ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> رمضان؛ ماه نمود هنجارهای دینی و رعایت عدالت اجتماعی | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۶
گزارشی از اثرات روزه و دوری از گناهان؛

رمضان؛ ماه نمود هنجارهای دینی و رعایت عدالت اجتماعی

روزه با تقویت اراده انسان‌ها، سبب ارتقای سلامت روانی افراد در جامعه می‌شود و در حقیقت ماه نمود هنجارهای دینی و رعایت عدالت اجتماعی است و فضای عرفانی و ملکوتی این ماه نقش موثری در کاهش جرم و جنایت دارد.
به گزارش عصرهامون، به نقل از تفتان ما؛ ماه با برکت و سرشار از خیر و رحمت رمضان که ماه مهمانی خداوند بوده قطعاً دارای مقام و منزلت و شکوه و عظمتی است که اثرات مثبت روزه داری در این ماه رسیدن و نزدیکی به خداوند و عمالی برای دوری از گناهان است.
روزه در زندگی فردی و اجتماعی افراد تاثیرگذار بوده و کاهش جرائم و خطاها را به دنبال دارد و در روایتها داریم که در ماه مبارک رمضان شیاطین در غل و زنجیر هستند و لحظات نورانی این ماه خیر و برکات خداوند بر بندگان خاص و روزه داران سرازیر می شود.
رمضان ماه رحمت، بخشش و غفران و ماه آزاد شدن گردن ها از عذب جهنم است و خوش نصیب و سعادتمند کسی است که از لحظات با برکت رمضان و شب قدر بخوبی بهره می برد.
در ماه مبارک رمضان مومنان نه فقط کسانی که روزه می گیرند بلکه پایبند به انجام برخی اعمال و رفتارها هستند و در این ماه مهربانی، خوش اخلاقی، کمک به هم نوع و رعایت اخلاق در نشست و برخواست ها نوید دهنده اصلاح و خودسازی و بالارفتن ارزش انسانی و اسلامی در فرد روزه دار می باشند.
آمارها نشان می دهند در ماه رمضان هر سال از میزان جرایم و آسیب‌های اجتماعی در کشور کاسته می شود و در ماه با عظمت رمضان نور حقیقت بر دل های مؤمنان تابانده می شود و فرد فرد امت اسلامی به واسطه ایام این ماه بزرگ زیر سایه رحمتهای خاص خداوند قرار می گیرند.
بر حسب گزارش های ارائه شده بسیاری از مسئولان انتظامی، امنیتی و جامعه شناسان بر این عقیده اند که در ماه مبارک رمضان آسیب های اجتماعی رو به افول می رود و درصد قابل توجهی از میزان جرایم کاهش می یابد.
بر اساس نظریات جامعه شناسان با شروع ماه مبارک رمضان بخش عمده ای از جامعه با خود پیمان می بندند که به سمت انجام کارهای خلاف نروند و بر همین اساس نوعی از زیبایی های اسلام در مباحث انسان دوستی، مهرورزی و احترام به بندگان خداوند در زندگی فردی و اجتماعی دیده می شود.
در آمارها داریم که با آغاز ماه مبارک رمضان ۲۵ درصد از آسیب های اجتماعی، تخلفات و جرایم در بین جوانان کاهش می یابد.
* رمضان و حالات خاص آن برای دور شدن از گناهان
شبها و روزهای ماه مبارک رمضان بسیار نورانی و سرشار از خیر و رحمت هستند که لحظه لحظه آنها قیمتی و سرشار از خاطرات زیبا و معنوی است و حالات آن برای دوری از گناهان خاص است.
* تقویت نهاد خانواده
یقینا رمضان آدمی را در برابر سختی ها پایدار می کند و بر صبر و شکیبایی انسان می افزاید و دل را آنچنان صفا می دهد که در روزهای آخر ماه مبارک رمضان دلش نمی خواهد این آرامش را از دست بدهد.
 

 
از مزایای بارز ماه مبارک رمضان تقویت بنیان و نهاد خانواده از طریق همزیستی بر سر سفره های افطار و سحری است تا جایی که اگر پیش از ماه مبارک رمضان خانواده های شاغل و درگیر کارهای روز مره فرصت می یابند تنها یک وعده غذایی آن هم به صورت نامنظم کنار یکدیگر باشند اما در ماه رمضان هر کس از اعضای خانواده در هر کجا که شاغل است تلاش می کند خود را به هنگام افطار سر سفره حاضر کند و همین وضعیت در هنگام سحری نیز تکرار می شود.
* ماه پر خیر و برکت رمضان، ماه اخلاق الهی و رسیدن به پروردگار است
حجت الاسلام محمدجواد رحمانی در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما اظهار کرد: ماه پر خیر و برکت رمضان، ماه اخلاق الهی و رسیدن به پروردگار است و در این ماه عزیز خوبی ها و پاداش ها دو چندان می شود.
وی با بیان اینکه آثار ماه رمضان بسترهای لازم را جهت شکل گیری تقوا در انسان ایجاد می کند، گفت: باید در این ماه همه اعضاء و جوارح انسان روزه باشد و این ماه بهترین زمان برای ادای حق چشم و گوش است.
حجت الاسلام رحمانی خاطرنشان کرد: پروردگار متعال  یک ماه از سال را جهت روزه مشخص کرده زیرا به خوبی از تاثیرگذاری مثبت آن در طول سال به شرط رعایت حقوق الهی آگاه است.
وی با بیان اینکه حکمت و مصلحت امور در دستان خداوند متعال است، گفت: خداوند می دانست که با ریاضت این ماه پر خیر و برکت همه ماه‌های سال را نیک خواهیم بود.
 

 
حجت الاسلام رحمانی با بیان اینکه یکی از آثار و نتایج معنوی که روزه برای انسان دارد آمرزش و مغفرت گناهان است، ادامه داد: ماه رمضان ماه بخشش و مغفرت الهی و دور شدن از گناهان است.
وی اظهار کرد: در ماه رمضان شیاطین در قل و زنجیر هستند و همانطور که در این ماه شیاطین از ما فاصله می‌گیرند، انسان باید به فکر مسائل معنوی و الهی باشد و خواهش‌های نفسانی خود را کنترل کند.
انتهای پیام/3028
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbzzb9.rhbsapiuur.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما