ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> روزنه امید مردم سیستان هم بسته شدگذرگاه های مرزی در انتظار تمدید دولتی ها | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۰۰
منطقه سیستان دارای سه گذر مرزی است که پس از بازگشایی و تبادل کالا در طی سه ماه دوباره توسط دولت تمدید می شود که پس از گذشت این دوره گذر های مرزی سیستان بسته مانده است و دولت هیچ اقدامی به بازگشایی آنان نکرده است.
به گزارش عصر هامون؛ به نقل از ندای هیرمند؛ بازارچه های مرزی در استان سیستان و بلوچستان را می توان اندک روزنه ای برای تجارت اقلام سبک و سنگین برشمرد که توسط عده ای از تجار در این بازارچه ها انجام می شود.
گذر های مرزی با تجارتی کوله بری برای افراد بازگشایی شده است که اکثراً در آنها برخی از تجار و بازرگانان اقلامی همانند برنج، گردو و... را وارد کشور می کنند تا به صادرات آنها به شهرهای دیگر استان درآمد زایی ایجاد کرده باشند.
عمدتاً در گذر های مرزی مردم عادی نقش کوله بر را برای تجار ایفا می کنند، مثلا کجابه جایی کیسه های برنج و گردو بر عهده ی این مردم است که با وسایل دستی همانند گاری به جابه جایی این اقلام می پردازند.
منطقه سیستان دارای سه گذر مرزی است که پس از بازگشایی و تبادل کالا در طی سه ماه دوباره توسط دولت تمدید می شود که پس از گذشت این دوره گذر های مرزی سیستان بسته مانده است و دولت هیچ اقدامی به بازگشایی آنان نکرده است.
گذر های مرزی اشتغال موقتی را در برخی از روستاهای همجوار خود به وجود آورده بود که این اشتغال می توانست جایگزین موقتی برای بیکاری جوانان و همچنین عدم کشاورزی در منطقه سیستان باشد، گر چه در گذر های مرزی تجارت کوله باری انجام نمی شود اما توانسته بود تعدادی از افراد را  برای استفاده از کوله بر سر کار آورد.
بازارچه مرزی میلک یکی از بازارچه های مهم استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود که در آن روزانه بسیاری از ترانزیت های ترکی ،ایرانی،افغانی و پاکساتی تردد می کنند و دروازه تجارت بزرگی را برای تجارت بازرگانان فراهم کرده است.

در این بازارچه مردم عادی نیز سهم خاصی ایفا نمی کنند و تنها این ترانزیت ها هستند که برای تجارت کلا اقدام به تردد از این بازارچه می کنند، گذر های مرزی نیز نمونه کوچک تری از این بازارچه هستند و برای تجارت های کوچک راه اندازی شده اند.
اردشیر ارباب زهی بخشدار بخش قرقری شهرستان هیرمند در این خصوص می گوید: بازارچه تخت عدالت بخش قرقری شهرستان هیرمند نیز در این دوره تا کنون بازگشایی نشده است و در انتظار تمدید یک دوره سه ماهه قرار دارد.
وی افزود: گذر های مرزی یکی از دروازه های توسعه برای تجارت های کوچک به شمار می روند و وجود این بازارچه ها در سیستان می تواند بسیاری از مشکلاتی که مردم با آن دچار هستند را بهبود بخشد.
حجت الاسلام گزمه امام جمعه شهرستان هیرمند اما در این خصوص می گوید: بازارچه های مرزی هر سه ماه بازگشایی می شود و دوباره تمدید می شود اما این دوره به دلیل قاچاق جنس و کالا بازارچه ها بازگشایی نشدند؛ این موضوع شایسته مسئولین نیست که اینگونه به فکر مردم نباشند.
امام جمعه هیرمند ابراز داشت: بازارچه های مرزی روزنه امیدی برای مردم است که مسئولین آن را نیز بسته نگه داشته اند؛ مسئولین زورشان را به مردم نرسانند و به فکر آنها باشند.
وی خاطرنشان می کند: گذر های مرزی برای معیشت مردم راه اندازی شده است، اما قاچاق کالا در آنها کار پسندیده ای نیست، رهبر انقلاب اسلامی نیز در این خصوص فرموده اند که آن کوله بر سیستانی و یا بلوچستانی که به آن طرف مرز می رود و کوله ای حمل می کند اشکالی ندارد.
با این حال گذر های مرزی توانسته بود که بخشی از مشکلات برخی از روستائیان را بهبود بخشد و یا دست کم مرحمی برای درهای بیست ساله آنها باشد که اکنون توسط دولت تمدید آنها به تعویق افتاده و صدها کوله بر را سرگردان ساخته است.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdceww8o.jh8zzi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما