تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۴۱
در نشست شرکت میراث کهن جنوب شرق و موسسه فرهنگی صنعتی کرمان از سفال کلپورگان به عنوان پیشانی صنایع دستی کشور یاد شد.
به گزارش عصر هامون، به نقل از شستون، سفر دوروزه فرهنگی مجموعه میراث کهن، بزرگترین دپارتمان تخصصی سفال کلپورگان و صنایع دستی جنوب شرق کشور  به استان کرمان و میزبانی  نظری مدیر مؤسسه فرهنگی صنعتی کرمان و از فعالان فرهنگی و خیرین  استان کرمان که  منجر به بازگشایی دروازه فرهنگ سه استان سیستان و بلوچستان،کرمان  و هرمزگان شد.
 
 با توجه به همجواری سیستان ‌و ‌بلوچستان با استان کرمان و هرمزگان  و همچنین وجود تشابهات فرهنگی که  نشان از پیوند‌های ناگسستنی تاریخی دارد بنا شد دریچه جدیدی بر روی هنرمندان و صنعتگران سه استان گشوده شود.
 
 نظری ضمن ابراز خوشحالی و استقبال از این  نشست  اظهار داشت: صنایع دستی شهرکرمان همانند سوغاتی های آن تنوع بسیاری دارد که‌ مورد توجه تمامی سلایق است.
وی با بیان اینکه  صنایع دستی کرمان مس، پته دوزی، قالی بافی، مشبک چوب، عریض بافی هستند، ادامه داد: بعضی از این صنایع دستی مانند قالی بافی در کارگاه ها و گروهی دیگر مانند شال بافی، عریض بافی و پته دوزی به صورت خانگی و توسط زنان و دختران کرمانی تولید می شوند که در این بین به دو هنر نامی و و برند دار این استان اشاره کرد.
مدیر موسسه فرهنگی صنعتی کرمان 
پته دوزی را نوعی سوزن دوزی ايرانی دانست كه از دوخت ريسهای پشمی رنگين بر روی شال زمينه يا شال در طرحهای زيبايی چون بوته، سرو و ترنج پديد می آيد و منظره ای بديع از گل و بوته های رنگين را كه حاصل تلاش دختران و زنان زحمتكش كرمانی است جلوه گر می كند.
 
 
 
نظری با اشاره به اینکه يكي از نمونه های بسيار زيبای پته كه دوخت بسياربديع و بی نظيری دارد، روپوش مقبره شاه نعمت الله ولی است، خاطر نشان کرد:  تاريخ دوخت اين پته به سال 1285 باز می گردد که اين كار نتيجه دو سال كار مداوم 16 زن پته دوز كرمانی بر پارچه ای به طول 355 سانتی متر و عرض 210 سانتی متر است.
 
وی افزود:  قالی كرمان از قديم و الایام زيباترين و نفيس ترين قالی ايران و دنيا به شمار می رفته كه در سالهای اخير تا حد زيادی از اهميت آن كاسته شده است.
مدیر موسسه فرهنگی صنعتی کرمان تصریح کرد: كرمان پشم بسيار مرغوبی برای قالی بافی دارد که نوع آن شبيه پشم خراسان و از پشم كرمانشاه قدری سبك تر و ظريف تر است.
نظری با تأکید بر اینکه شهرت قالی كرمان بيش از هر چيز به دليل درآميزی رنگ و طرح آن است، بیان داشت:  در تمايز وتشخيص قالی دو عامل طرح و رنگ بسيار اهمیت دارد به طوریکه طرح و رنگ قالی كرمان يكی از نفيس ترين، زيباترين و خوش سبك ترين بافته های جهان به شمار می آيد.
 
همچنین  مهدی دهواری  (سترام)  نماینده شرکت میراث کهن ضمن تشکر از دعوت آن مجموعه با هدف توسعه صنایع دستی و جلوگیری از محصور ماندن صنایع دستی تولید شده توسط دست هنرمندان بیان داشت:
صنایع دستی از کهن ترین آثار برجای مانده ازنیاکان ماست که ریشه در تاریخ، فرهنگ و تمدن جامعه دارد که‌ با توجه به اینکه صنایع دستی از تنوع رنگ و شکل برخوردار است و تمامی مواد اولیه و ابزار کار آن در داخل کشور و استان به وفور موجود است.
وی در تکمیل متن فوق ادامه داد:  از لحاظ اقتصادی، اشتغال و فرهنگی نقش به سزایی را در جامعه ایفا می کند که بیش از هر فعالیت اقتصادی دیگری زمینه توسعه و پیشرفت دراین صنعت وجود دارد و سه استان سیستان و بلوچستان،کرمان و هرمزگان می توانند به عنوان یک برند ملی و  کانون صنایع دستی تمامی خلاهای صنایع دستی در حوزه تولید و بازرگانی را پر کنند.
نماینده شرکت میراث کهن اظهار داشت: کشور ما باوجود پیشینه و قدمت تاریخی و فرهنگی بسیار همواره مهد پرورش هنر و زیبایی بوده که تجلی آن در طول سالیان دراز در قالب صنایع دستی هنری و سنتی ارزشمند به یادگار مانده است، هرچند این پیشینه فرهنگی و هنری در تمام استان های کشور در قالب صنایع دستی به‌جای مانده به آسانی قابل مشاهده است، اما در میان استان ها صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان ،کرمان و هرمزگان  بسیار زبانزد و شاخص است.
 
دهواری خاطر نشان کرد: مردم این سه  دیار که به صبوری و پایداری و تحمل مشکلات و سختی ها شهره اند، باوجود محرومیت های فراوان همواره اوج هنر و ذوق و سلیقه خود را در قالب صنایع دستی بدیع و کم نظیر به نمایش گذاشته اند.
وی اضافه کرد: سفال کلپورگان که به عنوان پیشانی صنایع دستی کشور و اولین موزه زنده کشور و دومین موزه زنده دنیا است،  از  طریق  یک طرح و برنامه منسجم و ایجاد تغییراتی اندک با طراحی یک بیزینس پلن و استراتژی قدرتمند  میتوانیم جایگزین در آمدهای نفتی شود.
 
در پایان  نظری ضمن اعلام آمادگی کامل جهت اجرای این طرح عظیم بیان داشت:  کلیه منابع موجود؛ شامل ساختمانی با 900متر زیر بنا در قالب 8واحد تجاری به عنوان فروشگاههای صنایع دستی، فضای کارگاهی با متراژ 200متر، یک باب فضای تجاری به عنوان ویترین هنرهای صنایع دستی جنوب شرق و هر گونه امکانات لازم را در اختیار داریم و بنا شد بازآفرینان میراث کهن مجری این طرح باشند.
 
 
انتهای پیام/1319
https://www.asrehamoon.ir/vdchmwnw.23nzkdftt2.html
منبع : شستون
نام شما
آدرس ايميل شما