کلیه، خلط آوری و افزایش مقاومت بدن نیز از سایر مزایایی شلغم است و در فصل زمستان افراد را برای همه سال در مقابل بسیاری از بیماری ها بیمه می کند.
 

 
وی با بیان اینکه شلغم خوب و ارگانیک باید پوست خارجی روشن و شفافی داشته باشد، خاطرنشان کرد: شلغم خواص بسیاری دارد که می توان آن را برای هر درد بی درمانی تجویز کرد.
بداخشان افزود: افرادی که مشکل دفع سنگ کلیه دارند می توانند محتویات داخل انتهای شلغم را با عسل مخلوط کنند و بعد از گذشت زمان شیره سفیدی حاصل ازآن را برای دفع سنگ کلیه و شستتشوی مجاری استفاده کنند.
وی با بیان اینکه افرادی که گلودرد دارند آب پخته شلغم را قرقره کنند، گفت: همچنین خوردن آب شلغم درمان کننده جوش صورت و پوست است و زنان حامله باید در دوران بارداری شلغم بخورند تا کودکشان زودتر رشد کند و حرف بزند و راه برود و در برابر بسیاری از بیماری ها مقاوم شود.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه بهتر است شلغم را با مصلح اویشن یا زیره مصرف کنیم، تصریح کرد: مصرف شلغم پخته بهترین صبحانه است به طوری که بدن را تمیز و مواد سمی را از بدن خارج می‌کند.
وی بیان کرد: مردم می توانند شلغم را به صورت بخار پز مصرف کنند زیرا کمترین آسیب به مواد مغذی آن وارد می شود و یا می توانند به صورت سوپ و آش نیز مصرف کنند.
بداخشان با بیان اینکه در هنگام سرماخوردگی بخور شلغم در رفع گرفتگی های مجاری تنفسی بسیار تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: باید از طریق حرارت و نیز استشمام بو و عطر شلغم، با بیماری سرماخوردگی مبارزه کرد.
 

 
وی همچنین در خصوص خواص هویج، اذعان کرد: محصول باارزش هویج منبع غنی تباکارتن، پکتین و فیبر است که جهت آفتاب سوختگی بسیار تاثیرگذار است.
بداخشان اظهار کرد: هویج در درمان اسهال و پیشگیری از یبوست نقش بسزایی دارد و به واسطه مواد ارزشمندی که دارد از شب کوری و پیری زودرس جلوگیری می کند.
* برداشت شلغم و هویج فرنگی از سطح 400 هکتار از اراضی شهرستان خاش
مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاش در حاشیه برداشت شلغم از اراضی این شهرستان در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما  اظهار کرد: کار برداشت محصولات پرارزش شلغم و هویج فرنگی از سطح 400 هکتار از اراضی شهرستان خاش آغاز شده و تا پایان اسفندماه(فصل زمستان) ادامه دارد.
امان الله طوقی با بیان اینکه کاشت شلغم از شهریور ماه آغاز می شود، تصریح کرد: 360 هکتار مربوط به شلغم و 40 هکتار هویج است و  پیش بینی می شود امسال بیش از 10 هزار تن شلغم و 3 هزار تن هویج از مزارع این شهرستان برداشت و به بازار مصرف خاش و سایر شهرهای استان عرضه شود.
وی بیان کرد: شلغم و هویجی از محصولاتی هستند که پس از یخبندان زمین و آبیاری با اولین آب سرد برداشت می شوند و از کیفیت و شیرینی بسیار خوبی برخوردار هستند.
طوقی خاطرنشان کرد: شهرستان خاش به جهت برخورداری از آب و هوایی مناسب رتبه نخست کمی و کیفی تولید این محصول را در سطح استان به خود اختصاص داده است.
 

 
وی با بیان اینکه تقریباً متوسط عملکرد تولید شلغم نیز ۲۰ تن در هر هکتار است، گفت: شهرستان خاش یکی از قطب های تولید این محصول در استان است و از قدیم الایام کشت شلغم در این شهرستان رواج داشته و برداشت این محصول به صورت تدریجی و روزانه است.
طوقی ادامه داد: شهرستان خاش از شهرهای عمده کشت شلغم در استان سیستان و بلوچستان است و در سایر نقاط استان نیز به صورت پراکنده این محصول کشت می شود.
وی با بیان اینکه میزان تولید محصولات شلغم و هویج نسبت به سال گذشته 12 درصد افزایش داشته است، افزود: در مراحل کاشت، داشت و برداشت شلغم و هویج برای بیش از 600 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد می شود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاش بیان کرد: بازار مناسب، افزایش تقاضا، قیمت فروش و کیفیت محصول از مهمترین علل افزایش سطح شلغم در خاش است.
طوقی گفت: شلغم و هویج و سایر سبزیجات غده ای و برگی از محصولات ارگانیک است و در مزارع از کودهای بیولوژیک و عالی استفاده می شود و از هیچگونه سمی در این مزارع استفاده نمی شود.
 

 
وی تصریح کرد: برداشت چغندرلبویی نیز همزمان با برداشت شلغم و هویج آغاز شده و کشاورزان این شهرستان به دلیل اقلیم سرد و کوهستانی و خواص مناسب دارویی مزارع خود را به کاشت محصول شلغم اختصاص داده اند.
طوقی خاطرنشان کرد: سطح زیرکشت شلغم هرسال در حال گسترش است و در اکثر روستاهای بخش نوک آباد و مرکزی خاش از جمله اسماعیل آباد، اکبرآباد، عباس آباد، پشتکوه و مناطق حاشیه تفتان این محصول مقوی و مغذی کشت می شود.
وی با بیان اینکه در راستای حمایت از کشاورزان و گسترش کشت این محصول مقداری بذر اصلاح شده و کودهای ریز مغذی توسط جهادکشاورزی خاش بین کشاورزان توزیع شده است، اذعان کرد: این محصول مقوی در چندسال اخیر بین مردم طرفدار بسیاری پیدا کرده است و کشاورزان نیز از راه فروش این محصول پرارزش سود بسیار خوبی عاید آن ها می شود.
طوقی با بیان اینکه شهرستان خاش رنگین کمان کشاورزی استان است، اظهار کرد: این شهرستان دارای بیش از 40 هکتار محصولات زراعی است که انواع محصولات آن شامل؛ ذرت، سبزی و صیفی، پنبه، گندم، جو و حتی زعفران به دلیل شرایط آب و هوایی مساعد فراهم است.
انتهای پیام/3028
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjaoeh.uqeymzsffu.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما