ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> موسیقی سنتی بخش جدا ناپذیر شهرستان سراواننواهای بومی در آستانه فراموشی | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۴
کارشناس مسئول موزه محلی شهرستان سراوان موسیقی سنتی را بخش جدا ناپذیر این شهرستان دانست و گفت: با توجه به گسترش سبک های موسیقی اروپایی و شیطان پرستی، نواهای بومی در آستانه فراموشی قرار گرفتند.
به گزارش عصر هامون، محمد عظیم بارک زایی مسئول موزه شهرستان سراوان و محقق در حوزه فرهنگ و رسوم منطقه در گفت و گو با شستون اذعان داشت: موسیقی بخش جداناپذیر از زندگی مردمان این خطه است که‌ از تولد تا مرگ و از اندوه تا شادی سرود، رباب، تنبوهه، سرنا، دهول، دونلی نوازنده شستونی جزو آلات موسیقی شهرستان محسوب می شود.
وی افزود: لادو (شعر های محلی) و شبتاکی (نوعی لالایی) در شهرستان رایج است که‌ از سرودن شبتاکی از دیرباز در نیمه شب برای راحت خوابیدن زن حامله مرسوم بوده است.
کارشناس موزه محلی شهرستان سراوان خاطر نشان کرد: در میان مردم کوه بیرک، کوه سفید و کوه سیاهان زهیر و لیکو رایج است که‌ این نوع آلات موسیقی در هر نقطه از بلوچستان متفاوت است.
 
بارک زایی ادامه داد: موسیقی دل پرسوز اندوه ناک دختران سوزن دوز را به تکاپو در می آورد تا نقش آفرینی کنند ، برخی از بانوان هنگام سوزن دوزی سروده هایی را به دلیل کار بهتر زمزمه می کنند.
وی با بیان اینکه سراوانی ها توانسته آند فرهنگ کهن خود را در موسیقی حفظ کنند، گفت: " به راه بادیه مردن به از نشستن باطل       که گر مراد نیابیم به قدر وسع بکوشیم"
کارشناس مسیول حوزه محلی شهرستان سراوان اظهار داشت: متأسفانه دلیل گسترش شبکه های ماهواره ای و ترویج سبک های موسیقی اروپایی و شیطان پرستی، موسیقی های سنتی کمرنگ و در آستانه فراموشی قرار گرفتند و‌ باید موسیقی بومی که دارای ارزش و جایگاه است و نشان دهنده هویت و تمدن یک ملت است، را ترویج دهیم.
 
بارک‌زایی با توجه به هجوم سبک های جدید موسیقی در شبکه های ماهواره ای تصریح کرد: باید سنت های فراموش شده توسط میراث فرهنگی و فرهنگ ارشاد احیا شود چرا که احیای سنت و آداب و رسوم از ارکان اصلی میراث فرهنگی در بحث مردم شناسی است.
وی در پایان اسامی افراد صاحب نام در نوازندگی و خوانندگی موسیقی های محلی و بومی منطقه سراوان را به شرح زیر بیان کرد: 
 
*درویش عبد الرئوف صاحب زاده( نوازنده رباب) ساکن روستای دهک نوازنده رباب 
* درویش محمد جان صاحب زاده، نوازنده پنج کار
 *موسی زنگ شاهی، در سال ۱۳۰۴ در روستای جالق سراوان به دنیا آمده است و از ین ۱۲سالگی و نواختن سرود سه تار و رباب، آغاز کرد و غریب به ۵۵ سال در موسیقی فعالیت داشت.
*فیض محمد ریگی متولد ۱۳۲۷ ه_ش در روستای گشت سراوان است که‌ از هشت سالگی به امر خوانندگی  و نوازندگی پرداخته است و نواختن ساز های سه تار، سرود، دهل و تنبک را نزد پهلوان بلند زنگشاهی آغاز کرد.
 
 
 
انتهای پیام https://www.asrehamoon.ir/vdcdnx0n.yt0xx6a22y.html
منبع : شستون
نام شما
آدرس ايميل شما