تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۴
روستای افضل آباد بخش مرکزی خاش با ۱۷۰ نفر جمعیت و ۵۸ خانوار سرشار از ظرفیت و پتانسیل های مختلف در حوزه های کشاورزی، صنعتی، اجتماعی و حتی سیاسی است که به توجه جدی مسئولان نیاز دارد.
به گزارش عصرهامون،به نقل از تفتان ما، در طی سالیان گذشته در سیستم جدید مدیریتی کشور برای رشد و پیشرفت روستاها، مدیریت روستاها به دهیاران واگذار شد.
در واقع با توجه به اینکه مدیریت روستایی در فرآیند توسعه پایدار نقش بسیار مهمی دارد دهیاران بعنوان مدیر روستا می توانند در راه فرایند پیشرفت و توسعه روستای خود نقش اثر گذاری داشته باشند.
ناگفته نماند که در فرآیند توسعه روستایی مشارکت اهالی روستا یکی از مهمترین مسائل و ضروریات است که نیاز به تشویق و ترغیب اهالی روستا توسط دهیاران دارد.
علی ای حال دهیاران با همراه کردن اهالی روستا می توانند در رشد و پیشرفت پایدار روستا گامی مثبت و تاثیرگذار بردارند زیرا مشارکت اهالی و تعاملات با مسئولان جهت توسعه و رضد روستا از اصول کلیدی به شمار می رود.
طرح هادی روستایی نیز طرحی است که از اوایل دهه 70 توسط بنیاد مسکن در کشور جهت سازماندهی و اصلاح بافت موجود در روستاها اجرا می شود که در این طرح اهداف بسیار زیادی از جمله ایجاد زمینه توسعه و عمران روستایی، تامین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات مختلف و غیره  دنبال می شود.
با توجه به ضرورت گسترش روستاها برای رفاه حال روستاییان و جلوگیری از مهاجرت جوانان روستایی اهمیت اجرای طرح هادی در روستا‌ها روشن می‌شود.
خبرنگار تفتان ما برای هم صحبتی با دهیار نمونه کشوری روستای افضل آباد بخش مرکزی خاش راهی این روستا شده است.
«مریم احمدزهی» دهیار روستای افضل آباد متولد 1359 است و در رشته کارشناسی مدیریت صنعتی تحصیل کرده و هم اکنون چهار فرزند دارد و بعنوان دهیار دوره های سوم و چهارم روستا بوده است.
 

 
* زنان روستای افضل آباد خاش توانستند جمله" خواستن، توانستن است" را معنا ببخشند
این دهیار نمونه‌ای کشوری در گفت و گو با خبرنگار تفتان ما بیان اینکه اگر چه در بعضی از مناطق به زن عاجزه نیز گفته می شود، اظهار کرد: زنان روستای افضل آباد خاش نشان دادند که خواستن، توانستن است و توانمندی آن ها کمتر از مردان نیست.
احمدزهی با بیان اینکه چندین سال دهیار نمونه استانی و کشوری بودم، تصریح کرد: در آزمون دهیاران استان رتبه اول و در المپیاد کشوری دهیاران رتبه ششم را کسب کرده است.
* حضور یک زن در دهیاری کم از مرزبانی نیست
وی با بیان اینکه ما در بسیاری از زمینه های فرهنگی و آبادانی مرزها کار می کنیم و ما نیز در مجموعه دهیاری این روستا به نوعی مرزبانی می کنیم، گفت: حضورم در دهیاری کم از مرزبانی نیست.
 

 
این دهیار نمونه کشوری بیان کرد: برای حضور زنان در مدیریت ها بسیار تلاش کردیم و با فرهنگسازی توانستیم اعتماد به نفس زنان و دختران جوان این روستا را بالا ببریم و انگیزه برای حضور در پست های مدیریت و پیشرفت روستایشان را فراهم کنیم.
* مردان روستا نیز به این جمع‌بندی رسیدند که می‌توانند به زنان اعتماد کنند
وی با بیان اینکه مردان این روستا نیز به این جمع‌بندی رسیدند که می‌توانند به زنان اعتماد کنند، گفت: از سال 88 که فعالیت خود را در این روستا بعنوان دهیار آغاز کردم خوشبختانه به همت زنان این روستا اگر چه اعتبارات ما محدود بود اما توانستیم طرح هادی که از سال 90 آغاز شده بود را در سال 95 به پایان برسانیم و به مشکلات اهالی روستا هم رسیدگی کنم.
احمدزهی ادامه داد: از سال 88 که بعنوان دهیار انتخاب شدم ساختمان دهیاری را احداث کردم و در سال 89 نیز این ساختمان رسماً افتتاح و آغاز به کار کرد.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم روزی شایسته سالاری، جایگزین مرد سالاری شود و موانع سر راه حضور زنان در کشور که بعضاً ریشه در مسائل فرهنگی دارد از سر راه برداشته شود.
 

