کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

«قلعه کنت» سمبل میراث کهن با قدمت ۷۰۰ ساله/ واگذاری قلعه کنت به بخش خصوصی در سایه عدم تامین اعتبار

شستون , 10 خرداد 1396 ساعت 11:29

قلعه کنت که نام آن برگرفته از اسم یک روستا می باشد، متعلق به دوره افشاریه است که روی صخره ای بلند و به مرور زمان توسط حاکمان مختلف در سه طبقه ساخته شده است. س


به گزارش عصر هامون، به نقل از شستون، دهستان کنت با قدمتی حدود 700 سال در فاصله ۱۵ کیلومتری بخش هیدوچ، ۴۵ کیلومتری شهرسوران و 95 کیلومتری سراوان قرار دارد.

رودخانه دهستان از همان ابتدا که به منطقه مسکونی نزدیک می شویم به دو شاخه تبدیل می شود که اطراف آن را در بر می گیرد و در انتها به ماشکید که رودخانه اصلی شهرستان می باشد سرازیر می شود.
این رودخانه در موسم باران های فصلی چشم انداز زیبایی را بوجود می آورد ودهستان را به جزیره ای شبیه می سازد که تمام اطراف آن را آب فراگرفته است. 
دهستان کنت دارای اماکن تاریخی بسیاری از جمله قلعه قدیمی کنت، قلعه ی آرزک، گنبد شرف الدین وچشمه آب شیرین می باشد.
قلعه کنت که نام آن برگرفته از نام روستا می باشد، متعلق به دوره افشاریه است که روی صخره ای بلند در سه طبقه ساخته شده و نیاز به پی سازی را از بین برده است که درب ورودی قلعه در قسمت جنوبی و حدود ۱۳متر از سطح زمین فاصله دارد.
 
این قلعه توسط مردم عادی و به مرور زمان توسط حاکمان مختلف در سه طبقه ساخته شده که طبقه ی اول مخصوص غلامان، کنیزان، اسطبل اسب و نگاه داری گاو و گوسفندهای حاکم و طبقه ی دوم و سوم نیز حاکمان و اقوام آنان زندگی می کردند.
قدمت قلعه ی کنت به 4 تا 5 قرن میرسد و مواد مصالح به کار رفته در دیوارهای آن خشت وگل خام وسقف آن از شاخ وبرگ وتنه درختان خرما می باشد.
دستور ساخت قلعه را سردار شهسوار که در آن زمان از قدرت زیادی برخوردار بود صادر وبعد از آن که اتاق های پایین قلعه تمام شد برای سکونت و حکمرانی به آنجا رفت.
سپس پسرش میر للَّ به سرداری رسید و تصمیم گرفت بر بنای ابتدایی قلعه بیفزاید و اتاقهای ضلع جنوبی را بنا کرد .
یوسف خان، سردار سیب، به قلعه ی کنت حمله کرد و سردار نور محمد نوه شهسوار را از قلعه بیرون و خود را سردار قلعه خواند.
سردار یوسف خان به کمک مردم به تجدید و بازسازی قلعه پرداخت و دومین طبقه را بنا کرد که در قسمت شمال شرق قرار دارد.
بعد از مرگ  یوسف خان سردار ،غلام رسول خان روی کار آمد و وخود را حاکم قلعه خواند و سرداری خود را به حاکمی تغییر داد وبا کمک گرفتن از بنّایان معروف وماهری طبقه بالای قلعه را بنا و افراد نزدیک حاکم  نیزخانه های خود را دور قلعه ساختند ودر آنها سکونت یافتند.
دوران زندگی احمد خان نوه ی یوسف خان مصادف بود با پیروزی انقلاب اسلامی وسلسله حاکمی جای خود را به حکومت مردمی داد.
 فرزندان احمد خان پس از وی به زندگی داخل روستا و بین مردم بسنده کردند و قلعه رها شد و در اثرعوامل طبیعی دچار تخریب جدی شد.
عبدالسلام محمدی رئیس میراث فرهنگی شهرستان سیب و سوران به خبرنگار شستون گفت: قلعه ی کنت به دلیل ادامه ی عملیات بازسازی و مرمت در تعطیلات نوروز امسال نتوانست پذیرای گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد.
وی افزود: برنامه های بسیاری از جمله سهولت در تردد جاده ای به قلعه، اتمام عملیات مرمت، احداث سرویس بهداشتی، احداث امکانات رفاهی، برق و روشنایی، ... در دست اجرا یا در نظر گرفته شده که در صورت تامین اعتبار به موقع، عملیاتی می شوند تا این میراث ارزشمند برای آیندگان باقی بماند.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان سیب و سوران ادامه داد: در صورت تامین نشدن اعتبار جهت رونق گردشگری قلعه  کنت، این قلعه به بخش خصوصی یا بومیان محلی واگذار می شود تا بتوانند قلعه را سریعتر سرپا کنند و گردشگران را به سمت منطقه جذب کنند.
محمدی در پایان اظهار داشت: از بومیان محلی منطقه که با روی باز برای کمک به رونق گردشگری با میراث فرهنگی همکاری داشته اند تشکر کرد.
 
انتهای پیام/


کد مطلب: 95028

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/video/95028/قلعه-کنت-سمبل-میراث-کهن-قدمت-۷۰۰-ساله-واگذاری-بخش-خصوصی-سایه-عدم-تامین-اعتبار

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir