تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۰
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سراوان گفته سطح زیر کشت خرما را در این منطقه ۱۳ هزار هکتار است که ۲۰۰ تن از این محصول در سال گذشته به کشور های اروپایی صادر شده است.
به گزارش شستون، به نقل از شستون، شیرزاد کمالی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سراوان سطح زیر کشت خرما در این شهرستان را ۱۳ هزار هکتار دانسته که هشت هزار هکتار از نوع خرما ربی، چهار هزار هکتار خرمای مضافتی و هزار هکتار سایر ارقام است.
وی گفته هشت هزار هکتار خرما در دشت مکسوخته جالق کشت می شود که خرمای ربی در این منطقه کاملا به صورت ارگانیک به بهره برداری می رسد.
خرما یکی از محصولاتی است که بیشترین سطح تولید را در شهرستان سراوان به خود اختصاص داده است که این محصول را می توان امپراطور تمام میوه ها دانست.
از خواص خرما می توان به اشتها آور بودن، بهبود دهنده عملکرد دستگاه گوارش، کمک به حفظ سلامت دستگاه عصبی، موثر در پیشگیری و درمان بیماری هایی همچون فقر اهن، کم خونی، چربی خون بالا اشاره کرد و وجود قابل توجهی پتاسیم و منیزیم در این میوه برای جلوگیری از پرفشاری خون و کار صحیح عضلات اعصاب مفید است.
گرده افشانی نخیلات خرما با توجه به شرایط متفاوت جوی در سطح شهرستان سراوان از اوایل اسفند آغاز و تا اوایل فروردین ادامه دارد که گرده افشانی در سطح باغات سراوان به صورت سنتی و دستی انجام می شود و بنا به گفته مدیر جهاد کشاورزی سراوان پیش بینی می شود امسال ۴۱ هزار تن خرما از نخیلات سراوان برداشت و روانه بازار شود.
مدیر جهاد کشاورزی سراوان در سوم اردیبهشت سال جاری به خبرنگار ایرنا گفته بیش از ۷۰ نوع خرما در این شهرستان تولید می شود که خرمای مضافتی و ربی را مهم ترین نوع خرما در این منطقه دانسته و  با توجه به متفاوت بودن شرایط آب و هوایی در این شهرستان فصل برداشت خرما را از اوایل مرداد و تا اواسط مهر عنوان کرده است.
همچنین وی از صادرات ۲۰۰ تن خرمای سراوان در سال گذشته به کشورهای اروپایی به ویژه آلمان و ترکیه خبر داده است.
کمالی در ۱۱ مرداد سال ۹۵ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفته هفت واحد سردخانه و یک واحد شرکت فرآوری خرما در این شهرستان وجود دارد که ظرفیت سردخانه ها به ۷ هزار و ۲۴۰ تن می رسد.
سرکه خرما برای اولین بار در شهرستان سراوان توسط شرکت فرآوری خرمای کیمیا تولید و روانه بازار شد.
عباس دهواری مدیر شرکت فرآوری خرمای کیمیا سرکه خرما را چاشنی مناسبی با طعم ترش و دلپذیر برای انواع خوراک ها و خورشت ها دانسته و معتقد است سرکه خرما موجب دفع اوره در بدن، کاهش چربی اضافه بدن، هضم سریع غذاهای سنگین و افزایش قدرت بینایی می شود.
وی گفته از سرکه خرما جهت درمان بواسیر، امراض جلدی، درمان آفتاب سوختگی، خارش پوست، لک های زیر چشمی و سردرد های مزمن استفاده می شود.
دهواری شیره خرما، خمیر خرما، پودر هسته خرما، خرمای شکلاتی و ترشی خرما را از دیگر محصولات تولیدی این شرکت دانسته است.
هسته خرما در صنایع تبدیلی کاربرد متفاوتی دارد تا جایی‌که با ساییدن و پودر کردن آن قهوه هسته خرمل، سرمه چشم و دارویی برای درمان دیابت به دست می آید.
دلمراد سپاهی یکی از جوانان بسیجی بخش جالق  که مشغول به فعالیت در صنایع تبدیلی است در ۲۴ بهمن سال گذشته گفته با نوشیدن مخلوط پودر هسته خرما با چای می توان دیابت را تحت کنترل در آورد که هسته خرما را با روش های مخصوصی پودر می کند.
وی همچنین با ساییدن هسته خرما و تبدیل ان به سرمه، از داروی به دست آمده جهت درمان زخم و خارش چشم استفاده می کند.
علی ای حال با توجه به بالا بودن سطح زیر کشت خرما در سراوان و‌ نا شناس ماندن این میوه مفید سراوان به کشور، اتحادیه تعاونی روستایی شهرستان  در سال ۹۴ برند خرمای شهرستان های سراوان، سیب و سوران و مهرستان را برای معرفی خرمای این منطقه به باغداران معرفی کرده است که انتظار می رود باغداران این برند را برای معرفی محصول خود انتخاب کنند.
همچنین برگزاری جشنواره "هامین" جهت شناسایی و معرفی خرمای سراوان به کشور و جذب سرمایه گذار در منطقه حائز اهمیت است.
 
 
 
انتهای پیام/
 
  https://www.asrehamoon.ir/vdcfcjd1.w6dtxagiiw.html
منبع : شستون
نام شما
آدرس ايميل شما