 
احمدزهی با بیان اینکه روستای افضل آباد سرزمین مادری من است، گفت: خدمت به مردمم سبب شعف و خرسندی من است.
* مهمترین هدفم رفع مشکلات و مطالبات مردم روستا است
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تفتان ما مبنی بر اینکه هدف از اینکه دهیار روستا شدید چیست؟ افزود: مهمترین هدفم رفع مشکلات و مطالبات مردم روستا است و در تمامی زمینه ها و احساس مسئولیتی که داشتم دهیار شدم.
 

 
این دهیار ادامه داد: با اعتماد سازی که بین من و اهالی روستا از عملکردم تاکنون انجام گرفته واکنش مردم  نسبت به بنده رضایت بخش بوده، کما این که انتظارات مردم از مسئولین بسیار هست و تنها می توانم بگویم "خدمت به خلق عبادت است" و تا جایی که می توانم در راستای هدفم که آباد سازی روستا هست تلاش خواهم کرد.
وی بیان کرد: روستای افضل آباد کامل زیر ماسه های بادی بود خوشبختانه با اجرای طرح هادی نظم‌ پیدا کرد و استعلام زمین های روستایی که بلامانع بودند به صاحبان اصلی برگردانده شدند.
 

وی ادامه داد: سند دار کردن منازل مسکونی، ایجاد کارهای عمرانی از قبیل، احداث ساختمان دهیاری، احداث غسالخانه، راه اندازی زمین فوتبال برای نوجوانان و جوانان، احداث پارک و غیره از سایر اقدامات این دهیاری است.
 

 
احمدزهی گفت: خوشبختانه بانوان ‌روستا علاوه بر کارهای منزل که با دقت خاصی انجام می دهند، همیشه سعی در رفع مشکلات روستا داشته اند و من به عینه مشاهده می کنم که از هیچ تلاشی در این زمینه فرو گذار نمی کنند و با رغبت خاصی سعی در امور روستا دارند.
 

 
* تمامی اعضای شورای روستای افضل آباد خاش بانو هستند
وی با بیان اینکه سه نفر عضو اصلی و دو نفر عضو علی البدل شورای افضل آباد همه بانو هستند، تصریح کرد: بازتاب مردم نسبت به حضور زنان در شورا، دیدگاهی مثبت است، در واقع با این کار فرهنگ سازی شد، خانم های روستا به خود باوری خاصی رسیده اند و با اعتماد به نفس بالایی می گویند " هم چون مردان می توانند در حوزه های مدیریتی فعالیت داشته باشند".
 

 
احمدزهی بیان کرد: جای بسی خرسندی است که طی سال های اخیر حضور بانوان این استان پر رنگ تر شده است و ما مشاهده میکنیم که بانوان با درایت و پشتکار قابل توجهی به میدان‌ آمده اند، توصیه ام این است که خودشان را باور کنند.
 

 
وی ادامه داد: بهترین آرزویم این است که مهاجرت مردم روستا به شهر کاهش پیدا کند و تا جایی‌ ‌‌که بتوانم در همه ی  زمینه ها به مردم خدمت کنم تا به آرزویم برسم.
این دهیار زن با بیان اینکه توسعه روستاها یک رسالت ملی است، اذعان کرد: همه باید در کنار هم در جهت رشد و آبادانی روستاها تلاش کنند و همه مسئولین باید به بانوان بها بدهند.
 

 

 

 

 

انتهای پیام/3028
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcaa6no.49ni015kk4.html
منبع : تفتان ما
نام شما
آدرس ايميل شما