تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۹
از جمله مشکلات روستاهای سیستان می توان به عدم ساختار زیربنایی اشاره کرد، امکاناتی که دست کم بسیاری از دانش آموزان را از مدارس به دور ساخته است و افراد میانسال را از امکانات بهداشتی محروم ساخته است.
به گزارش عصر هامون؛ به  نقل از  ندای هیرمند؛ بیش از یازده درصد مساحت کل کشور متعلق به استان سیستان و بلوچستان است که در این بین 9285 روستا در کل این استان پهناور وجود دارند؛ سهم  منطقه سیستان هزار روستا می باشد که بیش از 300 روستا از این آمار در معرض شن های روان قرار دارند.
از جمله مشکلات منطقه سیستان عدم اشتغال جوانان است که این امر  باعث مهاجرت بسیاری از جوانان به شهرهای دیگر استان های دور از جمله شمال کشور،مشهد و برخی از شهرهای کرمان جهت کارگری و کار در کارخانه های شده است.
مثلا می توان گفت در همه روستاها ی شهرستان هیرمند جمعیت خانوارها به عدد نصف رسیده است و بسیاری از آنها به خصوص در شمال شهرستان هیرمند، دست به  مهاجرت زده اند و افرادی که به اجبار ماندگار شده اند تمایلی به ماندن ندارند.
 پدیده مهاجرت از سال ها پیش در سیستان آغاز شد، دسته ای از سیستانیان در همان ابتدای سال های خشکسالی به شمال کشور مهاجرت کردند و آن دسته از سیستانیان که تا به امروز ماندگار شده اند به اجبار فرزندان خود را برای کار و امرار معاش به شهرهای دیگر می فرستند.
طوفان و ریزگردها فاجعه ای در سیستان به شمار می رود که بسیاری از مردم را در منازل مبحوس کرده است، درآمد ناکافی به دلیل خشکسالی و همچنین از بین رفتن پوشش گیاهی برای تغذیه دام و راکت ماندن فعالیت های کشاورزی از جمله مشکلات دیگر شمال استان است.

پس ار وقوع خشکسالی از سال 1377 در سیستان ، پدیده ای بنام ریزگرد در منطقه سیستان به وجود آمد که بسیاری از روستا ها را غیر قابل سکونت کرد، سرعت این بادها گاهاً به بیش از 100 کیلومتر بر ساعت می رسد و باعث شعاع دید حداکثر یک متر می شودهنگام وزش این طوفان های سهمگین ، شنهای روان که 24 برابر استاندار جهانی می باشد حتی از شکافهای ریز دیوارها وارد منازل شده و این مساله باعث افزایش غیرقابل باور بیماری های تنفسی مانند آسم و سل شده است ، به گونه ای که در حال حاضر شهرستان زابل و خصوصا مناطق شمالی آن از لحاظ آمار بیماران سل در رده اول کشور قرار گرفته است .
از جمله مشکلات دیگر روستاهای سیستان می توان به عدم ساختار زیربنایی اشاره کرد، امکاناتی که دست کم بسیاری از دانش آموزان را از مدارس به دور ساخته است و افراد میانسال بسیاری را از امکانات بهداشتی محروم ساخته است.
فاقدین بی شناسنامه در روستاهای سیستان کم نیستند، افرادی که یا از گذشته به دلیل سهولت در اخذ و دریافت شناسنامه کوتاهی کرده اند و یا ازدواج هایی که با اتباع افغانی فرزندان بسیاری را بدون شناسنامه به جای گذاشته است.

وظیفه هر دستگاه شفاف شود
عبدالرضا رحمانی فضلی  با اشاره به مشکل وقوع طوفان و ریزگردها در منطقه سیستان اظهار داشت: باید یک‌ سند راهبردی در حوزه محیط زیست و ریزگردها برای استان سیستان و بلوچستان تدوین شود تا وظایف هر دستگاه در این زمینه مشخص و شفاف باشد.
وزیر کشور گفت: در خصوص مهار ریزگردهای منطقه سیستان دولت و نظام تلاش دارد در زمینه حق‌آبه منطقه سیستان با کشورهای همسایه به نتیجه برسد و در داخل کشور نیز مدیریت دقیق آب، مالچ‌پاشی در کانون‌های تولید ریزگرد و تغییر الگوی کشت باید به طور جدی و با برنامه‌ریزی دنبال شود تا اثرات ناشی از این بحران به حداقل برسد.
وی افزود: با برنامه‌ریزی و مدیریت دقیق و اجرای طرح آبیاری در دشت سیستان، جلوی بخش اعظمی از ریزگردها گرفته می‌شود.
گرچه سخنان شیرین و امیدوار کننده ای از دولت تدبیر و امید در بهبود حال مردم سیستان در این چهار سال شنیده شده اما آنچه مشخص است عدم عملکرد مثبت دولت در استان سیستان و بلوچستان بوده که بلاتکلیفی بسیاری از مردم را به دنبال داشته است.

 
انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcgxq9y.ak9qt4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما