ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> وقتی معاون وزیر بهداشت و درمان از هول حلیم توی دیگ افتاد آیا معاون وزیر واقعا دلسوز لباس پرستاران است یا نگران سند ۲۰۳۰ ؟ | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۴
یک ایده دانشجویی در خصوص لباس اسلامی پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان رونمایی شد که فوراً معاون وزیر بهداشت و درمان از هول حلیم توی دیگ افتاد و در خصوص این رونمایی موضع تند و شدیدی گرفت.
به گزارش عصرهامون، به نقل از تفتان ما، در هفته های گذشته بخش سلامت دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان از پوشش و چادری که با سلامت روان بیماران مرتبط بود، رونمایی کرد.
در واقع این پوشش و چادر که قرار بود جایگزین لباس تنگ، چسبان و بدن نمای معمول شود، طرحی ایرانی بجای الگوها و نمادهای وارداتی آن هم در استانی مانند سیستان و بلوچستان که اقدامات اهالی فرهنگ برهنگی بر مردم این دیار تاکنون چندان کارساز نبوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: پیشنهاد رونمایی از پوشش چادر در مراکز درمانی ایده ای نو از سوی دانشجویان این دانشکده است و دانشگاه محلی برای ایده پردازی است و از هر ایده ای در این جهت استقبال خواهد شد.
محمودرضا میری بیان کرد: این ایده نشان از دغدغه دانشجویان به مسائل فرهنگی به ویژه حجاب دارد و این طرح با امضای 200-150 نفر از دانشجویان رشته های دندانپزشکی، مامایی، پرستاری و غیره ارائه شد.
علی ای حال مسئله مهم حجاب و چادر برای دختران بلوچ و سیستانی این مرز و بوم یک اصل مهم تلقی می شود و این اصلی است که هرکجا که شاغل باشند چه بیمارستان و چه ادارات مختلف هیچ شخصی نمی تواند آن را فرع کند.
اما با انتشار خبر رونمایی از این پوشش، معاون پرستاری وزیر بهداشت نیامده و ندیده سرآسیمه از هول حلیم توی دیگ افتاد و بیان کرد: لباس جدید پرستاری رونمایی شده در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با مبانی علمى و کارشناسى پوشش های پزشکی و پرستاری مغایریت دارد.
محمد میرزابیگی گفت: از این گونه تصمیمات شخصى و سلیقه اى در مسایلى با ابعاد کشورى پرهیز شود.
اما این معاون نگفته این چادر با کدام مبانی علمی منطبق نیست و این مبانی از کجا آمده است و اگر این طرح از منظر این معاون ناقص است چرا با حمایت مالی و تیم کارشناسی تر تکمیلش نمی کند تا نسخه بومی برای مرکز درمانی ارائه شود تا آسیبی به سلامت روان بیماران نزند.
در واقع نمی شود که روی مراکز درمانی نوشت «یامن اسمه دواء و ذکره شفاء »و بعد در متن آن بیمارستان حدود همان خدای شفا دهنده را با مبانی علمی پزشکی مغایر دانست.
سرپرست معاونت فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان نیز در این خصوص گفت: ایده‌پردازی و نوآوری خصوصیت ذاتی جامعه دانشجویی است و هیچ شخصی نمی تواند از مجموعه مدیریتی دانشگاه ها انتظار داشته باشد تا با ایجاد محیطی خفقان، ایده ها و نو آوری های دانشجویان را که در چهارچوب قوانین جاری و هنجارهای اجتماعی مطرح می شود را سرکوب کنند.
به گفته علیرضا گنجعلی اخبار مربوط به رونمایی از طرح چادر قابل استفاده در مراکز درمانی که در برخی فضاهای مجازی و کانال های خبری صورت گرفته است به صورت غیرواقعی منعکس شده است.
وی با اشاره به شبهات مطرح شده در خصوص ابلاغیه برای الزام رعایت پوشش جدید در مراکز درمانی، گفت: در حال حاضر پوشش رسمی و لازم الاجرا در مراکز درمانی و بیمارستانی صرفا دستورالعمل پوشش حرفه ای رسمی و ابلاغ شده از سوی وزارت متبوع است.
علی ای حال بر اساس نظر بسیاری از کارشناسان و صاحبان نظر، نگرانی و موضع بسیار تند و شدید محمد میرزابیگی معاون پرستاری وزیر بهداشت بجاست چرا که شاید این طرح، مطالبه سایر استان ها نیز بشود و به روح سند 2030 نیز صدمه وارد کند.
آقای معاون بهتر بود بجای موضع گیری در این خصوص، به فکر حل مشکل کمبود نیرو و پایین بودن دستمزد پرستاران در طرح تحویل نظام سلامت می بود و برای مطالبات این قشر زحمتکش سینه چاک می شود و یا در برابر کار پزشکان که بر دوش پرستاران است و پول آن بر جیب پزشکان می رود، موضع تندی می گرفت.
از علماء و روحانیون سیستان و بلوچستان انتظار می رود در برابر این مسائل منفعل نباشند چرا که بدون شک متخصص تر از معاون پرستاری وزیر بهداشت و درمان درباره نحوه پوشش اسلامی بانوان ما، علمای استان هستند و باعث رنج است که معاون وزیر در تهران با خبر می شود و برای فرهنگ این مرز و بوم نسخه می پیچد ولی ما که در این استان هستیم بی خبر و منفعل هستیم.
انتهای پیام/3028
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcce0qo.2bqpo8laa2.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما