تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۶
مدیر جهادکشاورزی شهرستان خاش گفت: این شهرستان، رتبه نخست محصولات گلخانه ای را از نظر کیفیت و کمیت در استان سیستان و بلوچستان دارد و این محصولات را علاوه بر بازار استان، به کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه خلیج فارس صادر می کند.
به گزارش عصرهامون، امان الله طوقی در گفت و گو با تفتان ما  اظهار کرد: شهرستان خاش تعداد یک هزار و 110 واحد گلخانه ای دارد و لذا رتبه نخست گلخانه را در استان سیستان و بلوچستان دارا است.
وی تصریح کرد: به دلیل استقبال بی نظیر کشاورزان از گلخانه های این شهرستان به دلیل آب و هوا و شرایط اقلیمی مناسب، از چندسال قبل تعدادی واحد گلخانه در منطقه پشتکوه این شهرستان احداث شد که به دلیل صرفه اقتصادی و اشتغالزایی بسیار خوب، جوانان زیادی از این گلخانه ها استقبال کردند.
طوقی خاطرنشان کرد: مراحل آفتا‌ب‌دهی گلخانه‌های این شهرستان از اواسط تیرماه به مدت تقریباً بیش از 45 تا 60 روز طول می‌کشد و کار کاشت خیار در نیمه مهرماه و نشاء گوجه فرنگی نیز در مرداد ماه انجام می شود که برداشت محصول خیار و گوجه فرنگی از اواخر آبان ماه آغاز و به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب تا خردادماه سال آینده نیز ادامه دارد.
وی گفت: در روش کشت نشاء علاوه بر اینکه آبیاری گلخانه ای 7 تا 8 نوبت کمتر انجام می شود و آب و هوایی این شهرستان بسیار مناسب است، از اینرو محصول گوجه فرنگی 2 ماه زودتر به بازار عرضه می شود.
طوقی با بیان اینکه70 هکتار از اراضی زراعی شهرستان خاش به کشت محصولات گلخانه ای اختصاص یافته است، تصریح کرد: پیش بینی می شود بیش از 18 هزار تن گوجه فرنگی و خیار از گلخانه های این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شهرستان و استان و حتی کشورهای همسایه پاکستان، افغانستان و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس شود.
وی بیان کرد: مناسبترین تراکم برای کشت محصول خیار گلخانه ای 2.5 تا 3.5 بوته در هر مترمربع و برای محصول گوجه فرنگی 2 تا 2.5 بوته در هر مترمربع و ارقام کشت شده گوجه فرنگی در شهرستان خاش فالکاتو و دوریگو و ارقام محصول خیار زحل، شاپنی، هلندی و رویال است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش با بیان اینکه کاشت و برداشت محصولات گلخانه ای خیار و گوجه فرنگی در 2 مرحله پاییزه و بهاره انجام می شود، گفت: سال گذشته 600 اصله نهال برای کشت از شهرستان های یزد و اصفهان به این شهرستان منتقل شد که توانست سطح کاشت محصولات گلخانه ای را افزایش دهد.
طوقی خطاب به گلخانه داران، افزود: گلخانه داران باید جهت جلوگیری از خسارات ناشی از سرما و یخبندان به محصولات گلخانه ای، در مصرف سوخت مدیریت داشته باشند و نسبت به بیمه محصولات گلخانه ای خود اقدام کنند.
وی اذعان کرد: هر سالن گلخانه در این شهرستان برای تقریباً 2 نفر و در مجموع برای 2 هزار و 220 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده و به طور متوسط 16 میلیارد ریال در آمد نصیب گلخانه داران می شود.
طوقی اظهار کرد: بیش از یکصد فارغ التحصیل بیکار رشته کشاورزی عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی نیز با عقد قرار دادی با معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان نیز نظارت فنی بر مراحل آفتاب‌دهی و دوره‌های آموزشی در زمینه تغذیه محصولات گل‌خانه‌ای را نیز بر عهده دارند.
انتهای پیام/ 3028
https://www.asrehamoon.ir/vdciwpa3.t1azz2bcct.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما