تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۰
بانوی کارآفرین حوزه صنایع دستی شهرستان سراون با بیان اینکه پیشینه صنایع دستی بلوچستان نمایانگر قدمت کشور است، گفت: سوزن دوزی زنان بلوچ نشانگر هنر اصیل مردم سراوان می باشد.
به گزارش عصر هامون، نقل از شستون، صابره ملک زاده کوهکن کارشناس مرمت آثار تاریخی و فعال فرهنگی اجتماعی شهرستان سراوان حدود  پنج سال است که در زمینه تولیدات صنایع دستی فعالیت دارد.
 قریب به یک سال می شود که وی شرکت صنایع دستی و سوغات مکران سرحد زمین را در شهرستان راه اندازی کرده است که در این شرکت کل محصولات صنایع دستی استان  از قبیل سوزن دوزی، سکه دوزی، سفال، گلیم حصیر بافی را تولید و به فروش می رساند.
همچنین وی برای بیست نفر زمینه اشتغال را فراهم کرده است و در جشنوارهای مختلف ملی صنایع دستی کشوری  و استانی حضور مستمر داشته است. 
وی در گفتگو با شستون اذعان داشت: صنایع دستی بلوچستان و بلاخص سراوان نماینگر پیشینه تمدن و تاریخی کشور است و نکته قابل توجه در مورد صنابع دستی استان تنوع، زیبایی و قدمت صنایع دستی است که این ویژگی سبب شده جایگاه خاصی در کشور پیدا کند.
 
بانوی کار آفرین سراوان با توجه به قدمت کهن این شهرستان گفت:  صنایع دستی سراوان پیشینه طولانی دارد تا جایی‌که سفال کلپورگان این شهرستان به دومین موزه زنده دنیا مبدل شده است.
ملک زاده کوهن یکی دیگر از صنایع دستی سراون را سوزن دوزی زنان بلوچ عنوان کرد که  بانوان این سرزمین به طور ماهرانه و شگرد خاصی بخیه بر روی پارچه می زنند که خود نماینگر هنر اصیل میان این مردمان است.
وی عدم  وجود زیر ساخت های لازم جهت پیشرفت و پیشبرد صنایع دستی و عدم سرمایه گذاری های کلان را از عمده مشکلات صنایع دستی در سراوان و استان بر شمرد و اتخاذ تدابیر لازم برای صادرات صنایع دستی استان به ویژه سراوان را لازم دانست.
کارآفرین بخش صنایع دستی سراوان با توجه به تولید صنایع به همان سبک قدیم در شهرستان، خاطر نشان کرد: متاسفانه ما تولید کنند گان صنایع دستی از طرف دولت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان هیچ حمایتی نمی شویم.
ملک زاده کوهکن ضمن گلایه مندی از وجود دلالان در بازار صنایع دستی، اضافه کرد: متاسفانه افراد سود جویی بسیاری در این حوزه ورود کرده اند که تولید کنندگان متحمل ضررهای زیادی شده اند.
وی ادامه داد: از سازمان میراث فرهنگی شهرستان بسیار گلایه مند است چرا که هیچ  گونه حمایتی از سوی این ارگان مربوطه نشده است.
کارآفرین حوزه صنایع دستی سراوان عدم مرکز فروش ثابت را از عمده مشکلات خود عنوان کرد و افزود:  تولیدات خود را به صورت واسطه ای روانه‌ بازار می کند.
کوهکن ملک زاده صادرات صنایع دستی، اعطای کمک های مالی و ⁦، وام های بدون بهره، راه اندازی کارگاه های تولیدی صنایع دستی به صورت علمی و گسترده و تلفیق صنایع دستی با آثار مدرنیته را از راه هایی برشمرد که بتوان صنایع دستی شهرستان و استان را به دیگران معرفی کرد.
 
 
انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcefe8o.jh8n7i9bbj.html
منبع : شستون
نام شما
آدرس ايميل شما